O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

GEOCACHING - "VĚC, O KTERÉ NIC NEVÍM" PDF Tisk E-mail
Úterý, 16 prosinec 2014
Šla jsem směrem k metru, když kolem betonových laviček, kousek od komunitního centra Matky Terezy (to je takové zdejší "něco jako kostel"), jsem si všimla houfujících se lidí. Pár z nich sedělo, vedle sebe škatulky s jakýmisi kulatými tentononc, občas si něco zapsali do nějakého notesu, debatovali spolu... Na mou zvědavou otázku jsem dostala odpověď, že je to CGW. No, to jsem se toho dozvěděla...

 

 

 

 

 

      Teprve až doma, když jsem si o tom něco nagoooglila, zjišťuji:

 

Základní informace o CWG


- CWG je osobní identifikační předmět geocachera vhodný pro výměnu v keších a ke sbírání
- CWG je dřevené kolečko o průměru 35mm s laserem gravírovaným obrázkem
- na rubu CWG je logo Groungspeak, jehož použití je pro tento účel schváleno
- na přední straně CWG je libovolný obrázek podle přání majitele
- oficiální datum vzniku série CWG je 29.9.2005
- existuje též speciální edice - např. eventové CWG

 

 

 

 

      Dále jsem ve wiki zjistila, že: 

 

     Geocaching [anglicky džiokešin, česky geokešink] je hra na pomezí sportu a turistiky, která spočívá v použití navigačního systému GPS při hledání skrytého objektu zvaného cache, o němž jsou známy jen jeho geografické souřadnice. Při hledání se používají běžné turistické přijímače GPS. Člověk, zabývající se geocachingem, bývá označován slovem geocacher. Uffff.... Tak jsem zas o jeden milimetr chytřejší.

 

      A pak jsem si ještě přečetla, že Geocacheři jsou podivní tvorové. Lezou po skalách, chodí po Praze a všude hledají malé krabičky plné postaviček z kinder-vajíček. V ruce drží nějaké podivné přístroje a jsou prostě podezřelí. Tak nějak může vypadat nezasvěcený (mudlovský) pohled na geocaching. Ale tak to opravdu není. Při geocachingu skutečně hledáte malé krabičky schované po celém světě, kterým se říká cache, keše nebo kešky.

 

     K nalezení potřebujete dvě technické vymoženosti - internet a satelitní navigaci GPS. Na internetu zjistíte, které keše máte nejblíž a líbí se vám. Zobrazíte si souřadnice a ty zadáte do GPS přístroje. Ten vás dovede na místo a po chvíli hledání vítězoslavně vytahujete nalezený poklad. V keši se nachází sešítek zvaný logbook a několik předmětů. Do logbooku zapíšete svojí návštěvu a můžete vyměnit některé předměty v keši za něco vlastního. Nejedná se o nic drahého, v keši najdete například hračky, lístek na metro, cizí mince, CD,...

 

      Když přijdete z lovu domů, na internetu svojí návštěvu zapíšete podrobněji (zalogujete) a můžete se kochat statistikami o počtu ulovených keší...

 

 

Líbí se mi to, fakt a moc,

docela vážně uvažuju, že se na jaře do něčeho podobného přihlásím.

Zatím budu ještě číst a hledat a objevovat jen internetem.

 

Jste tu někdo geocacherem?

      

 

 d@niela

 

 

 

Komentáře (5)add feed
... : Sandra.
Jo, my kešky lovíme, je to prima zábava. Hlavně je to možný cíl výletu i v místech, kde žádný jiný cíl výletu není.
prosinec 16, 2014 07:50
Geocaching je fajn ale : Roman X.
Geocaching je fajn ale s postupující dobou se projevuje efekt, že je překeškováno. Spousta nových geocacherů (alias kačerů) chce založit svoji vlastní kešku a protože místa, která za to stojí jsou už rozebrána, zakládají keše na místech která za to nestojí. Chce si to vybírat cíle a nehonit se jen za body.
prosinec 16, 2014 08:57
.. : kolemjdoucí
problém je , že často se kešky nachází na místech pro nás dříve narozené poněkud nedostupných.
prosinec 16, 2014 11:44
Sběratelé "kešek" : mamča
si za pomoci techniky, která dříve nebyla vynalezena, připomínají nebo vynahrazují čas dětství, letních táborů nebo aktivních prázdnin s rodiči a kamarády.
Je to kombinace tzv. turistického výletu, bojovky, orientačního závodu, hledání pokladu...akorát, že už tuhle zábavu pro ně nevymýšlejí rodiče nebo vedoucí, ale úplně cizí lidé.
Je to takový hezký návrat do dětství, ale někdy to může přerůst až v mánii.
Ale zase - kdo si hraje, nezlobí. smilies/wink.gif
prosinec 16, 2014 18:00
je to : takychlap
bezva věc. Hlavně dostat malé děti na normální výlet je problém, hledání pokladu tomu pomůže. A často nás to zavede na místa, která bychom v okolí sami neobjevili. Ale někdy je to plevel, viz výše.
prosinec 17, 2014 11:43
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]