O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CO SI NEDOKÁŽU NA VÁNOCE ODPUSTIT PDF Tisk E-mail
Středa, 26 listopad 2014

Nedokážu si odpustit svařené víno v množství, které je neslučitelné se slušným, natož adventním chováním. Nedokážu si odpustit štědrovečerní krmení divé zvěře, a to ani po tom loňském, kdy mě (pravděpodobně vzteklá) srna pronásledovala s jablkem v hubě až k hranicím naší zahrady.

 

 

 

 

 

     Nedokážu si odpustit křečovitý úsměv a tik v oku, se kterým rozbaluji pod stromkem kousavé ponožky s bambulemi, které se tak krásně hodí do právnických lodiček. Nikdy si ale nedokážu odpustit návštěvu kostela.


     Nejsme katolicky zaměřená rodina (i když si nepamatuji, že by v rodině někdo nějak výrazně smilnil a žádal manželky bližního svého). Kdo ale nejde v mém rodném městečku na půlnoční, jako by nežil!

 

     Donedávna vládl regionální faře farář, kterému bylo už v době mého narození asi sto padesát let. Jeho Vánoční mše se vyznačovala tím, že nebyla slyšet a nebýt občasného zachrchlání nastydlých občanů města, připomínala by Mše Vánoční buddhistickou meditaci. Předloni se ale znenadání roznesl kostelem burácející hluboký hlas, který se z reproduktorů nad hlavami prdelatých andělů stereo rozprostřel v chrámu božím. Několik babiček v předních řadách vyjeklo úlekem.

 

     Za "katedrou" před oltářem stanul mladý jinoch v kněžském hábitu.

 

     Vzpomněla jsem si na reklamu na Coca Colu, kde mladá dívka na pláži roztouženě hledí na opáleného krasavce vyběhnuvšího z vln moře, a to až do chvíle, kdy si oblékající se švihák připne kolem krku bílou pásku kněžské štoly. Od té doby, co městské faře vládne playboy, praská kostel o Vánočních svátcích ve švech a já mám zhýralou touhu jít alespoň jednou za život ke zpovědi.

 

     A tak mi Bůh, doufám, i letos odpustí (a v lepším případě splní) moje mrzké pozemské touhy a poklesky a Vám snad též.

 

 

RENATA FÍKOVÁ

 

 

 

 

Komentáře (1)add feed
Křásné čtení. : Michal
to je asi tak co bych dodal. smilies/kiss.gif
listopad 27, 2014 08:17
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]