O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

FOTŘÍK - 60 PDF Tisk E-mail
Úterý, 11 listopad 2014
Přejít na obsah
FOTŘÍK - 60
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

 

Byl jsem rád, že si Čeněk konečně našel přítele. Nabyl jsem však nějak dojmu, že Čeněk si z přátelství více bere, než do něj vkládá, a že jejich vztah není oboustranně výhodný. Skutečnost se měla tak, že si Čeněk malého Radima zotročil.

 

Malý Radim ve své prostotě byl neduživý chlapec bez ambicí a cílů. Byl proto snadným terčem pro Čeňkovu cílenou šikanu. Čeněk zavedl v přátelství totalitu a sám sebe nominoval do pozice diktátora.

 

Bylo zavedeno kolektivní vlastnictví, kdy veškeré hračky, které Radim měl, byly všech (respektive byly Čeňka). Čeněk své hračky důmyslně zatajil, takže byly ze hry.

 

Veškeré přátelské hodnoty vyplouvaly na povrch především na pískovišti před barákem. Ač jsem se domníval, že Čeněk je ranní ptáče, pokaždé, když jsme přišli na pískoviště, Radim už tam byl. Spokojeně si hrál, dělal si bábovičky a podobně. Čeněk důležitě nakráčel do pískoviště, přivítal se s Radimem chlapáckým "malá" a začal mu zabavovat hračky. Radim byl přesunut do kouta pískoviště, kde tiše přihlížel tomu, jak si Čeněk hraje a jak dává na odiv své veselí bujarým vřískáním.

 

Čeněk si vzal lopatičku a začal hloubit díru. Šlo mu to celkem pomalu, protože je malý neschopný manuálně nezručný spíše intelektuál. Proto pokaždé, když nabral na lopatičku písek, buď ho nasypal opět zpět do díry anebo ho ochutnal a pak prskal. Jakmile nabyl dojmu, že tudy cesta nevede, vzal lopatku, došel do kouta za Radimem, lopatku mu dal do ruky, ukázal na mělkou díru a řekl: "hmmm".

 

Radim pochopil a šel kopat díru.

 

Čeněk nad ním stál a dával namátkově povely jako třeba: "grrr", "šeb šeb" a nebo "bum bum". Nechtěl jsem to říkat na hlas, ale bylo celkem pravděpodobné, že malý Radim si kope svůj hrob.

 

Čeněk je dobrák od kosti a během toho, kdy si Radim kopal svůj hrobeček, mu sypal písek za krk. Radim ani necekl a Čeňka to bavilo. Proto jsem usoudil, že nebylo třeba zasáhnout. Radimova matka ve své výchově a rodičovství měla ještě větší tah na branku než já, protože seděla opodál na lavičce, o Radima nejevila zájem a dokonce si skočila do přilehlé nalévárny pro jedno točený.

 

Jakmile Radim dokončil kopání díry, Čeněk mu ji zasypal, dal mu do ruky lopatku, ukázal na zasypanou díru a Radim musel kopat znovu. Z Čeňka bude jistě jednou schopný manažer. Bylo mi trochu líto malého Radima, jehož budoucnost byla lehce potemnělá a nikterak zářná, ale to není můj problém.

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]