O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

FOTŘÍK - 69 PDF Tisk E-mail
Úterý, 13 leden 2015
Přejít na obsah
FOTŘÍK - 69
Strana 2

 
 
 
 
 
 
     Jednou na procházce, kdy s námi šla i Nataša (ty zpropadené procházky bývají mnohdy velmi rizikové), jsme míjeli sázkovou kancelář. Před jejím vchodem Čeněk zpozorněl, ukázal na vchod a křičel: "táta, táta". Nataša se ho zeptala, jestli sem táta chodí, Čeněk jí to odkýval a Nataša mi následně zkrouhla kapesné. Je to dobrák to dítě.

     Když už jsem u té obezřetnosti, tak si musím dávat pozor skoro na všechno. Čeněk totiž není sto vymyslet si něco vlastního, nějak obohatit sám sebe, a proto všechno napodobuje. Když jdu třeba na záchod na malou, tak Čeněk hodí do mísy celou roli toaleťáku, protože to viděl u Nataši (ta tam nehází celou roli, pouze si kousek odmotá. Čeněk odmotávat neumí, takže háže celou roli). Jindy mi vytáhnul z kapsy cigarety, jednu si dal do pusy, zbytek rozmačkal a šel takto přivítat návštěvu, protože tak se to podle něj má. Taky leze do trouby s vidličkou a převrací imaginární hranolky, protože to prostě jednou viděl. Ten chlapec není příliš bystrý.

     Od té doby, co s námi Čeněk bydlí, není v mých silách někam přijít včas. Prostě to není možné. Postupně se sice rapidně snižují důvody, proč někam vlastně přijít včas, protože mě nikdo nikam nezve, ale když se naskytne příležitost k tomu být dochvilný, tuto příležitost vždy s úspěchem nevyužijeme.

     Ať si dám jakýkoliv náskok, vždycky přijdeme pozdě. I když Čeněk už hodinu před plánovaným odchodem oblečen stepuje před dveřmi, vždycky se to nějak zvrhne. Někdy si sundá botu a tuto někam schová, takže ji pak půl dne hledám, jindy mbě schová botu, a jindy si tak dlouho čteme pořád dokola leporelo s Budulínkem, že dočasně zešílím a jdu si uvařit trochu hrášku, aby mě liška povozila na ocásku.

     Jak už jsem psal, tak mít malé dítě je svým způsobem hendikep. Mělo by se to všeobecně vědět a podle toho by se mělo i zasáhnout. Začal bych například s univerzální parkovací kartičkou, která opravňuje řidiče parkovat kdekoliv. Když přijedu s Čeňkem z nákupu, často se mi stává, že nemám kde zaparkovat, a proto musím auto odstavit mnohdy i několik set metrů od vchodu do domu. Takový luxus, že bych vzal nákup z kufru a nechal Čeňka ať v poklidu cupitá vedle mě, si nemůžu dovolit, protože Čeněk v klidu necupitá, nýbrž mi zdrhne. Pokud na něj zařvu, že takhle se to nedělá a ať okamžitě poslouchá, začne se smát a pokračuje v úniku.

     Takže tedy to dělám tak, že Čeňka vezmu do náruče, nákup si zavěsím na volné části údů a pod tíhou nákladu, zpocený a nevrlý, se plížím směrem domů. Čeněk situaci ulehčuje tím, že mě kope, kouše a chce jít na zem. Na mou výchovnou radu, ať počká domů, že ho tam seřežu, nebere zřetel a vůbec se podle toho nehodlá zařídit.
Právě proto by se mi ta kartička hodila, abych mohl parkovat například rovnou u nás v paneláku ve sklepě.

     Život s malým dítětem není žádný med. I ty nejobyčejnější úkony se stávají mnohdy nemožnými. I přes tuto krutou realitu mě hřeje u srdíčka jedna věc, na kterou se upínám a kam směřují všechny mé naděje a vyhlídky.
 
 
     Ještě necelých sedmnáct let a Čeněk jde z domu.
 
 

DOMINIK LANDSMAN

http://fotruv-denik.blog.cz/

 

(pokračování co nejdříve)

 

 

 
Komentáře (2)add feed
... : deeres
Konečně jedna světlá chvilka při čtení . Ohlasy tu nejsou žádné, ale určitě každý, kdo zavítá na Kudlanku, si rád, stejně jako já, přečte o zloprckovi Čeňkovi. Dominiku, dík! smilies/grin.gif
leden 14, 2015 11:13
deeres : mam-ča
Máš pravdu, v dnešním světě (hlavně v tisku) je to samé násilí a tragédie, a Dominikovo povídání o Čeňkovi je takový balzám na duši.
leden 14, 2015 11:33
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]