O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KUDLANČINY VEČERY PDF Tisk E-mail
Úterý, 17 únor 2015
Přejít na obsah
KUDLANČINY VEČERY
Strana 2
Strana 3
Včera jsem, jako téměř každý večer, vedla e-mailovou konverzaci s jednou "skuhravou dušičkou". Píše mi jich tolik... Ale - protože to bylo tentokrát dost neobvyklé a dokonce to nakonec dopadlo velmi hezky, dovolím si vám všem tuhle debatu nabídnout k přečtení :-)))) Chybí oslovení a podpisy - ale to jistě chápete...

 

 

 

 

 

 

Dobrý den,

 

     nevím, kam bych se mohl obrátit, aby to ze mě nevyždímalo všechny peníze, tak píšu sem. Mám problém ohledně toho, kde budu v příštích dnech bydlet a hlavně, za co. Situace se má tak, že bydlím kousek od Prahy s rodiči, je mi 20 let a studuji Vysoké učení technické v Brně, jsem v prvním ročníku. Zkouškové období mám úspěšně za sebou, škola je skvělá, přes týden jsem ubytovaný na koleji, na víkendy jezdím domů.

 

     Doma to už bohužel tak růžové není, a tak se rodiče rozhodli (resp. moje matka), že už mě doma nechtějí, ať si bydlení zařídím jinde. Zkoušel jsem se s nimi rozumně domluvit, myslím si, že jsem se pokoušel o inteligentní rozpravu, zkrátka jsem podle mého udělal, co bylo v mých silách, rozhodnutí jsem nezměnil, musím z domu. Moje otázka zní, zda je možné se uživit z výživného obou rodičů či ještě mohu čerpat z jiných zdrojů. Vzhledem k tomu, že jsem 4 dny v Brně a 3 v Praze je pro mě z aměstnání nereálné, oběhal jsem toho moc a nikde mě z tohoto důvodu nechtěli vzít. V místě bydliště mám také přítelkyni, se kterou trávím většinu svého volného času tady v Čechách, takže ani zůstat pouze v Brně není řešení. Vrátím se k původní otázce, je možné se uživit bez toho, abych musel po nocích pracovat na jednorázových brigádách a jak se říká "padat na hubu" a žít tak nějak "normálně"?

 

     Minimální výdaje jsou cca: 3500 za kolej, 2000 za jídlo, 1500 cesty na kolej a zpět + peníze na ostatní věci, jako je oblečení, doktor, věci do domácnosti atp. Rodiče jsou rozvedení, táta mi posílá výživné cca 6000, žiji s matkou, jejím manželem, se kterým mám dobrý vztah a se dvěma malými sourozenci. Pro dodatečné info nejsem problémový syn, nikdy jsem neměl problémy s drogami, alkoholem, nekradl jsem ani nic podobného, jsem naopak úspěšný student a věnuji se od mala hudbě a sportu. Proč mě rodiče doma nechtějí je mi vlastně tak trochu záhadou, to ale není přemětem této zprávy.

 



 

  • Situace je prekérní, ale to ty asi víš. Každopádně - o tom, že tě matka doma nechce, musíš vědět určitě už delší dobu. Dost možná, že maminka tvůj pokoj chce pro tvé sourozence, ale ty píšeš, že je ti to záhadou. Jasné je, že tě tam nechce, a i když máš v tomto bytě trvalý pobyt, nemáš na bydlení tam žádný právní nárok. Samozřejmé je, že bys, pokud budeš nucen odejít, mohl požadovat výživné od matky. Mohl bys jistě bydlet na koleji stále, ale roli hraje přítelkyně, která je v Praze, nemýlím-li se? Ohledně té práce - nevím, co konkrétně děláš, ale snad bys mohl dělat něco "z oboru", co by šlo dělat doma, nebo něco jiného, podobného. Každopádně máš volné víkendy, kdy by se dalo s nějakou tou pravidelnou brigádou počítat. Také nevím, jak dalece jsi manuálně zručný - například je hodně firem tzv. "Hodinových manželů", kteří mají kolem 3 - 400,- /hod. Ale na nějakou tu konkrétní radu jsi toho napsal moc málo. Takže připiš... :-).

 


Rád bych řekl, že vím proč, ale nevím, dnes to na mě vychrlila, tak jsem se to rozhodl řešit, na ulici bych skončil nerad. Vím, že nemám žádný nárok na to, abych tu zůstal, to je jasné. S přítelkyní jsme spolu 4 roky, tzn. žádný čerstvý vztah, takže ano, je pro mě velmi důležitá. Finanční roli hraje pouze v tom, že bych cestoval do Čech a zpět, toť vše.  

K mému oboru, studuji audioinženýrství (hudební technika, hudební studia apod.), ale jak jsem již psal, jsem v prvním ročníku a z praxe neumím takřka nic. Manuální zručnost mi bohužel od Boha dána nebyla. Jsem, jak se říká, "levej". Nemyslíte si tedy, že výživné by pokrylo všechny mé náklady? Rád připíšu další informace, ale nevím přesně, co byste potřebovala slyšet, tak mě prosím naveďte.

 

 

 

  • Hm, kluku, ještě jeden dotaz – už když jsem četla tvůj první e-mail, tak mne zarazilo to „cestování do Čech“ – to myslíš jako „z Moravy“?  Mj. u ní těch pár pražských dní být nemůžeš? Když už to tedy fakt není čerstvá známost. Víš, v tom případě by možná nebylo od věci, že bys – pokud ona žije u svých rodičů – jim přispíval nějakou částkou a těch pár dnů, respektive pár nocí tam mohl prozatímně být.  Ono by to nemuselo být na celé studium, třeba bys si časem našel nějaký „melouch od fochu“, a mohli byste se pak i osamostatnit – nebo jen ty... Ale pochybuju, že bys z maminky a jejího partnera vyrazil nějaké extra výživné, zvlášt, když má na krku ještě další dvě děti.  A – nikoho jiného příbuzného v Praze – či tam poblíž - nemáš? Rozhodně potřebuješ ještě tak dva tisíce. Zkus, pokud tedy s matčiným partnerem vycházíš, dát řeč s ním. Že když nemůžeš být přes víkendy doma, tak holt budeš muset podat žádost na výživné od matky, protože bys jinak absolutně nevyšel.

 

 

 

Vaší odpovědí jsem teď trochu zmaten. Ano, myslím z Moravy, vím, není to vyloženě cestování, ale 4,5 hodiny na cestě domů ze školy není žádný med :). Asi jsem se nesrozumitelně vyjádřil, těch pár "pražských dní" bych zůstával u ní, v tom není problém, její rodiče mi nejednou nabízeli, že bych tam mohl i bydlet, ale to mi připadá jako příliš velký zásah do jejich soukromí.

Říkáte, že bych potřeboval ještě tak dva tisíce, ale k čemu? K 6-ti tisícům od táty nebo ještě k něčemu? Pravděpodobně nemám představu, kolik vlastně potřebuju na ten jeden měsíc financí, nikdy jsem sám nežil, nedokážu si představit, kolik vlastně potřebuji. Také jsem se chtěl zeptat, zda bych v tomto případě mohl dostat také nějakou podporu od státu (sociální dávky nebo tak něco, v tomhle se opravdu nevyznám).

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]