O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NEBE PLNÉ HVĚZD PDF Tisk E-mail
Pondělí, 20 říjen 2014
Dnes, pouhou jednu minutu po půlnoci, se nad nejlidnatější částí Prahy rozzářilo nebe. Najednou byla jasně vidět nádherná nebeská louka, posetá hvězdami... A - to taky bylo jediné, co vidět bylo. Jinak totiž byla neuvěřitelná tma, totální tma tmoucí - ne ta "pražská běžná", při které můžete klidně chodit po bytě, bez rozsvícení všechno vidět, nezakopnout a nerozbít si čumec. A taky bylo slyšet ticho...

 

 

 

 

 

     Najednou jsem se cítila jako za mala na horách, kam jsem jezdívala s našimi na lyže; kde to bylo stejné - ticho,  co až bolí v uších a absolutní tma, ve které nevidíte zhola nic. Ale konec vzpomínání -  spíš jsem si pomyslela: "ejhle, tak tu máme black-out", to přeci znám už z New Yorku", a po konstatování, že opravdu, ale opravdu nikde nesvítí ani kočičí oči, jsem si šla napustit hrnec vody, abych si - pokud by to opravdu ještě ráno nešlo - mohla uvařit (na plynu) kafe. Ano, po pěti minutách už opravdu netekla voda, jeden z nepříjemných efektů výpadku elektřiny.

 

     Naštěstí po půlhodince, během které jsem zjistila, že můj chytrý telefon zhloupl a funguje jen ve své nejhlavnější funkci, tedy pouze jako telefon (zavolala jsem synovi a ten mi se smíchem řekl:  "těbůch, mami, taky tma?"), tak po té půlhodině to cvaklo, všechno se zase rozdrnčelo, rozmluvilo a hlavně rozsvítilo.

 

     Oficiální zpráva: Výpadek 400 megawattového transformátoru na Chodově postihl zhruba 100 000 domácností ve třech městských částech metropole, tedy v celé Praze 4  a částech Prahy 2 a 10.  Nejezdilo metra C mezi stanicemi Pražského povstání a Háje, ani tramvaje v centrální a jižní části města. Thomayerova nemocnice okamžitě naskočila na záložní zdroje. A - příčina výpadku rozvodny se zjišťuje.


       Naštěstí to bylo jen tu krátkou půlhodinku. Rozhodně však byla nesmírně dlouhá pro ty, co uvízli v metru, případně ve výtahu...

 

d@niela

 

 

 

 

 

Komentáře (9)add feed
U nás byla taky tma jak v pytli. : mamča
Netekla voda na WC, v koupelně ještě jo. Měla jsem stejný nápad :-), natočila jsem vodu do kýble, aby bylo v nouzi čím spláchnout WC.
Na ranní kafe jsem ani nepomyslela...
říjen 20, 2014 12:09
Jo jo, : Aloda
jen tramvaje a auta - bylo to uz chvili docela nedavno..

říjen 20, 2014 13:22
... : deeres
Tak já si tady už zvykla, stačí trochu zabouřit a vypnou proud. A pokud náhodou vítr pokácí strom a ten spadně na elektrické vedení, máme black-out na delší dobu. A mám všechno na elektriku. Už jsem pořídila baterky do rádia, dvě petrolejky a solární panýlek, tak trochu svítím a mohu dobít i mobil, akorát ten čaj si neuvařím. Chtělo by to Bevarex, nebo alespoň prťavej vařič na suchý líh. Nechápu, jak lidé mohli číst při petrolejce, já to ani při dvou moc dlouho nevydržím koukat do knihy.
říjen 20, 2014 13:46
Danielka : -doktor-
ymazat energetický smog a máme nebe polné opravdových hvěz.....!!!!!!!!!!!!
říjen 20, 2014 15:14
Tmu tmoucí : okatá
tady známe dokonale. Takhle jednou spadl ve vichřici strom na el. vedení, ozvala se rána, zasršelo to jako ohňostroj - cca 250 m od domu máme v lesním průseku vysokonapěťové vedení... Vytrénovaní z předchozích zkušeností, řekli jsme si: "Jdeme nahodit agregát." Ten nám utáhne lednici, TV a pár základních spotřebičů. Jako jediní jsme ve vsi drze svítili a koukali na TV. Po 4 dnech, kdy se energetici zoufale snažili v zarostlém terénu vyměnit dřevěný sloup za betonový, nám poněkud došla trpělivost se studenými pokrmy a jeli jsme daleko do Obi pro kempingový dvouplotýnkoý vařič na plyn. Dojedeme domů a já říkám "Hele, svítí pouliční lampa..." A proud proudil smilies/grin.gif Vařič se od té doby válí na půdě...
říjen 20, 2014 18:50
... : mikin
Nam tady v udoli Klondike vypinaji proud kazdou chvili. Vetsinou ale v lete kdyz neco opravuji a to je tady svetlo i v noci.
Kdyz to vypnou v zime, mame kamna na drevo, sporak na plyn, jeden normalni "dratovy" telefon, svicky, petrolejky a baterky.
Ve srubu v horach solarni panel, velkou baterii a ivertor na 120 V, takze tam muze Joanne dobijet svuj notebook a psat knihy.
Jinak je to ale vzdycky bez televize, internetu a dalsich hovadin pohoda. Urcite to zvysuje porodnost. smilies/wink.gif
říjen 20, 2014 19:26
mikin: : okatá
Jo, kamna, to je naše nejoblíbenější část nábytku smilies/smiley.gif Dost často suplují televizi. My vždycky říkáme, že dokud teče voda a je dřevo, tak je pohoda. Soláry a baterie jsme zvažovali, když jsme počítali, za jakých podmínek bysme mohli žít nezávisle, ale bohužel se to v ČR zatím nevyplatí. Na Klondike je to ovšem asi nutnost smilies/smiley.gif
říjen 20, 2014 21:41
... : Pralinka
U nás jen mžik, ale kdyby to trvalo déle, to by bylo za 9 měsíců dětí :-)
říjen 21, 2014 08:10
mikin : -doktor-
Mikine,souhlas .....dřevo,kamna,chalupa(třeba na horách) a člověk víc nepotřebuje.....ahoj vám všem
říjen 21, 2014 14:06
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]