O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

FOTŘÍK - 50 PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 28 srpen 2014
Přejít na obsah
FOTŘÍK - 50
Strana 2
Strana 3

Zahrajte famfáry, vypusťte holubice, obětujte pannu, zapalte signální ohně a uspořádejte slavnostní průvod (Čeněk parade), neboť je to konečně tu. V rytmu zběsilého tempa, kdy jsem si na pokraji sil sáhnul na dno veškerých možností, se nám po nekonečných týdnech skvotování u tchýně na gauči, podařilo přestěhovat.

 
 
 
 
     Stěhování to nebylo nikterak lehké a již byly zaznamenány ztráty, převážně na mé straně, které se během stěhování jaksi udály. Nějak si to nedovedu představit, jak je to možné a na mysl se mi dere myšlenka, že se záhadnými ztrátami mých věcí má co dočinění Nataša. Veškeré její nesmysly a kraviny (krémy, mastičky, štětečky, kulmy, mazadla a podobně) zdárně dorazily v plném počtu na svá místa, kdežto například mé ukulele, na které jsem si občas rád zahrál a o kterém Nataša tvrdila, že až usnu, že ho rozštípe, protože jí to rve uši,  záhadně zmizelo.
 
     Postrádám taktéž svůj zarámovaný portrét od pouličního umělce, díky němuž mě svého času postavila před rozhodnutí, buď ona a nebo ten obraz. Naštěstí se mi jí tenkrát podařilo zbouchnout, takže se mi toto rozhodnutí podařilo zahrát do autu. Během vybalování věcí jsem zaznamenal ještě další dílčí ztráty. Bohužel však Čeněk během stěhování ztracen nebyl a nadále figuruje v seznamu domácích spotřebičů.

    Co se týče toho malýho chuligána, tak ten je z novýho bytu přímo nadšen. Pobíhá z jedný místnosti do druhý, piští blahem a jeho malý srdíčko plesá nad počtem zásuvek, který je třeba olíznout. Kdyby mohl, tak by měl určitě z toho malinkou erekci.

     Na druhé straně barikády jsem já. Zničený a duševně zruinovaný otec bez perspektivy, kterého se nikdo neptal, jestli se chce stěhovat a který byl zvyklý na zajetý stereotyp jedné místnosti, kde měl vše relativně pod kontrolou. Nyní mě hodili s tou malou šelmou do obřího bytu a očekávají závratné výsledky. Nyní totiž začíná vše od začátku. Co bylo, bylo. Teď je tady nová kapitola.

     Základ je si zvyknout a určit pravidla. Ono si to potom nějak sedne. V první řadě je důležité nalézt dítě, které se v tomto velkém bytu ztratilo. Ztratit dítě doma je pro mě nový jev a je potřeba na tom zapracovat. Protože jsme moderní rodina, která žije moderním životem, nemáme mezi místnostmi dveře, aby byt působil vzdušně a moderně. Naše moderní dítě má tedy volný pohyb všude a není divu, že rádo někam zaleze a není k nalezení.
 
      Situace si proto žádá, abych mu byl neustále v patách, což znamená, že je konec s poleháváním na gauči, zatímco se Čeněk dva metry ode mě na zemi dusí látkovou plenou. Nyní má možnost dusit se látkovou plenou ve čtyřech různých místnostech, kdy během dušení může přebíhat z jedné místnosti do druhé dle libosti. Napadá mě východisko, že bych se měl udusit látkovou plenou sám a všechno bych tím vyřešil.

     Říká se, že co se člověku zdá první noc v novém bytě, že se vyplní. Je to takové až trochu romanticky naivní tvrzení, které přisuzuju radosti z nového bytu. Já osobně nemůžu tuto tezi potvrdit, jelikož jsem první noc nespal. Čeněk vyfasoval svůj vlastní pokoj, a to ho patrně zaskočilo. Nebyl nikdy zvyklý spát sám a vždy si užíval toho, kdy může systematicky narušovat můj spánek tak říkajíc z očí do očí. Nyní sídlí v nejzazší místnosti zcela sám, s tím, že ve skříni má stopro úlisnýho bubáka, pod postýlkou přihřátou žirafu (Čeněk se žiraf bojí) a z poličky co nevidět vyleze Pan Mýdlo (Čeněk se také bojí mýdla. Pokud bych před ním namydlil mýdlem žirafu, dostal by strachy maličkou mrtvičku).
 
     Není proto divu, že v takovým nepřátelským prostředí nemůže spát, a proto je potřeba celou noc řvát. Po náročným stěhování první noc v novém bytě jsem tedy celou noc neměl nic lepšího na práci, než trávit čas s Čeňkem v pokojíčku a pokoušet se ho uspat.
 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]