O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

FOTŘÍK - 58 PDF Tisk E-mail
Středa, 22 říjen 2014
Přejít na obsah
FOTŘÍK - 58
Strana 2
Už se mi to pomalu krátí. Ještě něco kolem půl roku a končí mi rodičovská dovolená. To bude velká sláva. To bude událost. Za půl roku mi přestane stát cálovat a já nadále budu hlídat Čeňka, ale tentokrát už zadarmo. To bude posun mnohem lepším směrem. Normální dítě by mělo možnost jít do mateřské školky, ale obávám se, že Čeněk nebude přijat z různých důvodů, které rodič nechce slyšet.
 
 
 
 
 
      Navíc jsem lišák a rodičovskou dovolenou jsem si (abych měl víc peněz) vzal na dva roky. Dítě může jít do školky až od tří (to jsem se dozvěděl nedávno), takže patrně mělo smysl si o školce zjistit pár informací tak nějak na startu a ne až v průběhu hry.

     Tak jako tak ta oficiální rodičovská dovolená mi za pár měsíců vyprší a já si myslím, že je tak nějak nasnadě, ještě než najdou mé zohavené a Čeňkem na kost ohlodané tělo pohozené kdesi v temných zákoutích jeho pokojíčku, abych předal do pléna své moudro a pomohl začínajícím dovolenkářům nějakým tím postřehem, radou a povzbudivým slovem. Aby po mně taky vyjma Čeňka něco zbylo.

      V první řadě je potřeba si uvědomit, že rodičovská dovolená není dovolená v pravém slova smyslu. Ona to není dovolená v žádném slova smyslu. Termín "dovolená" patrně vymyslel nějaký bezdětný zatrpklý úředník, aby tak bez špetky kreativity zamáznul mezeru v názvosloví v byrokratickém aparátu. Kdyby to záleželo na mně (a jistě jednou záležet bude), navrhoval bych následující termíny: "Rodičovský výplach, Drezůra šelem se státní účastí, Totální nasazení a nebo (aby to bylo IN a tím pádem děsně ingliš) Junior Product manager.

     Skutečně je tomu tak, že rodičovská dovolená, žádnou dovolenou není. Můžete tedy vybalit připravené plavky, opalovací krém, sluneční brýle a matračku. Tyto patrně však nárazově použijete v průběhu rodičovské, kdy vám z nedostatku spánku hrábne, a vy se v návalu vyšinutosti pomažete opalovacím krémem, dáte si plavky na hlavu a budete se klouzat doma po podlaze a s tím, že jste se stali hlemýžděm, budete v tichosti a ve vší diskrétnosti odvezeni do vypolstrované místnosti.

     Vsadím se, že jste mnozí dostali ten klasický pitomý nápad, že až se dítě narodí, přestanete kouřit, protože to je takový ten životní milník. V případě, že nechcete za půl roku po porodu vztekle okusovat zeď v bytu a mlátit sousedy urvanou nohou od židle, kdykoliv vás napomenou, že jste celou noc řvali a třískali dítětem o podlahu a že je to budilo, doporučuju nepřestávat. Ba naopak. Kuřte víc. Budete to potřebovat. Neuškodí taktéž ke kouření přidat nějakou další milou libůstku jako třeba alkohol a nebo čichání lepidla.

     Za úplný základ spokojené rodičovské dovolené považuji pozitivní přístup. Ke všemu je třeba přistupovat se zdravým optimismem a vidět tu sklenici z půlky plnou. Vaše dítě nechce spát, pořád řve a vy se nevyspíte? Nenechte se zlomit. Naopak z toho udělejte výhodu. Nyní si například můžete s chutí na chvilku schrupnout, když sedíte na hajzlu a nebo, když řídíte auto. Také je zdravý spánek během chůze. Tato nová zkušenost, kdy v noci nespíte, vám otevře úplně nové možnosti na poli spánku, o kterých jste netušili.

     Už několik měsíců jste neměli sex, protože když se k tomu náhodou schylovalo, začalo dítě řvát, dostalo ránu elektrickým proudem, posralo se nebo se utopilo ve vaně? Nevadí. Ba naopak tím lépe. Místo namáhavého sexu si například můžete vyžehlit ponožky a v tom tkví jádro úspěchu.

     Dle mého názoru je taktéž důležité udělat si chvilku pro sebe. V rámci zachování si duševního zdraví se každý den můžete na pár minut zamknout na záchodě a zde můžete v klidu brečet a litovat se. Po dobu rodičovské dovolené se pro vás záchod stane takovou svatyní, takže neleňte a vytvořte si na záchodě příjemné relaxační prostředí. Neuškodí nějaký motivační obraz, či rovnou slogan, vonné svíčky, na dotek příjemný kobereček a vizuálně zajímavý čtyřvrstvý toaletní papír.
 
     Často se vám může stát, že do vašeho relaxačního prostředí vnikne dítě a vizuálně zajímavý čtyřvrstvý toaletní papír vám vymotá, roztahá po bytě a někdy ho i sežere. Nevadí. Opět se na to podívejte tím svěžím pozitivním pohledem a berte to jako příležitost pro zakoupení nového a ještě lepšího toaletního papíru.
 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]