O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BĚHÁM, BĚHÁŠ, BĚHÁME PDF Tisk E-mail
Středa, 19 listopad 2014
Pustila jsem se do toho. S příchodem čtyřicítky chuť k jídlu neklesá, ale spalování se zpomaluje a prdel roste. Nespravedlivá nepřímá úměra. Navíc mě odpolední tma deptá a štve. Jsem nevrlá a nenaladěná. Proto jsem si jednoho dne oblékla funkční tričko na to funkční mikinu, funkční tepláky na běhání a vyrazila. Po prvé to bylo celé jedno velké trápení.

 

 

 

 

 

 

 

      Po každém kilometru jsem musela na chvilku přestat a pár metrů jít.

 

     Běžela jsem tempem rychlejší chůze a ostatní běžci mě míjeli, asi jako když jedete autem a za oknem vidíte okolní krajinu. Já jsem byla ta krajina.

 

     Začala jsem používat Endomondo. Je to parádní a vychytaná aplikace. Spustíte a můžete běžet. Měří, kolik km uběhnete za minutu, kolik spálíte kalorií, jak moc se při běhu převýšíte, ukáže vám to mapu, kudy jste běželi a nakonec můžete vše sdílet na facebooku. Pokud máte sluchátka, tak vám navíc jedna ženská nekompromisně sdělí, za jak dlouhou dobu uběhnete jeden km.

 

     Můžete si samozřejmě stáhnout nejrůznější nástavce a nechat se buzerovat a podporovat. Nebo si přesně nastavit trénink na nějakou dobu a tempo, a pak se nechat vést. Asi tak podobně jako v tom vtipu o policajtech a sluchátkách. Mě stačí ta nejobyčejnější verze. Jen pro mě samotnou - a upřímně - Endomondo mě baví, Čekám, kdy uběhnu další km, a za kolik. Soupeřím sama ze sebou a svým předchozím výkonem. Baví mě porážet své minulé časy a vzdálenosti.

 

     Ale stejně se pořád trápím. Alespoň první dva tři kilometry, než si tělo najde své vlastní tempo. Ani potom bych to zdaleka nepřirovnala k návštěvě nějakého zábavního parku. Pořád je to trochu „opruz“. Pro mě ovšem menší, než jakákoliv organizovaná zábava. jako např. aerobik nebo zumba. Poslední kilometr si ale opravdu užívám. Jsem rozhýbaná a rozdýchaná. Světlo na konci tunelu se blíží a já můžu odhadnout své možnosti a trochu přidat.

 

     Endomondo většinou hlásí rekord jako třeba kilometr za 6.95 a ne 7.10. Když doběhnu, jsem blažená. Moje endorfiny běží ven, křičí, radují se a já s nimi. Nic mě nerozhází. Drzá dcera, bordel v kuchyni, neposlušný syn. Prostě nic.

 

      Dalším úžasným efektem je můj spánek. Spím. Tvrdě a nepřerušovaně celých sedm hodin. Jako miminko. Budím se až s budíkem. Blaženě usínám a nepřevracím se dvě hodiny. Prostě upadnu do narkózy. Je to báječné.

 

      Takže, když to shrnu. Kdyby bylo jen na mě, nejraději bych seděla na zadku a tlačila do sebe všechna ta báječné jídla, která nejsou zdravá ani trochu, pila piva na kolik mám chuť, válela se u televize, pohybovala se svým nepříliš rychlým tempem. Tento životní styl mi ale nepřináší pevnou prdelku a spokojený pocit ze sebe samotné.

 

     Tak mi nezbývá, než si obout boty a vyrazit. Začala jsem na třech kilometrech. Teď pokořím sedmičku a mým snem je půlmaraton.

 

     Sice je to cíl poněkud vzdálený, ale přibližuje se.

 

     Po metrech. 

 

 

PAVLÍNA

 

 

Komentáře (11)add feed
Běhání mě nikdy nelákalo... : Myška
A spím dobře i bez něj. Tak dobře, že spím, ještě než položím hlavu na polštář. smilies/cheesy.gif
listopad 20, 2014 08:54
Běhání je ideální sport pro matky : Perda
Běhám, když mám zrovna čas, nikoho k tomu nepotřebuju, nejsem na nikoho vázaná (jako u kolektivních sportů) a za výkon zodpovídám jen sama sobě. Navíc je to docela levný sport.
Manžel běhá maratony, já zatím běhám kratší tratě - hlavně kolem dětí. smilies/wink.gif Ale když si onehdy postěžoval, že stárne a že už to není ono, řekla jsem mu, že si to teď teda vyměníme. když se tak trápí. Já budu trénovat na maraton a on kolem dětí... kupodivu nechtěl. smilies/grin.gif Ale můj čas přijde. Na maratonech potkáváme lidi i přes 60 a jak metelí ... smilies/grin.gif Takže Pavlí - třeba se za pár let potkáme na startu.
listopad 20, 2014 10:07
Běhat už nemůžu: : nikola
koleno po operaci, když trochu poběhám, nateče a jdu tahat vodu. Ale i když mám roky, začala jsem chodit do posilovny, jen tak s kámoškou, abychom spevnily povolené svaly z mládí, hubnout ani nepotřebujeme. Nevím, jestli to k něčemu bude, když půjdeme jen 2x týdně, ale dnes třeba cítím mírně namožené ruce a břicho, což je snad dobře smilies/smiley.gif
listopad 20, 2014 13:07
Pavli : JarkaJ
a ostatní, co běháte. Jak zvládáte běhání v letních vedrech ? Já běhala obden od února, dostala jsem se na pět km a bez přestávek, krásně se mi vše zpevnilo, byla jsem na sebe fakt hrdá a moc mě to bavilo, jenže...začla vedra a já se při prvním vyběhnutí tak splavila a to jsem šla navečer, že jsem z toho chytla opar. Dvakrát. Tak jsem si dala pauzu. A teď už máme..no?, listopad. A už jsem zas zpohodlněla a můžu začít odzačátku smilies/sad.gif. Nejideálnější by byla v létě rána, jenže to jdu samo do práce a ve čtyři běhat?, no, asi nepůjdu smilies/smiley.gif Měla jsem to překonat a dávat si kratší trasy,nebo i preventivně namazat pusu Herpesinem, co byste mi poradily ?

listopad 20, 2014 13:48
Běhat jsem začala v 45 : Bětuš
Běhat jsme začala loni v 45. Důvod - manželova dlouhá nevěra. Nevěděla jsme, zda se nezblázním, zda chci manželství zachovat...atd. Finále s manželstvím ano-ne mě pořád ještě čeká, ale nezbláznila jsem se, neberu antidepresiva a zatím jsem ho ani nezabila. A dost mi to sluší... každý se ptá, jak to dělám....
listopad 20, 2014 15:25
jsi dobrá : bb2
běh mě nebaví, nordic walking jo, ale ne samotnou, tím samotnou myslím jen tak bez ničeho, s jiným člobrdou taky ne, protože buď ho budu brzdit, nebo ona mě rušit tím, že místo chůzo-běhání bude krafat a my u toho budeme kráčet stylem paní radová na korzu.
Se sluchátky na hlavě nemůžu, protože jsem poprda a bojím se nemít pod kontrolou kdo jde za mnou nebo neslyšet auto.

A tak se čím dál víc zabývám myšlenkou na spojení příjemného (psa) s užitečným a nutným (hejbnout zadkem), čili cani cross v odlehčené verzi. NW se psem u pasu.
Což obnáší uvažovat o psovi, protože jeden starej kamarád na podzim odešel a Goran rozhodně není takovým hrátkám nakloněn.
listopad 20, 2014 15:34
jsi dobra, : Ling II
tak hezky si to napsala, az jsem dostala chut jit si zabehat smilies/smiley.gif beh pritom bytostne nesnasim. Ve svym (velmi mladym) veku delam semtam Nordic walking a premlouvam se zacit behat uplne ze stejnych duvodu, co ty! Tak at se ti dobre beha!!
listopad 20, 2014 16:42
Kamarádka : Aknela
používá při běhání taky aplikaci, ale ta její zní trochu zajímavěji. Je to nějaká běhací hra kdy vás honí zombie, občas musíte zasprintovat, je tam několik variant které si může částečně nastavit před během, ale prý jí vždycky něčím překvapí. smilies/grin.gif
listopad 20, 2014 18:50
... : marty
mě přijde běhání jako současná móda. Každej si připadá hned důležitější, prostě je IN, může se předvádět kdo má lepší adidasky(ty bych ještě pochopila), funkčnější triko......a navíc, kdo ze známých začal v poslední době běhat, tak většinou dali první RUN a skončili se zdravotními problémy. Takže sama za sebe říkám velký NEEE.
Dávám přednost rychlé chůzi a chodím tančit kubánskou CHA CHA CHA a salsu. A tam ani nějaké to kilo navíc nevadí a nikdo neni zpruzenej, že nedal lepší čas. Prostě jdu na pohodu.
listopad 20, 2014 19:35
Jak dlouho Ti to trvalo? : Madla
Jak dlouho Ti trvalo, než jsi se vypracovala z ničeho až sem?
listopad 20, 2014 21:37
Beham 2 roky, : Nellina
bylo to takovy vyhecovani na beh 5 km s dobrocinym podtextem.( A to jsem nikdy behani nemela rada). V ty dobe jeste na vegan strave, tak jsem byla vychrla jak chrt, az se mi to prestalo libit. Takze sem tam maso, mouku, cukr dam, ale behani mi zustalo a hlavne me to tesi. Jo a je to skvelej antidepresant, krasne si vycistim hlavu. Beham 4-5x tydne, vstavam v 5.30 a od 6 uz makam. Vyhovuje mi to nejvic, vecer nemivam energii. To pro Jarku J, ze je optimalni si najit nejakou stredni cestu. V zime, kdy je tma a kosa proste nevstanu. Uz to nepokousim, beham min, jen o vikendech, kdy jdu behat pozdeji. A kdyz jsou paraky, tak jdu do posilovny na pas, kde je klimatizace. Jo je to jine, ale da se to. A nepotrebuju mit oznackovane obleceni, jediny, co mam kvalitni, jsou boty. Zacatky bylo docela krute, hodne me bolelo bricho, protoze jsem neumela spravne dychat. Pristi rok zase bezim, premyslim o 10 km a diky za tipy s aplikacema, to je muj asi jediny problem, jak behani na delsi trasu zvladnout.
listopad 24, 2014 23:33
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]