O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

FOTŘÍK - 52 PDF Tisk E-mail
Pondělí, 15 září 2014
Přejít na obsah
FOTŘÍK - 52
Strana 2
Strana 3
Podle mě je více než pravděpodobné, že Čeněk za pár let bude za své zločiny hnán před boží soud a rozlícený dav s vidlemi a loučemi pod taktovkou předáků z prostého lidu bude mého syna lynčovat na náměstí a lámat ho v kole. Na mě, coby milujícím otci je, aby se tak nestalo, popřípadě, aby následky nebyly tak drastické. 

 

 

 

 

 

V podstatě se ode mě očekává, abych potlačil veškeré své potřeby jako spánek, duševní zdraví a podobně, a navzdory sílícímu zoufalství toho malýho ničemu vychoval, jak jen nejlíp dokážu.

Takovou mou berličkou na strastiplné cestě výchovy jsou bezesporu tresty podle hesla "strom se ohýbá, dokud je malý".

 

Čeněk je miniaturní zločinec zatím lokálního charakteru. Je to rabiát, samorost a ničema. Z toho důvodu jsou různé tresty zapotřebí. Otázka je však nabíledni. Jak potrestat malé dítě? A hlavně - jak potrestat Čeňka?

 

Tělesné tresty tak nějak nepřipadají v úvahu. Čeněk je má rád. Sado-maso libůstky mu očividně nejsou tak úplně cizí, takže když například v dobrém rozmaru vezme láhev s vodou, odšroubuje víčko a posléze celý obsah vyleje do vysavače, je tak nějak samozřejmé, že dostane na zadek. Výsledek je však takový, že se celou dobu výprasku děsně směje. Je to výsměch mé výchově a takové obrazné plivnutí mi do tváře (to taktéž s přehledem dává i neobrazně).

 

Pokud na něj začnu křičet, tak uchopí nejbližší předmět, který má v dosahu, a zdrhá. To fakt nevím, proč dělá a jaký to má účel, ale jsem přesvědčen, že je to taky nějaká forma výsměchu mojí autoritě.

 

Pak, jednoho dne, z čista jasna, jsem na to přišel. Čeněk má rád dudáka. My jsme ale velmi přísní rodiče a dudáka dostává výhradně na spaní. Ráno ho s řevem a slzičkou v oku odevzdá a dostane ho až opět před spaním (před spaním mnohdy znamená i pět hodin před samotným spánkem, jelikož když jde Čeněk spinkat, neznamená to, že jde spinkat, jestli mi rozumíte).

 

Plán byl následující: Čeněk ve své neskonalé dobrotě hnán bohulibými motivy vezme kyblíček a začne s ním třískat do televize. Nejprve ho něžným, leč hlasitým hlasem okřiknu. Pokud pokračuje ve své záškodnické činnosti, dám mu do pusy dudáka. Nechám ho dudat deset vteřin a pak mu dudáka vezmu. Čeněk posléze začne řvát a bude mít trápení. A to je ta správná cesta.

 

Jsem génius na poli rodičovství. Netřeba děti mlátit. Stačí na to jít chytře a potrestat dítě odepřením rozkoše, kterou ho před tím nechám na chvilku okusit (tato věta vyzní divně a zavání i kriminálem).

 

Každopádně ještě jednou rád zopakuji to o tom géniovi rodičovství.

 

Takže se to všechno má tak, že nyní Čeněk mlátí imrvére kyblíčkem do televize, aby dostal dudáka a génius rodičovství přiznal porážku.

 

Nezdar s dudákovým stylem výchovy mě přiměl si uvědomit, že každý trest musí být šit na míru konkrétnímu zločinu. Pro ilustraci přikládám pár příkladů:

 

 

  • Zločin: Nekázeň v kočárku

 

 

Čeněk moc dobře ví, že v kočárku se dělá hačí. Kočárek je totiž pojízdná oáza klidu a míru a vezoucí se pasažér má za úkol být hodný, sledovat okolí a občas vtipně zažvatlat a být roztomilý. To jsou zajetá pravidla prověřená řadou generací.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]