O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

FOTŘÍK - 40. PDF Tisk E-mail
Neděle, 13 červenec 2014
Přejít na obsah
FOTŘÍK - 40.
Strana 2
 
 
 
 
 

     Ač by se mohlo zdát, že Čeněk tady tomu celému velí a že je neochvějný ředitel rodiny, který má respekt u všech v domácnosti a nic ho nezlomí, tak úplně tomu není. Respektive sice Čeněk je ředitel rodiny, ale není neochvějný a už vůbec nezlomitelný. Je to totiž malej srabík, který se všeho bojí. Bojí se, když je otevřené okno, bojí se, když se mu podaří otevřít flašku, bojí se obrázkového leporela s želvou a další spousty věcí. Sice si to vyšlapuje po bytě, tváří se, že to má všechno pod palcem a naparuje se, ale stačí si kýchnout a Čeněk se začne bát, utíká pryč a samozřejmě, že také řve.
 
     Asi nejvíc ze všeho se bojí mýdla. Obyčejného mýdla na ruce. Nevím proč. Jednou si ho osahal a zjevně v něm spatřil něco neobvyklého a od té doby, když vidí mýdlo, tak řve. Coby kvalitní rodič jsem této jeho slabiny ihned využil a vysvětlil mu, že pokud bude zlobit, přijde pan Mýdlo a budou se dít děsný věci. Čeněk se samozřejmě smál, tleskal a vulgárními gesty prstíky naznačoval, že má pana Mýdlo na háku a že se ho nebojí. Aby demonstroval svoje maximální pohrdání panem Mýdlem a všemi jemu podobnými, vzal dětské kladívko a odebral se k digitálnímu budíku, aby do něj mohl třískat. Má s ním nevyřešený totiž nějaký věci. Jakmile jsem však přinesl z koupelny pana Mýdlo, okamžitě zahodil kladívko, začal řvát a běžel za Natašou, aby ho zachránila. Nataša mě přetáhla leporelem a i přes mé apely, že to je výchova a že to myslím dobře, mě poslala standardně za trest mýt nádobí a přemýšlet o tom, co jsem udělal.

     Existence řvoucího Čeňka nám znesnadňuje jeho dočasné odlifrování babičkám. Jakmile totiž zjistí, že ani já a ani Nataša nejsme nablízku, začne řvát. On začíná řvát, už když odcházíme. Vycítí naše zaječí úmysly, dá si všech pět dohromady a vydedukuje, že ho odkládáme a budeme žít šťastný život bez něj. To se pak blbě nechává dítě u babičky, když jí tam celou dobu řve. S Natašou jsme to vyřešili s grácií díky menší lži. Čeňka přivezeme buď k našim, nebo rodičům Nataši, tam jim oznámíme, že už nebrečí, že ho to přešlo, dítě jim předáme s tím, že si ho vyzvedneme příští den kolem oběda a rychle zdrhneme. Během útěku již slyšíme mohutný řev a to je nevyšší čas vypnout telefony, aby nám nevolali, že si ho máme vyzvednout.
 
     Plán je to hodně vymakaný a nejzajímavější na tom je, že nám to vždycky projde.

     Čeněk nemá rád samotu. Pokud je sám, řve. Musím si ho tedy s sebou brát na záchod. Jestliže bych ho nechal v ohrádce, patrně by se zalknul řevem. Přítomnost Čeňka na záchodě maximálně komplikuje veškeré mé činnosti zde a ubírá na poetice. Když člověk sedí na hajzlu a čumí na něj dítě, není to úplně ono. Zvlášť, když se Čeněk začne nudit a mlátí mě štětkou na záchod do kolena. To se pak musím předklonit, co to jde, jednou rukou odrážet Čeňkovi útoky, druhou rukou se držet trubky, abych z hajzlu nespadnul a tím pádem si to celý tak neužiju.

     Já nevím, co to poslední dobou do toho dítěte vjelo, ale je jasný, že lepší už to nebude. Už aby si našel práci a vypadnul z domu. Potom konečně bude klid a pohoda.
 
 
 

DOMINIK LANDSMAN

http://fotruv-denik.blog.cz/

 

(pokračování co nejdříve)

 
 
 

 

Komentáře (2)add feed
uzasny dil! : Ling II
spolecne vylety na zachod probihaly, az na tu stetku, stejne jako u nas smilies/cheesy.gif
červenec 14, 2014 13:51
"Práci" Čeňkovi musíte najít vy ! : mamča
I kdyby měl lopatkou přendávat hromadu písku z jedné strany na druhou, nebo stavět a bourat kostky. Každopádně utahat ! Nejlíp venku, pokud není mínus 20st. C.
Dobrá hračka je taky bubínek, trumpetka, malé činelky nebo aspoň dřívka. Ovšem sousedi možná nebudou sdílet vaše snahy hudebního vzdělávání dítka, zvlášť pokud Čeněk bude cvičit v nočních hodinách. smilies/wink.gif
Po dobu pobytu rodiče na WC, doporučuju Čeňka zavřít do klády... smilies/grin.gif
červenec 14, 2014 17:02
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]