O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LETÍÍÍÍM.... KONEČNĚ LETÍM! PDF Tisk E-mail
Neděle, 26 červenec 2015
Nedávno tu byla na návštěvě dcera a jak jsme tak spolu jezdili na kolech, vyprávěla mi následující příběh. Stalo se to u ní v práci a pointu příběhu by bylo možno směle zařadit někam mezi telenovely. Už jsem tu psal, že ona žije v Londýně a pracuje u letecké společnosti BA. Už nějakou dobu je i součástí týmu, který pořádá pravidelná školení pro pasažéry, kteří se bojí létat, přesto však musí. Ať už soukromě či z hlediska svých profesí.

 

 

 

 

 

 

Jedná se o jednodenní kurz, který trvá od osmé hodiny ranní, do večera do 17ti hodin. Cena kurzu je 300 liber za pasažéra. V ceně je zahrnuto občerstvení při přestávkách, oběd a závěrečný půlhodinový okružní let A 319 kou, s pokračujícím výkladem ve vzduchu.

 

Kurzem provází účastníky dva piloti, letuška a administrativní pracovnice. Je to neuvěřitelné, ale kurzu se prý účastní každý měsíc kolem stovky bojících se pasažérů. :-) Po úvodním výkladu pilotů a letušky je otevřen prostor pro otázky a odpovědi, který prý zabere nejvíce času z celého kurzu. Zde se i všichni společně zasmějí pokládaným otázkám, které jsou motivovány až neskutečnými obavami. Některé dotazy jsou i neskutečně hloupé, nelogické a mnohdy jsou na úrovni dětí mateřské školy.

 

Obdrženému certifikátu o absolvování kurzu pak mnozí dávají velký význam a staví ho na úroveň maturity či získání řidičského průkazu. A to je moment, který je nutné řádně oslavit.

 

Díky jednomu absolventovi a absolventce, kteří byli tak šťastni, že se rozhodli, že své štěstí zveřejní, se o tyto kurzy začala zajímat i britská média, která s oběma šťastnými účastníky zveřejnila rozhovor. Pán, kterému bylo ještě před kurzem spíše do pláče než do řeči, tak když odpoledne nastoupil do letadla a mohl se už bez obav dívat dolů z okénka, objal dceru, moc děkoval jí i všem, kteří kurz vedli a médiím řekl, že kdyby ona tam nebyla, že on by do letadla určitě nenastoupil a z kurzu by určitě odešel.

 

Ona prý má velký podíl na tom, že už vstoupil na palubu a že už se nebude bát létat. A díky ní se také šťastně ožení. Obdržený certifikát si prý nechá zarámovat. A přede všemi ji nazval andílkem strážným. Samozřejmě, že to přispělo i k popularitě společnosti a výsledkem tohoto mediálně nafouknutého příběhu už je prý asi dvojnásobný počet žádostí o příští kurz nesmělých, kteří se bojí létat.

 

Šťastný absolvent pak novinářce vyprávěl příběh, jak se v Anglii seznámil se svou budoucí ženou, která však pochází až z daleké Austrálie. A protože ji vroucně miluje a chce si ji vzít, nastal tím pro něho obrovský problém, jak osobně požádat její konzervativní rodiče o ruku. Ona s nabídkou sňatku samozřejmě souhlasila, ne však s tím, aby o její ruku požádal telefonem či jiným komunikačním způsobem. Na něm tedy bylo, jak se vypořádá s cestou do Austrálie.

 

Byl proto nesmírně šťastný, když po absolvování zjistil, že cesta mu už nebude činit žádný problém.

 

A dáma, která prý trávila celý život pouze v Anglii a nikde jinde, je prý také nesmírně šťastná, protože se konečně a bez obav podívá na dovolenou svých snů, do exotických krajin.

Takže tenhle „doják“ zakončím parafrází: „Šťastná to žena aneb - jak málo stačí někomu ke štěstí".

 

 

 

STREJDA

 

 

 

Komentáře (3)add feed
Strejdo, : Mikin
docela rad bych si precetl nektere z tech dotazu. smilies/grin.gif
Ale vazne - lidi maji fobie ze vseho mozneho a fobie z letani muze byt v dnesni dobe dost neprijemna. Moje manzelka imigrovala coby batole do Kanady z Anglie lodi, protoze jeji maminka by tehdy v roce 57 do letadla nesedla ani za million. A mela kliku, protoze lod na ktere se plavila byl jeden z poslednich zaoceanskych parniku. Od te doby se pres Atlantik cestuje uz jen letadly……
ja si pred lety postavil "ze stavebnice" UL letadlo a dalo me asi hodinu prace presvedcit jistou damu, aby se se mnou sla proletet. Ono se ji to nakonec docela libilo, ale ja si vsechno pokazil tim, ze jsem ji v garazi ukazal krabici se soucastkami, ktere me po dokonceni montaze ze zahadnych duvodu zbyly. To jsem nemel delat. smilies/cry.gif
červenec 27, 2015 02:03
Tak jsem se zasmál dvakrát, : Michal
podruhé Mikinovu komentáři. Stejné kursy se ale pořádají i na Ruzyňském letišti a jsou, pokud vím, dost oblíbené.
červenec 27, 2015 09:46
:)) : bb.
Mikine, měl jsi říct "vidíš, a tady mám spoustu náhradních dílů, kdyby se něco cestou stalo, takže se nemáš čeho bát"... :-)

(u nás padají v létě UL jak hrušky, mám ten pocit, takže bych do toho nesedla ani s padákem na zádech i na břiše)
červenec 27, 2015 13:52
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]