O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

FOTŘÍK - 57 PDF Tisk E-mail
Středa, 15 říjen 2014
Přejít na obsah
FOTŘÍK - 57
Strana 2
 
 
 
 
 
 
     On to ale Pan Zikmund taky nemá úplně jednoduchý. Čeněk se na něj přisál jako pijavice, nechce se od něj hnout a radostně ho týrá. Tahá ho za končetiny, šťouchá do očí, pokládá na něj nádobí a nebo ho zalévá konvičkou. Pan Zikmund se ho bojí, takže s tím nic neudělá. Já osobně jsem rád, že Čeněk nepolévá konvičkou mě a nebo televizi, takže do těchto jejich taškařic moc nezasahuju.

     Nataša pořád tvrdí, že pes Čeňka stimuluje k lepším výsledkům. Já s tímto nemůžu tak úplně souhlasit a podle mě Pan Zikmund není pro Čeňka adekvátním vzorem.

     Pan Zikmund má dvě misky. Jednu na vodu a druhou na jídlo. Čeněk pár dnů psa pozoroval, jak z misky pije a jí, a následně, podle svého velkého vzoru, poklekl na všechny čtyři, připotácel se k misce, zabořil do ní hlavu a začal pít. Normálně bych řekl, že to je velká legrace dívat se na dítě, jak napodobuje psa. Posléze však si člověk uvědomí, že to je jeho dítě, které se na všech čtyřech se zabořenou hlavou v misce pro psa plné vody topí.

     Přítomnost Pana Zikmunda neblaze ovlivnila náš zajetý spací režim. Tedy režim, kdy nikdo nespí, a když náhodou usne, je záhy probuzen. Nicméně na tento režim, byť měl své mouchy, jsme byli zvyklí a byli jsme s ním smíření. Teď je celý režim v troskách. Pokud se mi podaří s boží pomocí Čeňka uspat, začne Pan Zikmund štěkat radostí a Čeňka vzbudí. Takže nyní musím uspat nejen Čeňka, ale i Pana Zikmunda. Nemám tušení, jak se uspává pes, jelikož na jasný povel "spi" nic nedělá, ale v záloze mám nějaké tlumící prášky, které jsem si šetřil pro Čeňka, když by bylo nejhůř.
 
     Pokud se Čeněk v noci vzbudí a začne řvát, nastoupí Pan Zikmund s tklivým vytím, aby všem oznámil, že dítě je vzhůru. Ještě, že toho Pana Zikmunda máme, jinak bychom podle mohutného řevu nepoznali, že Čeněk už nespí. Pokud člověka vzbudí čtyřikrát za noc řvoucí dítě a pes, který pomateně střídavě vyje a štěká, dost ho to změní. Ta původní radost ze života se pomalu vytrácí a je nahrazena sebelítostí.

      Nataša se v úvodu kasala, jak se bude o psa starat. Pche. Dalo se čekat, že to bude na mně. Když totiž Pan Zikmund v pět ráno hlasitý štěkotem oznámí, že dítě je vzhůru a že nám řve v postýlce, oznámí mi Nataša, že Čeněk je beztak vzhůru, tak jí ho můžu přenést do postele, aby se s ním pomazlila, a já můžu jít vyvenčit psa.

     Když už jsem načal to mazlení, tak Čeněk je vyloženě mazlící typ. Pokud ho někdo uchopí a začne s ním provozovat mazlení, tento malý mazel vztekle kope, kouše a dere se z obětí pryč. Pokud se mu to podaří, zdrhá. Až takový to je mazel.

    Ale to jsem odbočil. Řvoucího Čeňka přenesu Nataše do postele na "pomazlení" a začnu si připravovat oblečení, abych tu malou zbytečnou krysu mohl jít vyvenčit. Ještě nejsem ani úplně dooblečen, když mi Nataša přináší stále řvoucího Čeňka, ať ho vezmu taky s sebou na vzduch.

     Takže tedy jsem v pět ráno ještě za tmy venku. Dítě v kočárku řve, protože řvát může a protože ho to baví, já jsem nevyspalý s kruhy pod očima, je mi zima. Sotva se plazím a Pan Zikmund mi v dobré víře s radostí ojíždí nohu, protože chytil druhou mízu.
 
     Přiznám se, že Nataša měla pravdu. Opravdu ve mně je spousty lásky na rozdávání.
 
 

DOMINIK LANDSMAN

http://fotruv-denik.blog.cz/

 

(pokračování co nejdříve)

 

 

 

 

 

Komentáře (4)add feed
:)) : bb2
Já si snad fotříka vezmu domů a přibalím ho k naší zvířecí smečce. Ta má zajištěnou pravidelnou chutnou a výváženou stravu a navíc může spát, kdykoli se jí zachce :-))
říjen 15, 2014 16:20
Fotřík je třída! : okatá
"Přítomnost Pana Zikmunda neblaze ovlivnila náš zajetý spací režim. Tedy režim, kdy nikdo nespí, a když náhodou usne, je záhy probuzen. Nicméně na tento režim, byť měl své mouchy, jsme byli zvyklí a byli jsme s ním smíření. Teď je celý režim v troskách. Pokud se mi podaří s boží pomocí Čeňka uspat..." V tuto chvíli byl můj notebook ve vážném ohrožení životnosti, neb jsem zrovna pila čaj smilies/grin.gif
Jinak bb2, já myslím, že by to fotřík i uvítal, ale co by si pak počala Nataša? smilies/cheesy.gif
říjen 16, 2014 12:10
to bude u bb jako v tom vtipu (jistě znáte) : mura1
Starý, velmi unaveně vypadající pes se mi nedávno zatoulal do dvora. Byl dobře živený, a podle pěkného obojku a čistoty kožichu, bylo zřejmé, že o něj bylo dobře postaráno. Kývajíc přátelsky ocasem a s hloupým úsměvem, jaký umí jenom psi,přišel pokorně za mnou a nechal se pohladit po hlavě. Celý šťastný, že jsem ho neodmítl, se oklepal a sledoval mě domů. Kráčel pomalu po chodbě, pouze očichal nabídnutý pamlsek, lehnul si na koberec do kouta a za chvíli už spal. Po hodině spánku se postavil, oklepal, a znovu přátelsky přitom vrtíc ocasem, odkráčel ke dveřím. A já jsem ho pustil ven. Příští den se vrátil, znovu mě pozdravil na dvoře, šel dovnitř na stejné místo a v koutě zase asi hodinu spal. Tohle se opakovalo po několik týdnů... Celý zvědavý jsem napsal a připnul mu na obojek kousek papíru se vzkazem: "Rád bych zjistil, kdo je majitelem tohoto nádherného a milého psa a zeptal se, jestli víte, že skoro každé dopoledne váš pes přijde do mého domu a hodinu se tu vyspí?" Následující den se pes přišel vyspat s odpovědí připevněnou na obojku: "Jmenuje se Fredy a žije v rušné domácnosti se šesti dětmi, dvě z dětí jsou mladší tří let... snaží se jenom odpočinout si a vyspat se. Můžu s ním zítra přijít s ním?"
říjen 16, 2014 12:31
... : bb2
:-))
říjen 16, 2014 14:30
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]