O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KUDLANČINY VEČERY - ODPOVĚĎ PDF Tisk E-mail
Sobota, 21 únor 2015
Zdravím všechny zúčastněné. Jsem ona "skuhravá" dušička, o které tu byla řeč. Paní Daniela mě požádala, abych si přečetl tyto komentáře a případně se vložil do diskuze, což udělám, protože je tu několik věci, co bych Vám chtěl říct. Zaprvé Vám děkuji za Vaše OBJEKTIVNÍ názory. Objektivní zdůrazňuji proto, že jsem tu četl komentáře, které se mi zdály absolutně mimo mísu, ale bylo jich opravdu minimum. 

 

 

 

 

 

 

 

      Jsem rád i za ty, kteří se mě zastali a i za ty, kteří projevili svůj nesouhlas s mým chováním. Je tu samozřejmě mnoho informací, které zde nejsou zveřejněné a pokud do toho člověk nevidí, nemůže tak úplně soudit.


Avšak mám tu několik slíbených poznámek:


     Ve většině případů píšete, že doma nic nedělám. Nečetl jsem naší diskuzi podruhé, ale nikde jsem snad nepsal, že doma nic nedělám. Naopak mám pocit, že toho nedělám málo, což mi potvrdili i ostatní, se kterými jsem o tom mluvil. Jen našim doma přijde, že toho dělám málo. Mnoho z vás píše taky to, že se chlubím tím, že jsem zrovna přinesl něco od babičky. Ano, máte pravdu, je to prd práce, byl to jen příklad toho, že si máma stěžovala, že nic nedělám, ačkoliv jsem pro ní zrovna něco (byť jen maličkost) udělal.


      K tomu, že nevím, co obnáší udělat řízek, bych se taky rád ohradil. Rozhodně mi není vaření (a to znamená i kupování ingrediencí) cizí, vařím rád a poměrně často (ať už na koleji či u přítelkyně, doma nevařím, máma si příliš cení své kuchyně a ač nevařím nejhůř, nadělám při tom dost nepořádek, který má pocit, že již nelze nikdy uklidit smilies/smiley.gif ).


      Co se týče toho, že domů hodím tašku a vypadnu, také není na místě, samozřejmě si s mámou povídám o tom, jaké to bylo ve škole a když je co říct (a to je skoro pořád), mluvíme spolu klidně i hodiny smilies/smiley.gif.

       K finanční stránce, nechápu, jak někdo může říct, že mi slečnu financují rodiče. Rodiče mi dávají peníze na moje základní potřeby, peníze vyhrazené na přítelkyni a svoje záliby si samozřejmě musím vydělat. Na střední škole jsem běhal po brigádách docela pravidelně, práci se školou jsem téměř neměl, takže bylo možné si celkem slušně někde přivydělat. Na vysoké už to taková flákačka není, jak jste někteří správně podotknuli a zvlášť v prvním ročníku to prakticky není možné. K poznámkám, že místo bagety za 40 si mám dát rohlík s máslem, chtěl bych vidět, kolik zdejších chlapů se nají rohlíkem s máslem.


      Nejím ani bagety ani rohlíky s máslem, protože se snažím jíst dosti zdravě a jak se říká, snídaně je nejdůležitější jídlo dne, takže nejdu a nezaplácnu si břicho rohlíkem nebo bagetou. Levně se dá koupit i lepší strava, upřímně se mi hnusí, když někdo žije 5 let na koleji o párkách a rohlíkách a diví se, že přibírá na váze a je mu pořád blbě.


     Pro informací mnohých dalších, 6000 na měsíc nestačí. Jsem téměř na nejlevnější koleji VUT a o částce 2400,- bych si opravdu mohl nechat jen zdát.


     Mnoho účastníku zde píše také o tom, že postrádám empatii nebo že jsem necitlivý k vlastní mámě. V té chvíli jsem necitlivý opravdu byl, protože si myslím, že ať se děje cokoliv, rodiče by se nikdy neměli otáčet ke svým dětem zády. Můj táta nás opustil před 19ti lety a nechal nás víceméně v chudobě. Nevím, kde bych dnes byl, kdyby se máma znovu nevdala za velmi inteligentního, úspěšného a sympatického muže, kterým její nynější manžel skutečně je.


     Jak jsem psal, snažil jsem se o tom mluvit. Ten večer se mnou ale moje máma nebyla ochotná mluvit o ničem, ale mám pocit, že jí k jejímu konečnému rozhodnutí přesvědčil právě on.

      Co se týče mé přítelkyně, tak ať si říká kdo chce co chce, ale musíme se vidět každý týden. Odešel jsem od ní studovat do Brna a moje víkendová přítomnost je to jediné, čím jí můžu nahradit to, že jsem celý týden pryč. Argumenty, že na mě čtvrt roku počká, jsou úplně mimo. Je to mladá, krásná dívka, která si nebude kazit mládí tím, že bude na někoho čekat, sám bych to po ní nechtěl.

     Další bod bych směřoval k vašemu výrazu „sklopit uši“. Mnozí mě kritizují za to, že jsem řekl, že to neumím a jsem za to rád. Za tím si stojím, tato vlastnost se mi několikrát velmi vyplatila, protože to neznamená jen to, že se ohradím, když mám pocit, že se mi křivdí, ale ohradím se, i když se křivdí někomu jinému. Mnohokrát ve škole jsem narazil na učitele, kteří si dovolovali na žáky jen proto, že si mysleli, že jako učitelé si mohou dovolit všechno. Zatímco ostatní tupě seděli jako ovce a koukali, jak si učitel nenáviděného žáka vychutnává, vyvinul jsem na rovinu odpor proti jeho chování a ozval se, čímž jsem sice naštval učitele a schytal třeba i nějakou tu pětku nebo důtku, ale to byla jen malá oběť za to, že už se žádná „šikana“ ze strany učitele neopakovala, protože viděl, že si nemůže dovolit úplně vše, jen protože je to „autorita“, respekt si prostě člověk musí zasloužit.

     A poznámka nakonec, opravdu nejsem introvert smilies/smiley.gif jsem velmi společenský a otevřený člověk, nevím, z čeho jste toto vydedukovali.

Budu rád, když budete reagovat, ačkoliv je to diskuze stará již 3 dny. 

 

RADEK

 

 

 

 

Komentáře (50)add feed
Hezky jsi ... : micka
rozvedl situaci. Ale nějak jsi nám Radku nepověděl, jak to vlastně dopadlo. Otázka je, zda by to pomohlo.
Můžeme si tu zeširoka vyprávět o tom, na které straně je chyba a v čem ... OK. To už bylo v předešlé diskusi rozebráno. A i kdybys byl složen ze všech ctností, pak tě to sice šlechtí, ale nenakrmí.
Tvoje situace: studuješ v Brně, bydlíš na koleji, máš 6000 Kč měsíčně a holku v Praze.
Nechci se opakovat nebo tu rejpat do vosího hnízda, ale - dle mého, opravte mne všichni, prosím, pokud se pletu - to co musíš udělat je, že si spočteš kolik potřebuješ a naplánuješ, jak to získáš nebo ušetříš.
Bohužel ...
za prvé: V každém případě to bude trpké.
za druhé: Budeš to muset pořešit ty.

Místní společenství ti - podobně jak ve staré Spartě - může pokřikem schválit/vylepšit/korigovat navržený postup nebo varovat před blížící se chybou.

Při řešení bych možná začala od tvých kladů a tvé poznámky:
"máma znovu nevdala za velmi inteligentního, úspěšného a sympatického muže, kterým její nynější manžel skutečně je ... jí k jejímu konečnému rozhodnutí přesvědčil právě on."
Proč to udělal? To ani tak nezajímá mne, ale rozhodně by to mělo zajímat tebe.
Protože buď ...
... je takový, jak píšeš, a pak ty někde děláš vážně blbou chybu. A děláš jí trvale a opakovaně => najít, opravit, omluvit, domluvit.
... je takový, jak píšeš, a on má rozhodně jiný názor na věc => vyslechnout, uvážit, znovu uvážit, smířit se s tím a zařídit se podle toho.
... nebo ty jsi OK a on není takový, jak si myslíš => konstatovat, smířit se s tím a zařídit se podle toho.

Místní společenstvo laskavě doplní mezery v úvaze.




únor 21, 2015 18:16
Chlapče, vyvracíš názor, že doma nic neděláš, ale nepíšeš, co konkrétně děláš, jen, že jsi to konzultoval s někým - nevíme s kým, a ten někdo ti odkýval, že neděláš málo. , : Myška
Ale zřejmě má tvoje matka zcela odlišný názor a jak se zdá, i její muž. A to je směrodatnější než názor těch tvých konzultantů. Je otázkou, co vše můžeš doma stihnout za práce, když domů jezdíš víceméně jen kvůli přítelkyni a čas s ní strávený nehodláš nijak omezovat. Nedělám si iluze.
Měl bys vědět, že v životě budeš muset sklapnout uši mockrát a líbit se ti to nemusí a nebude, ale pokud to neuděláš, narazíš a možná tvrdě. Tvději, než jsi narazil teď. Tak se to nauč včas. Nejde o to, nechat po sobě šlapat, ale vědět co si ke komu můžeš dovolit.
Ad peníze - dostáváš od otce 6 litrů, což je v podstatě krásné, na tento příjem se mnozí lidé namakají docela dost a ještě u toho musí pořádně sklapnout uši. Vysoká škola studovaná mimo bydliště byla vždycky finančně náročnější, a proto si ji nemohl a nemůže dovolit každý. Ty bys mohl vyjít s touto částkou, pokud bys tak nutně nepotřeboval jezdit za přítelkyní. Mrkla jsem na ceník kolejí VUT, je tam už platný od 1.9.2015, a mohl by ses vlézt do tří tisíc. Po zaplacení koleje by ti tak zbyly tři tisíce. To zas není tak málo. Za takovou částku nežije zrovna málo pracujících lidí. Ty tvoje časté cesty na trase Praha - Brno jsou v podstatě luxusem a měl by sis na ně vydělat sám, nebo je omezit. Mimochodem vůbec nepíšeš, jak tě podporuje matka krom toho, že tě každý víkend živí, pere ti, žehlí,...
únor 21, 2015 19:17
..... : Nona
.... četla jsem docela se zájmem předchozí diskuzi, týkající se chudáka chlapce, kterého nechápavá matka chce vyrazit z domu, byť je úspěšný student atd.
Nyní si myslím, že jsi Radku sebestředný, narcistický a přechytralý blebeček....
Omlouvám se za ostrá slova, ale mám doma 2 syny přibližně v tvém věku a kdyby se takto vyjadřovali, takto namyšleně a přechytrale, byla bych hodně smutná ze své výchovy....
Manžel tvé mámy bude mít nejspíš i svatozář!

únor 21, 2015 20:20
... : Skuhravá dušička :)
Vše dopadlo dobře. Byla to opravdu jen taková přeháňka, která byla zbytečně přehrocená. Každopádně to byla zajímavá zkušenost, i když ne nijak příjemná. Myslím, že naopak po této krizi jsou naše vztahy v rodině takové silnější.
Manžel mé mámy to udělal proto, že mu na mém vzdělání a na mně samotném záleží, proto jsem v něj taky tak věřil smilies/smiley.gif
Nikdy jsem zatím uši sklapnout nemusel, někteří mě právě za to mají rádi, takže to zatím měnit nehodlám, ale kdo ví, co mi život přípraví.
K příspěvku Nony: nerozumím slovnímu spojení "přechytralý blebeček" (asi jste myslela blbeček), jako příklad pro oxymorón je to skvělý, ale výraz si protiřečí. Dále nevím, proč se omlouváte za svá "ostrá" slova, Vy si za nimi nestojíte? A s manželem mé mámy máte pravdu, je to opravdu velmi tolerantní člověk, se kterým se však dá ve většině případů domluvit. A nakonec, věřím, že jste určitě skvělá matka, ale i Vy jste určitě ve své výchově udělala mnoho chyb, ze kterých by byl smutný zase někdo jiný.
únor 21, 2015 21:18
YEAH, ... : micka
Nono ... Jak jsi se mohla tak dobře trefit? Prostě zjevně neznám lidi. :-D Já to pochopila až teďkonc. :-D
Na mojí omluvu ... ty máš zkušenost i se syny. Já jen s dcerou.
únor 21, 2015 21:29
Nono, napsala jsi to velmi výstižně. : Myška
Další příspěvek skuhravého chudáčka to jen potvrdil.
únor 21, 2015 21:38
Chlapče, : Myška
ty bys potřeboval pořádnou lekci jak koza drbání.
únor 21, 2015 21:42
Myslím, : David X
že ti chybí vojna.
Ať byla jaká byla, dokázala kluky naučit troše té pokory a naučila je, na čem doopravdy záleží.
únor 21, 2015 21:50
...... : Nona
nabubřelej, sebestřednej narcista..... znám spoustu mladých lidí, zvláště kluků, moji synové mají kamarády, spolužáky, ale tento "chlapec" je fakt unikum!
únor 21, 2015 22:01
... : Skuhravá dušička :)
Zdejší komentáře už ztrácejí svoji objektivitu, už si tu jen notujete a pochvalujete si vojnu, protože se Vám nelíbí můj styl vyjádřování. Neřídím se názorem většiny, takže mě to nechává chladným. Pravděpodobně to bude věkovým rozdílem, asi jste se na věci dívali jinak ve 20-ti a jinak teď, když máte svoje rodiny. Já třeba jednou budu na Vašem místě a budu si myslet o nějakém nabubřelém mladíkovi, jaký je to idiot smilies/smiley.gif.
únor 21, 2015 22:49
Ale dušinko ... : micka
my si přece nemyslíme, že jsi idiot!
Idiot je staré lékařské označení pro mentální retardaci pro IQ logicko-matematický s hodnotou pod 35. Ty jsi inteligentní dost. Zato emocionální a společenská inteligence drhne dno.
My si myslíme, že jsi nezkušenej, egoistickej, mladej trouba, který se proto a právě proto chová drze a nesnesitelně a ani neví, která bije, když se mu to okolí pokouší objasnit. Prostě "přechytralý blbeček" v plném smyslu toho slova.
Inu, jen vesele pokračuj v naznačeném režimu a oni ti to doma nejspíš objasní prakticky.
únor 21, 2015 23:39
... : Skuhravá dušička :)
Moje emocionální a sociální inteligence není v pořádku? Proč si to myslíte? Nemám s nikým problém, mám spoustu kamarádů, kvalitní vztah, který trvá docela dlouho, jsem mezi svými vrstevníky docela oblíbený, mám vlastně docela spokojený život. Myslím, že takhle člověk, který má emoční a sociální problémy nevypadá. Na druhou stranu, vím, že něco dělám špatně, jen se mi nedaří správně analyzovat, co to je.
únor 21, 2015 23:48
Radku, : Nellina
Na druhou stranu, vím, že něco dělám špatně, jen se mi nedaří správně analyzovat, co to je.


To je prave ono, to tvoje chytrolinstvi a namyslenost. A myslis si, ze jsi otevrenej a uprimnej, kdyz se postavis za spoluzaka ve tride. Uz jen tohle smrdi, nemas respekt k ucitelum, autorita pro tebe neexistuje, protoze mas svoji pravdu. A ze jsi nikdy nemusel zklapnout a pokazde si prosadis svuj nazor? Chlapce, jsi strasne nedospelej, zijes v oblacich, vis o realnem zivote uplny prd. Kez by to bylo tak jednoduchy...


únor 22, 2015 01:08
Sorry, : Nellina
byl to dost objektivni komentar? smilies/cheesy.gif
únor 22, 2015 01:09
Odhadl bych, : David X
že tvůj problém se jmenuje "zbytnělé ego".
Ale mohu se mýlit, postrádám tvoji erudici.
únor 22, 2015 07:14
... : mia I
udělal jste něco z toho co Vám radila Daniela? Myslím ve smyslu něčeho k mámě - koupil kytičku apod.??
únor 22, 2015 07:20
Kytičku ... : micka
Ale bacha!
Ono je totiž dost rozdíl přinést kytku v době klidu a míru "Mami, díky za všechno." a přinést kytku v době rozhárané "Na Kudle řikali, že ti mám dát kytku a tim se to zalepí."

V prvním případě si maminka může kytku chránit ve váze a jeden kvítek nechat usušený na památku. V druhém případě taky můžeš dostat kytkou po hlavě.
únor 22, 2015 08:12
Radku,... : micka
píšeš "Nemám s nikým problém, mám spoustu kamarádů, kvalitní vztah, který trvá docela dlouho,...". To je v pořádku a s s tím co říká Nellina "...tvoje chytrolinstvi a namyslenost. A myslis si, ze jsi otevrenej a uprimnej..." se to vůbec nevylučuje. Je zásadní nejen to CO děláš, ale i KDY a JAK to děláš. Maně mi napadá film Kód Enigmy. Myslím, že tam je pár okamžiků, které by ti mohly napovědět, jak to vypadá zvenčí. Ta chvíle, kdy A. Turing rozdává kolegům jablka a vypráví vtip a je cítit, jak se snaží a tolik mu to nejde. Nebo ta chvíle, kdy na místě vyhodí kolegy z týmu. Ano měl pravdu. Ale to jak to udělal!

Na druhou stranu, v té či oné formě a míře se toho občas dopouštíme všichni. Ani tady se nesešli andělé. smilies/wink.gif Potřeba je na to přijít a snažit se to mít pod kontrolou. Děláme chyby. Všichni a bez rozdílu. Otázka je, jak se k nim postavíme.
únor 22, 2015 08:27
... : Skuhravá dušička :)
Nellina : ano to byl smilies/smiley.gif Myslíte, že to smrdí? Vy byste to nechala být? To je přesně problém dnešních lidí, když se to netýká mě, je mi to jedno. Mně to jedno není. A podle mého názoru si člověk, který se vozí po někom, jen protože si myslí, že může , žádný respekt nezaslouží, nemyslíte?
únor 22, 2015 08:40
... : Skuhravá dušička :)
Micka: Mamce jsem dárek koupil, samozřejmě až po bouři ve sklenici smilies/smiley.gif
únor 22, 2015 08:42
.. : kolemjdoucí
Moje emocionální a sociální inteligence není v pořádku? Proč si to myslíte? Nemám s nikým problém, mám spoustu kamarádů, kvalitní vztah, který trvá docela dlouho, jsem mezi svými vrstevníky docela oblíbený, mám vlastně docela spokojený život.
jo, to si o sobě Dr. Sheldon Cooper myslí taky smilies/grin.gif
únor 22, 2015 09:02
... : Skuhravá dušička :)
Věřte mi, že jsem úplný opak dr. Sheldona Coopera smilies/smiley.gif
únor 22, 2015 09:22
... : šídlo
tak já si zas pamatuju, jak zamlada jsem taky byla nejchytřejší a rodiče přece jsou ze zákona povinni mě živit, tak co. No, vyrostla jsem z toho smilies/cheesy.gif Čas trhnul oponou, boží mlýny domlely.
Teď jsem na druhé straně, a z Radkových názorů občas slyším svého synka. Taky má tendenci nenechat si nic líbit, taky ví všechno nejlíp. Ale naštěstí spolu máme dobrý vztah, a také si pamatuju sebe sama v jeho věku. Proto nekřičím, nevyhrožuju, ale argumentuju. A naštěstí je zas natolik inteligentní a empatický, že dokáže uznat chybu a říct promiň, to jsem p..l.
A k Radkovi - co zkusil zajít za rodiči, a v klidu se s nimi domluvit, zeptat se hele, co dělám blbě? A až ti řeknou co, nebrat to jako útok na svou osobu a nesnažit se jim to vyvrátit! Zkusit se na to podívat jejich očima.
A co mě tak ještě napadá, já si myslím, že on chlapec nebude tak sebejistý, jak se dělá. Tenhle typ chování jsem občas zažila u lidí, kteří si naopak jistí nebyli, měli nějaký mindrák, a zoufale se snažili to zakrýt. Tomu by napovídalo i chování ke slečně - připadá mi, že Radek si vůbec ve vztahu není jistý, ta snaha být s ní - jako by tam byl strach, že jakmile na ní nebude dohlížet, najde si někoho jiného.
únor 22, 2015 10:03
... : Skuhravá dušička :)
Myslím, že je to normální, kdyby ve vztahu nebyla šťastná, neměla by důvod, aby v něm zůstávála. Stejné je to u mě. Podle mě je to přirozená věc. Spousta lidí, co znám ,jsou si "jistí" ve vztahu, věří, že toho druhého prostě mají a nic je o něj nemůže připravit, ale tím také ztrácejí snahu do toho vztahu něco dávat a pak se diví, že přijde někdo pozornější, někdo, kdo se o jeho přítelkyni/ženu více zajímá a co pak? Často to končí špatně, protože žádná žena nechce doma mít nepozorného troubu, co jen čeká, až mu přinese jídlo a ještě si po obědě chce "vrznout" a "dát si dvacet". To samé platí samozřejmě i u mužů. Nemám pocit, že o bych o ní mohl přijít, protože vím, že do vztahu dávám hodně a ona si toho váží. A k poslední větě, nemám snahu s ní být pořád, spíše pro ní je moje přítomnost důležitá a vyžaduje ji ona, opravdu nemusím na nikoho dohlížet smilies/smiley.gif
únor 22, 2015 11:00
Radku, : Nona
..... možná jsi se nezastal kamaráda proto, abys to "nandal" učiteli..... možná jsi se zastal proto, abys vynikl, předvedl se, abys ukázal, jaký jsi skvělý, lepší než ostatní.
A to je právě to tvoje ego, které máš hodně, opravdu hodně vysoko.
Chtělo by to více pokory, skromnosti, emapatie..... a méně se orientovat sám na sebe!!!!
únor 22, 2015 11:09
... : Skuhravá dušička :)
Když někdo jen sedí a kouká, jak druhému ubližují a někdo další se proti tomu ohradí, tak je lepší než ten, kdo nic neudělá, nebo ne? smilies/smiley.gif
Vím sám nejlíp, proč jsem to udělal, nepotřebuju se nějak předvádět, jen nejsem kamarád na dvě věci smilies/smiley.gif
únor 22, 2015 11:22
...... : Nona
no, takže doma už se všechno vyřešilo, ty jsi přesvědčený o své dokonalosti, takže asi nemá smysl dále debatovat. Přeji ti, abys přišel na to, kde děláš chybu (jak se o tom bavíme výše). Můj názor znáš - je to tvoje ego, namyšlenost, povýšenost, vychloubání a nadutost. Howk
únor 22, 2015 14:21
Nejlíp zareagovala mura1 (únor 18, 2015 09:04) : mamča
Skláním se před jejím úsudkem. smilies/cheesy.gif
Všechny ostatní komentáře posloužily jen jako podepření už tak dost zbytnělého ega pisatele.
Rád si chlapec povídá, bohužel jen o sobě.
únor 23, 2015 09:27
... : Kusadlo
Věřte mi, že jsem úplný opak dr. Sheldona Coopera

Ano, to zajisté. Zdaleka nedosahuješ jeho inteligence, to je jasné.
Velmi mě pobavilo, jak máš i potvrzené, že doma toho děláš ale opravdu hodně. Přes týden jsi v Brně, domů jezdíš jen na víkendy a ty věnuješ své přítelkyni a z toho slevit nehodláš. Vidím tam obrovský prostor pro tvou práci doma. Takže možná v té obrovské pomoci vidíš hlavně to, že si po sobě odneseš aspoň použité nádobí do dřezu nebo do myčky a nenecháš ho na stole, viď?
Jo, jak jen tak inteligentní dítě může mít tak omezené a nechápavé rodiče. A jak jen tu na kudlance jsou zase jen omezení a nechápaví čtenáři. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
únor 23, 2015 10:58
Radku : kim
Vítej ve světě dospělých.
únor 23, 2015 11:16
mne by opravdu zajímalo, co konkrétně chlapec doma dělá.. : mila1
ať čtu sebelíp, ne a ne to najít
únor 23, 2015 13:12
ještě něco: nelze si nevšimnout Radkova "vytříbeného" stylu vyjadřování : mila1
takhle se nevyjadřuje 20ti letý student techniky, ale někdo, kdo se rád poslouchá a snaží se budit pocit vzdělanosti a sečtělosti. I ten bezobsažný obsah těch sdělení je takový "užvaněný" a sebestředný. vlastně už vím, co mne to připomíná - slovník a dikci našich politiků - žvaní a žvaní a úspěšně se vyhýbají odpovědět na to, co se jich lidi ptají...
Radku, jestli Tě opravdu zajímá, co děláš špatně, tak se vykašli na to svoje řečnění a přečti si, co ti napsali lidi přede mnou. Líp bych to nenaformulovala.
únor 23, 2015 13:44
nejlíp to trefilo šídlo, s jejím komentářem se ztotožňuju : bb2
Myslím, že "pořádnou lekci od života" potřeboval každý z nás, abychom dozráli a popošli na své cestě, to patří k vývoji. Někomu stačí menší, ten většinou měl dobrý základ z rodiny, na který navazuje, nepotřebuje k tomu sérii pecek. Kdo tenhle základ nemá, ten se v tom víc plácá. Radek nemá zbytnělé ego. Nejen proto, že žádný 20-letý frajer s egem jak tovární komín nebude mít od 16 let vztah s jednou holkou.

Když vidím, jak to tady vypadá, náš stát, naše společnost, ačkoli my občané se určitě všichni považujeme za slušné, přiměřeně pokorné, tak se mi nechce pohoršovat nad mladým klukem a jeho názory jen proto, že se v něčem plete a ne na všechny jeho představy dojde.
Znám několik mladých lidí, kteří jsou na první pohled slušní, rozumní a přiměřeně pokorní, pracují a rodiče jsou s nimi spokojení. Mně je z nich spíš smutno, někdy se mi až hnusí. Jsou opatrní a rozumní až hrůza, ale když si dají v mcdonaldu kafe, neváhají sbalit hrneček s talířkem, protože když to mají tak drahý, tak aspoň.. Nebo v hospodě sklenici, půllitr, protože co je doma, to se počítá.
Když jde o dobrou věc, tak se drží pěkně opatrně stranou, aby se nespálili, aby se nepředali. Jsou prostě dospělí, jako jejich rodiče.
Sympatičtější jsou mi Radkové. Jo, něco jim chybí, něco přebývá, ale tak už to u dvacetiletých kluků bývá. Mně se zdá, že má moc dobré předpoklady k tomu, aby z něj byl pořádný chlap.


únor 23, 2015 18:21
milo, k tomu kolik toho doma udělá, to mi připomnělo : bb2
rozhovor v jakémsi časopisu s jednou mladou, ale starší než Radek, dámou. Už si nevzpomínám kdo to byl, proč s ní dělali rozhovor, teď se mi jen vybavilo to, že ta mladá dáma už měla rodinu, dítě, o vše s láskou a dobře pečovala vedle zaměstnání. A všechno zvládala normálně, ačkoli skoro do svatby bydlela s rodiči, maminka se v péči o rodinu a domácnost vyžívala, takže mladá dáma si nemusela uklízet ani svůj pokoj a ještě ve 25 nebo tak nějak si do práce nosila svačinky od maminky, s láskou nachystané.
Novinářka ji znala osobně, tak se na to přímo ptala, zpovídaná řekla, že to tak prostě přišlo samo a že asi měla dobrý základ ze své rodiny a když přišel čas, tak to tak začala taky dělat.
únor 23, 2015 18:30
a pro Krakonoše : bb2
nastavovaná kaše je bramborová kaše nastavená vařenými krupkami
:-)
únor 23, 2015 18:58
bb2: no a mně zase připadá, že to, co Radek o sobě hlásá - jak se zastává jiných : mila1
jak si nic nenechá líbit atd., je jen jeho póza a nevěřím mu to. A stejně jako se Tobě hnusí ten typ mladých, který jsi popsala, tak mně se hnusí typ mladých lidí jako je Radek. Kteří dokážou obratně manipulovat skutečnostmi tak, aby oni z toho vyšli jako ti féroví a opravdoví a přitom je to nic nestálo. A to, že chodí od 16ti s jednou dívkou? To může být i z pohodlnosti, rozhodně bych podle toho neusuzovala na kdovíjaký charakter.
únor 23, 2015 19:14
... : bb2.
Může to být póza, v jeho věku předpokládám spíš obrannou pózu, ten druh pozérství, který máte na mysli, takhle mladí lidi většinou nemívají, i když se to tak na první pohled jeví. Vždyť to, co popisujete, jsou rysy sociopacie a jelikož nejsem psycholog, tak si netroufám zařadit ho do nějaké škatule. Z pohledu člověka, který si na svou dvacítku ještě živě pamatuje a současně má v tom věku, nebo nedávno měl děti ve stejném věku, to nevidím tak negativně jako vy. To je celé.

Ono to, jak Radka vnímáte, je celkem patrné i z tvé poslední věty " rozhodně bych podle toho neusuzovala na kdovíjaký charakter. " To, co jsem k tomu psala já v předchozím komentáři, přece nehodnotilo nějak kladně jeho charakter :-) Tím jsem chtěla jen říct, že se domnívám, že ten dlouhý vztah zcela jiný význam, než, jak se domníváte, že je to důsledek jeho zbytnělého ega :-) Je to dvacetiletý kluk, ne čtyřicetiletý chlap, proboha :-)
Může být rozmazlený, nebo ne dost vymazlený, může být frajírek (což je většinou taky jen obranná póza), ale není to monstrum :-)
únor 23, 2015 21:10
Radek je : Krakonoš
úplně normální dvacetiletý jelito, který se teprve spoustu věcí bude muset naučit, nicméně je přesvědčený, že už to všechno zná smilies/grin.gif. Takovejech potkávám tejdně 12 do tuctu (ale nejsou to bezdomovci).
Pokud by jeho matka nadále trvala na vyhazovu z domova, trval bych já na tom, že ji nechápu a že vona jako rodič katastrofálně selhává. Vzhledem k tomu, že všecko dobře dopadlo a můžeme se těšit na další řízky, nejni nutný už problém dál řešit. Nastavovaná kaše je teda pěkná podivnost, tohle se v mý kuchyni nevobjeví. smilies/cheesy.gif Papa.
únor 24, 2015 02:04
Vzkaz Radkovi : Giota
Když jsem byla studentka, vycházela v Mladém Světě poradna "Sally radí" a tak se lidé také svěřovali s různými problémy. Někdy opravdu bylo z popisu jasné, že jsou obětí situace. Přesto odpověď nezněla - máš taková a taková práva - tvá máma/tvůj táta/ tvůj partner/tvůj kamarád by zasloužil domluvit/pár facek (doplň dle situace).
Oni museli poradit tomu, KDO SE PTÁ, jak se má zachovat, co změnit, protože druhá strana sporu či konfliktu se nezeptala!

Takže chápu, že se Ti nelíbí, že haníme kolektivně Tvé postoje a chování a radíme, v čem bys mohl změnou sebe sama zlepšit situaci, ale Ty ses ptal a tak Tobě můžeme poradit. Můžeš využít toho, že Tě neznáme, ani Tvé blízké, takže radíme vcelku objektivně,i na základě Tvých vlastních sdělení. Ano, starší z nás s dětmi vidí na Tobě chyby, a jsou schopni je sdělit bez emocí - zatímco maminka je třebas díky mateřské lásce nedokáže pojmenovat a otčímovi nestojí za řešení...

Bohužel z Tvých odpovědí zaznívá, že se vidíš vlastně jako dokonalý mladý muž, který na svém chování k jiným nemusí nic měnit. Nezlob se, do dokonalosti máme daleko všichni. Otázkou je, proč jsi do Kudlanky tedy psal, když je vše dokonalé? Myslím, žes chtěl poradit, jak změnit lidi kolem sebe, aby Tě vnímali, jak se vnímáš sám - vzorný student atd atd. Jenže fígle, jak změnit někoho jiného, neznáme, kouzla nefungují.
únor 24, 2015 09:02
Radku, : Kusadlo
Co se týče toho, že domů hodím tašku a vypadnu, také není na místě, samozřejmě si s mámou povídám o tom, jaké to bylo ve škole a když je co říct (a to je skoro pořád), mluvíme spolu klidně i hodiny smilies/smiley.gif.

kdy? To by mě fakt zajímalo. smilies/wink.gif
únor 24, 2015 10:07
Krakonoši, : Nona
většinou si velmi ráda přečtu Tvoje příspěvky a v podstatě s nimi souhlasím, ale promiň, z Radkova popisku a sebechvály si rozhodně nemyslím, že je "normální dvacetileté jelito". Mám doma vzorek podobných mladých jinochů, chodí za nimi kamarádi a spolužáci mnoho let, v práci máme mladé kluky apod., ale skutečně jsem se ještě nesetkala s někým takovým, jak na mě působí Radek..... tolik samolibosti v jedné osobě, to fakt není "normální"....
bohužel si myslím, že pokud párkrát nedostane "přes čumák", ta jeho samolibost bude jen vzkvétat a nabývat a za pár let z něho bude ..... (ani radši nedomýšlet?)
Ne, nesouhlasím asi s bb2, není to normální!
únor 24, 2015 10:30
Gioto, : bb2
Otázkou je, proč jsi do Kudlanky tedy psal,
no, měl hlad :-) po řízku bylo vše jinak :-) To já dobře znám, hlad je prevít.
únor 24, 2015 11:27
jenom, Skuhrající dušičko, : bb2
když se tak docela dost, jak píšeš, snažíš jíst zdravě a nechápeš lidi, co si zaplácnou žaludek rohlíkem - co ten řízek? smaženina na přepáleném tuku, smažená strouhanka, vepřové maso...no toto, no toto.
:-)
únor 24, 2015 11:29
bb2, : Krakonoš
ty chceš podezřívat Radkovu matku, že přepaluje tuk? A prase bylo určitě bio. Pokud to bylo prase.
Nono, může to bejt horší - ani párkrát "přes čumák" mu nepomůže, protože může mít nějakou mírnou poruchu vosobnosti, ale já diagnózy na dálku po internetu nemám rád, to by ho musel někdo trochu votestovat. Nicméně ať už si vo Radkovi myslíme cokoli, na vyhazov z domova to porád nevidim. Von se taky zřejmě žádnej nekoná, mýslím si, že celá tahle debata pramení z naší neznalosti skutečný situace.
No a:
a za pár let z něho bude ..... (ani radši nedomýšlet?)

No bude z něho třeba president! Tam je samolibost evidentně důležitým předpokladem pro zvolení do funkce. smilies/cheesy.gif smilies/wink.gif smilies/grin.gif
únor 24, 2015 13:32
Krakonoši: no hlavní předpoklad pro to být prezidentem či jiným politikem : mila1
už asi má - perfektně mu to žvaní :-)
Stejně mám pocit, že si z nás i Daniely někdo vystřelil.
únor 24, 2015 13:50
... : Kusadlo
On ten vyhazov z domova taky mohl znít nějak takhle:
"Jestli se ti něco nelíbí, můžeš jít a starat se sám."
Vyřčeno třeba ve chvíli, kdy syn ironicky odmítne tu kaši k řízku. Z jeho pohledu neřekl nic špatného, protože dobře mířeným proslovem cíleně vytočil matku do ruda. Nevlastní otec s tím mohl souhlasit třeba slovy, že "však uvidíš, zač je toho loket". A máme tu spiknutí matky a nevlastního otce, kteří vyhazují z domu ubohého synáčka, který má jen tu šťastnou povahu, že si nikdy a nic od nikoho nenechá líbit. smilies/smiley.gif
únor 24, 2015 15:08
Pro Krakonoše : Míša šíša
Nastavovaná kaše není podivnost, dřív byla standardně na jídelníčku našich babiček. Moje maminka dělá nastavovanou kaši s vařenou pohankou a je to dobrota. I když - řízek je holt řízek. smilies/grin.gif
Ale může to být jako příloha k tomu řízku. smilies/wink.gif
únor 24, 2015 16:26
"na vyhazov z domova to porád nevidim" : jednababi
On se taky žádnej konat nemůže (i když se mi teda kroutěj prstíky, když to píšu smilies/grin.gif).
Aspoň ne stylem "seber se a táhni", protože nezaopatřenýmu dítěti ani trvalej pobyt nemá rodič šanci zrušit.
únor 25, 2015 06:14
Asi bych takovému chytrému chlapci : Herodes
stanovila podmínky. Pokud jíš u mého stolu, budeš dodržovat podmínky této domácnosti.
Pokud by to nemínil dodržovat a to by asi nemínil, protože jen on sám ví co je správné a z čeho nemíní slevit, domluvila bych se ještě s otcem, jestli ho náhodou nechce přijmout do své domácnosti, aby chudák chlapec nemusel dodržovat něco co se mu nelíbí. A když by náhodou ani otec nechtěl rajtovat podle podmínek synáčka, tak tu máš chlapče životní minimum (mnozí s tím musí vystačit). A když je chlapec taková jednička a jistě si poradí.
únor 25, 2015 13:30
... : bublina
Vážení, mně ty vaše komentáře tak moc hlava nebere, že mě to donutilo napsat :-)
Hele, Skuhravá dušičko, chápu Tě :-) Chápu Tvůj postoj, Tvé vnímání křivdy a Tvůj názor na věc. Nebyla jsem lepší, přestože jsem nyní vnímaná jako úspěšná čtyřicítka, která má s rodiči pěkný vztah. Máš věk na to se vymezovat a máš právo na své pocity. (stejně jako je má Tvá mamina ;-) )

Komentáře směrem k vynucené úctě k rodiči mě vytáčejí. Obecně jsem přesvědčená, že úcta a respekt je věc oboustranná, nevidím nic špatného na tom, že by ji měla vzít potaz i matka vůči dítěti, a to od první minuty po porodu.

Takže se drž, vydrž, komunikuj na všechny strany a užívej si vysokoškolská léta s přítelkyní ;-)

PS: dovoluju si tohle napsat se zázemím svého mile fungujícího partnerského vztahu jehož součástí je pět dětí v rozpětí 2 roky - 20 let ;-)
únor 27, 2015 00:48
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]