O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

FILM, KTERÝ DOPORUČUJU PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 27 listopad 2014
Před šesti léty v Austrálii natočili jeden úžasný film, The Black Balloon, Bílá vrána. I teď, když tohle píšu, mám toho zážitku plnou hlavu. Nádherná práce, především co se týče psychologického ztvárnění osobností. Ne jenom role postiženého Charlieho, která byla skvěle napsaná i zahraná, ale i ostatní postavy  průměrné maloměstské rodiny. 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Znovu těhotná máma, která rodinu stmeluje v těžkých chvílích, pro kterou neexistuje ani někde hluboko v mysli pocit bezmoci a odevzdanosti, otec (voják, takže se  rodina velmi často stěhuje), který sice tyto pocity občas zažíval, ale snažil se s nimi vypořádat, ale především Thomas, skoro šestnáctiletý, který má na starost staršího (asi dvacetiletého) a podstatně silnějšího autistického bratra.

 

     Ve filmu je nadherně vylíčeno, co prožívá dospívající kluk, který se snaží uspět a nezklamat v kolektivu spolužáků. Zdá se to být nenesitelné. Jeho puberta je o poznání těžší břímě, než u jakéhokoliv z jeho vrstevníků.

 

     Film Bílá vrána si s ohledně autismu nebere žádné servítky a obnažuje ho v celé jeho "kráse". Při některých scénách mi až běhal mráz po zádech – mj. nepovedené Thomasovy narozeniny byly asi nejsilnější; při jiných jsem se neubránila úsměvu.

 

 

 


 

 

 

    Sledujeme těžce zvladatelného autistu se zjevnou mentální retardací; což prý bohužel není vůbec výjimkou. Lehké až těžké postižení rozumových schopností jde s  autismem ruku v ruce v 50 - 75 % případů.

 

    Tím ale veškerý negativismus končí, film byl opravdu výborný, přes závažnost tématu je v něm místo i pro humor a odlehčující zábavu, takže pokud se k němu dostanete, vřele doporučuju!

 

d@niela

 

 

Komentáře (1)add feed
... : deeres
Neznám, znám jenom Vránu s Brandonem Lee, ale to je jiné kafe. Bílá vrána se dá stáhnout na netu, tak dík, určitě zkouknu.
listopad 28, 2014 09:37
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]