O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

UČÍM SE NA PEJSKOVOU PDF Tisk E-mail
Středa, 25 březen 2015
Je to už hodně dlouho, co jsem za pochodu lapala všechna moudra a návody, jak se správně maminkuje. Připadá mi to jak z roku jedna; nebyl internet, nebyly mobily, takže ani esemesky, ani e-maily. Veškeré informace se k člověku dostávaly jen starým známým způsobem "per huba", případně studiem známé publikace "Naše dítě".

 

 

 

 

 

 

 

     Vzpomínám, jak jsem se chlubila Ivě Janžurové, že jsem těhotná, co a jak mi chutná a nechutná, a o co a čeho všechno se děsně bojím...  Ona mne trumfla tím, že už má prostudováno několik publikací o poruchách těhotenství, o vadách, komplikacích a všech možných hrůzách. No, medily jsme si. Ona už tehdy měla malou Sábinku, kouzelné miminko. 

 

     Ale to jsem zabrousila někam, kam jsem zrovna nechtěla, chci se totiž svěřit se svým studiem na psí paničku. Pokud nečtu všechny možné poradny a dotazy a návody a veterinářská doporučení, čtu e-maily od hodných psích staromajitelů, kteří mi posílají kvantum dobře míněných rad.

 

      V mezičase se snažím obdivovat. Sebe samotnou, pochopitelně (musím se pochválit, když mne nikdo jinej nepochválí), neboť najednou dokážu věci, o kterých jsem už nevěřila, že je ještě budu někdy dělat. Například vstávání a rychlooblékání. Najednou se chovám jako v dobách svého prvního zaměstnání, kdy v naprostém polospánku jsem se dovedla obléknout, obout, udělat loužičku a vypadnout fofrem z baráku. (Ano, já už tomu taky říkám "dělat loužičku". Panička totiž trpí samomluvou. A taky se snažím čubáka socializovat, aby tedy věděl, že na to není sám, že mám tytéž povinnosti.)

 

     Totéž zvládám i těsně před spaním. V mezičase, tedy kolem oběda a odpoledne, vycházím z domu rozhodně upravenější, na delší dobu, a utužuju známosti s ostatními pejskaři. Mj. už znám i jménem snad deset různých psů...

 

     Zatím jsem dospěla tak daleko, že když se venku vlivem chladu proberu, snažím se psa omezovat od příchylnosti ke všem starým i nově odloženým hovínkům, od nadšeného vítání všech kolemjdoucích a přimět ho k urychlenému exkrementování. Stromečky k občůrání má  vybrané, a tohle zvládne během prvních minut. Ano, skoro všechno je už fajn, jen se stále neorientuju v časovém rozvrhu psího pití, krmení a:  následného vytvoření hromádky.

 

     Díky této mé nedokonalosti jsem už třikrát! byla venku bez možnosti se dostat zpět. Třikrát jsem si  v nastalém fofru zapomněla vzít klíče.

 

     Ale vzhledem k tomu, že jsem neuvěřitelná finanční krkna, mám už odložen rezervní klíč od bytu na utajeném místě. Protože ta poslední akce mne nejen finančně, ale především psychicky totálně zruinovala.

 

       A taky už nechci - když zavolám synovi - slyšet: "Tak jsi zase venku bez klíčů?" Chovám se tedy sama k sobě jako k alzeimerové babičce. Klíč od bytu je nastálo zevnitř zastrčen do zámku, je zamčeno a tedy zajištěno, že bez toho, abych jej nejprve vzala do ruky a otočila, se ven rozhodně nedostanu! 

 

      Jak říkám - všechno začalo díky mému haprování ve vyučovacímu předmětu  "Funkce psího zažívacího a vyměšovacího ústrojí",  tímpádem  sleduju, jak dlouho mu trvá od pití a jídla k vytvoření louže a hromádky. A  pracuju na co nejužším navázáním naší komunikace.

 

     Uplynuly už čtyři měsíce, co je na světě, a dva, co je členem naší rodiny. Myslím, že už jsme si na sebe dost zvykli.

 

 


 

 

 

       Budu muset končit. Všimla jsem si, že se odebírá ke dveřím. Tak ještě jdeme před spaním...

 

 d@niela,

studentka OU pejskologie

 

 

 

Komentáře (5)add feed
Danielo, no já se zaučuju psí paničkou už víc jak rok a půl : mila1
a kdo to nezná, nepochopí... na cvičáku nás učili, že máme na pejska měnit hlas. Když je povel, tak mluvit hlubokým hlasem, když chválíme, tak mluvit mazlivým vysokým hláskem.. No a představ si, ono to funguje. Když mého 40ti kilového puberťáka chválím vysokým pištivým hláskem - "ššiiikovnýýý miláááček" - tak potěšeně otáčí hlavu, poslušně tlape vedle nohy a očekává na pamlsek. Kolemjdoucí si sice myslí, že jsem se zbláznila, ale co.. můj vesmír jsem já a pejsa..:-)
A ještě jeden poznatek mám - od té doby, co ho mám a musím s ním minimálně třikrát za den na procházku za každého počasí (a to je půl dne na zahradě), zjišťuju, že jsem méně nemocná (honem zaklepávám). A taky pociťuju víc lásky a pohody kolem sebe, moje psisko je nesmírně mazlivé a neustále optimisticky naladěné - jak už labradoři bývají :-)
březen 26, 2015 09:49
Tak myslím, že už mám "jízdní řád" vychytanej... : d@niela
respektive vychytáno, za jak dlouho po krmení či pití musíme jít ven.

Teď se vrhám na výuku cizího jazyka - učím se psovštinu. Ne, nejsem jako pan Desenský, abych na něj štěkala, vrčela, kousala ho - však taky mám posteláka a ne zpovykaného neurvalce - ale snažím se česky s ním mluvit jen po probuzení... To je tak dvacet minut, které si vymínil a na kterých urputně trvá: "Paničko, ještě nevstávej, ale drbej, hlaď, lísej se, kňourej, mazli každej můj čtvereční milimetr.."

Jinak jsem poslušna toho, že když něco nařizuju, tak barytonem, když chválit, tak sopráááán... A používat jedno jediné slovo pro jeden jediný příkaz smilies/wink.gif

březen 26, 2015 11:14
... : deeres
Je vidět, že jsi učenlivá, jenom ten klíč v zámku, tak na to bacha! Co kdyby se ti něco stalo a musela sis přivolat pomoc. I s klíčem si bude muset zavolat zámečníka, protože neodemkne, pokud nemáš takové dveře, co se dají zabouchnuté odklapnout šroubovákem. To už raději nos ten klíč na krku.
březen 26, 2015 12:04
... : Mikin
Ja podle instrukci znameho mexickeho cvicitele Cezara vencim psejka co nejcasteji a za kazdou louzi i hovinko venku ho chvalim. Zatim to fachci. Dvere u baraku se automaticky nezamcou, tak v tom problem nemam.
březen 26, 2015 20:54
Když jsem si po rozvodu : Zdena
před několika stoletími pořídila jezevčíka Filípka, tak mi majitelka štěněte dala taky útlou knížečku o tom jak s pejskem zacházet. Pročetla a nastudovala jsem to, ačkoliv jsem holka z hospodářství a vyrůstala jsem ve psí boudě. Nicméně Filípek to nevěděl a tak si v nestřeženém okamžiku knihu přečet taky. Shodli jsme se, bylo mu jasné, že ho nešidím.
Akorát vysvětlování majitelce při návratu knihy bylo poněkud komplikovanější.
Tak Danielo užívej si, potkalo Tě štěstí o jehož velikosti nemáš šajn. smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
březen 31, 2015 13:02
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]