O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TAK, A JE TU DALŠÍ ŠKOLÁK... PDF Tisk E-mail
Úterý, 02 září 2014
Kryštofovi udeřil šestý rok už v březnu a vzhledem k tomu, že se umí a občas i neumí chovat jako šestiletý chlápek, rozhodli jsme se, že ho umístíme na další stupeň vzdělávání. Po školce tedy přišla na řadu škola. Však na aktovku mu už od jeho šestých narozenin zvolna sedal prach.

 

 

 

 

 

      Na obligátní otázku, jestli se těší do školy, odpovídal lehce znuděným "ano", a to ani člověk nedořekl dotaz a už se mu dostalo neutrální reakce. Prostě škola ok, něco nového, ale dělání blbin, stavění lega, otravování psa i starších sourozenců, to je prostě mnohem větší sranda. Ne to, co nastane až bůhví kdy a bůhví, jaké to bude. Největší pozitivum, které náš malý chlapeček na škole viděl, byl fakt, že se po obědě nespí.


     Prázdniny uběhly jako voda. S jejich koncem stoupala nervozita tak maximálně u mě jako u matky. Kryštof ještě v předvečer svého prvního školního dne řádil jak černá ruka a hrozně se divil, že se jde do postele o půl deváté místo jeho oblíbeného času „až se mi bude chtít“. Ráno troch zmlkl, snídal zaražený jako skoba. Mlčky se oblékl a kolem půl osmé už ho začínala chytat tréma.

 

     Ta ho pustila v okamžiku, kdy potkal cestou do školy svého kamaráda ze školky. Celou cestu nezavřeli pusu. Pošťuchovali se a když jsme zjistili, že spolu budou i ve třídě, musela jsem v duchu politovat paní učitelku. Navíc si spolu sedli i do poslední lavice. S kamarádovou maminkou jsme naznaly, že spolu moc dlouho sedět asi nebudou.

 

 

x x x

 


     Na každého prvňáka ve třídě byli průměrně tři dospělí jako doprovod. Většinou rodiče, babičky, starší sourozenci, někdy i mladší, takže třída vypadala jako přeplněná čekárna u lékaře  - někdo sedí a zbytek postává všude možně. Paní učitelka měla sice trochu víc místa, ale bylo mi jí docela líto. Takové obecenstvo ji přece jen tak často nesleduje.

 

     Kryštof byl v začátku uvítání trochu zaražený. Seděl jako hřib v té zadní lavici a podle mne přemýšlel, co si poradí s tou holčičí přesilou. Na sedm kluků mají ve třídě osmnáct holčiček... Potom ale nejspíš pochopil, že by to mohla být i výhoda a začal se opět pošťuchovat s kamarádem, taky se díval z okna, škrábal se na hlavě, prohlížel si nové sešity a krabici, co ležela před ním. Paní učitelka ho moc nezajímala.

 

     Naštěstí to vše komplet trvalo asi půl hodiny a pak se šlo domů. Večer opět řádil. Nechápal, proč by si měl chystat aktovku a když jsem mu ukazovala, co všechno mu do ní dávám, zajímalo ho hlavně, co kde lítá.

 

     Jsem zvědavá, jak si s tou náloží informací poradí. Jestli bude vůbec vědět, kde má čip na obědy – ukazovala jsem ho asi pětkrát, krabičku se svačinou – také tak, pytlík s věcmi na převlečení do družiny – dvakrát (víc už jsem neměla sílu). Možná toho chci na začátek moc, ale on to přežvýká, věřím tomu.

 

     Slzu jsem včera už při příchodu do školy zamáčkla, ale na druhou stranu bylo to moje "třetí poprvé", tak už jsem vlastně "matka mazák".

 

 

PAULA

 

 

Komentáře (13)add feed
První školní den : babi
po návratu ze školy můj syn pronesl památnou větu:"ještě devět let,bez jednoho dne".Že těch let bude mnohem víc,to tehdy netušil.Vzpomínali jsme na to vždy s úsměvem,když vnoučata šla poprvé do školy.
září 03, 2014 13:01
:-) : Vodoměrka
Taky už máme školačku... nějak ten čas letí...
září 03, 2014 17:33
Ptala jsem se včera : Ivča
páťáků, co od posledního roku na 1. stupni očekávají, na co se těší, v čem se chtějí zlepšit... Měli mi hodit pár větiček na papír. Jedna odpověď zněla: Těším se na prázdniny podzimní, vánoční, pololetní, jarní, velikonoční a hlavní a na kroužek florbalu. Baví mě hra Na červíky. Mohla byste zrušit hru na diktát. smilies/grin.gif
září 03, 2014 21:00
Ivčo, : d@niela
to je nádherný....
Nojo, jen děti si ještě mohou dovolit být takhle upřímné :-))))
září 03, 2014 21:18
Upřímnost dětí : Míša šíša
Můj brácha asi někdy v druhé třídě prohlásil: "Mami, kdybych věděl, že budu muset celej život chodit do školy, tak jsem se ti zavrtal v bříšku a nikdy bych nevylez. "

A taky se u nás v rodině traduje věta bratránka mé maminky, který cestou do školy, když míjel hejno pasoucích se hus, mimoděk prohlásil: "Huso - huso, ty se máš, ty do školy nemusíš. " smilies/grin.gif
září 03, 2014 21:40
Daní, : Ivča
ona to byla malinko provokace. Je to jeden z nejinteligentnějších žáků, občas se mnou takhle špásuje... smilies/cheesy.gif
září 03, 2014 22:53
miloučké příběhy, : monika k.
znám pár "větších dětí", které prohlásily, když začaly po škole chodit do práce, že by se do školy hned vrátily, a že se jim to tenkrát tak nezdálo smilies/wink.gif

září 04, 2014 11:40
všem Kudlankám a Kudlákům....... : -doktor-
I nás postihloto štěstí a máme prvňáčka,jmenuje se Ríšasmilies/tongue.gifošlu fotky.Ješťastný a hrdý prvňáček...držím palce všem rodičům prvňáčků....ahoj
září 04, 2014 13:23
ježiš, : mura1
jak já jsem šťastná, že žádnýho prvňáčka nemám smilies/wink.gif už NIKDY žádný třídní schůzky!
září 04, 2014 14:48
mura1 : boža
taky bych už to nechtěla znovu, zvládli jsme to kdysi sice asi dobře, ale už také NIKDY, takže souhlasím a chápu... smilies/wink.gif
září 04, 2014 15:21
Taky mám prvňáčka - nevlastního vnoučka. : Myška
I když se můj syn s jeho maminkou rozešel už před delší dobou, tak po určité fázi, kdy jsme k sobě všichni nějak hledali cestu, si to sedlo a já babičkuju a syn se s nimi stýká kamarádsky.
Vnouček se do školy těšil, tak jsme zvědaví, jak dlouho mu to vydrží. Je to totiž takový malý neposeda, kterého zajímá tisic věcí najednou.

Návrat do školy - nikdy jsem nechápala, když někdo říkal, že by se rád vrátil zpět do školy z dospělého života. A nechápu dodnes. Já bych se do školy vrátit nechtěla. Ne proto, že by mi nešlo učení, to ne, učila jsem se dobře, ale školu s jejími sešněrovanými pravidly a prudícími učitelkami jsem neměla ráda. Nesnášela jsem tu extrémní nesvobodu. V práci jsem vždycky byla a jsem mnohem spokojenější, i když to byla rozmanitá zaměstnání a různí šéfové.
září 05, 2014 06:59
ani já se nemohu rozpomenout : toulavej
na žádné školní období, kdy bych se do školy těšil a to jsem s ní neměl žádné problémy.
září 05, 2014 14:03
... : bb2
mám to stejné, řekla bych, že většina lidí, ti, co vzpomínají nostalgicky na dobu školní docházky, si spíš stýskají po mládí, po ztracených rocích, než po pobytu ve škole.
září 05, 2014 14:18
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]