O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

FOTŘÍK - 19 PDF Tisk E-mail
Středa, 09 duben 2014
Přejít na obsah
FOTŘÍK - 19
Strana 2

 

 

 

 

 

 

     Přitlouci k sobě šest prkének mi zabralo půl dne a sotva jsem se rozehřál, přišla Nataša z práce a nepřišla s holýma rukama. Věda toho, že jsem ve stavbařském rauši a extázi, dotáhla Pedagogiku Montessori. Nevíte, co to je Pedagogika Montessori? Já také ne. Ani Nataša to neví a jistě to neví ani pan Montessori. V podstatě to je jakási hrací stěna, která děti nejen zabaví, ale taktéž je učí. Tak jsem to alespoň pochopil z názvu a obrázků.

 

     Utáhl jsem si opasek a pustil se do toho. Bohužel jsem přišel o mého malého pomocníka, jelikož se šel koupat, ale dám to i bez něj. Pedagogika Montessori je pěknej voser, jelikož je to v podstatě jenom myšlenka, filosofie, kterou musíte přetavit v praktickou materiální edukativní věc. Je to technicky a psychicky náročné s velkým důrazem na představivost, tvorbu a zručnost. To je vyloženě voda na můj mlýn. Během přetavovaní myšlenky a filosofie na něco edukativního se velmi tiše v rohu rozpadla ohrádka kolem hracího koutku, tichý svědek mého fušerství, kterou jsem půl dne stloukal do kupy. S tímto cejchem jsem se musel vrhnout na přetavování.

 

      Pedagogika Montessori chyby neodpouští a je třeba vše vyladit do detailů.

 

     Zhruba po týdnu intenzivní práce byla edukativní Pedagogika Montessori hotova. Byla to hrací stěna, která Čeňka naučí spoustu věcí (například, až si rozřízne ruku o jeden z všudypřítomných čouhajících hřebíků, naučí se, že Pedagogika Montessori je na hovno).

 

     Já jsem si například hodně sliboval od důmyslné hry na barevné kuličky. V hrací stěně edukativní Pedagogiky Montessori jsou totiž dvě nádoby. V jedné jsou červené kuličky a ve druhé jsou modré. Před započetím edukativní hry, po které se z Čeňka stane právník nebo chirurg, tyto kuličky namíchám a dítě má za úkol kuličku po kuličce přendat zpět tak, aby v každé nádobě byly kuličky stejné barvy. Náš malý právník - chirurg se na to vrhnul velmi zhurta a začal kuličky polykat.

 

     Ve finále celou nádobu převrhnul, vysypal a rozbil (nádoba byla edukativně keramická). Zatímco Nataša lovila z Čeňka edukativní kuličky Montessori, já jsem Pedagogiku Montessori rozebral (respektive jsem se o to opřel a ono se to rozpadlo) a šel ven vyhodit.

 

     Po veškerých útrapách a dílčích neúspěších na poli reformy bytu jsem rezignoval. Nakonec jsem narval na noc hračky do jednoho pytle a dávkoval je Čeňkovi po jedné. Kupodivu tento jednoduchý krok celý problém vyřešil.

 

     Ne však úplně zcela, jelikož dodnes občas v noci uklouznu na zapomenuté edukativní kuličce Pedagogiky Montessori, které Čeněk rozsypal po bytě a není možné je všechny znovu najít.

 

 

 

DOMINIK LANDSMAN

http://fotruv-denik.blog.cz

 

(pokračování co nejdříve)

 

 

 

 

Komentáře (21)add feed
.. : kolemjdoucí
tak nějak mi to už ani moc vtipné nepřipadá. Do garsonky si dítě pořídí jenom blbec a chlapy, co neumí smontovat postýlku nebo ohrádku znám jenom z amerických filmů.
duben 09, 2014 10:04
... : alka..
My jsme si pořídili taky dítě do garsonky,a to do 1 plus KK a byli jsme rádi,že ji máme,ale dítě spalo v postýlce a pokud lezlo po zemi,bylo pod dozorem,a hračky se neválely všude a navíc jsme je na noc uklidili.Nám nehrozilo,že by na noc zůstala poblitá podlaha.
Nikdy mi "Fotřik" nepřipadal jako inteligentní humor,asi jsem suchar.
duben 09, 2014 11:07
.... : Fotřík
No pane jo, takže když jsem si pořídil dítě do garzonky, jsem blbec. Kdybych měl fištróna, tak si pořídím Čeňka do karavanu nebo do stanu. Asi bych měl dítě jít vrátit s tím, že si ho vyzvednu, až budu mít vilu.
duben 09, 2014 11:21
kolemjdoucí : mamča
Je to jistě literární nadsázka. Neznám moc nešikovných chlapů, ale ti nešikové které znám, to většinou vyvažují nějakým mimořádným nadáním, takže si vzhledem ke svým příjmům můžou na řemeslné práce najmout odborníka.
Dítě v garsonce není nic mimořádného. Vzhledem k tomu, že otec rodiny je t.č. bez práce a jeho jediným příjmem je dávka Rodičovského příspěvku, považuji za nanejvýš rozumné, že si kvůli dítěti nepronajímají vilu na Ořechovce. smilies/wink.gif
Jsem vděčná za každé dítě narozené v normální rodině, kde rodiče pracují, odvádějí daně a své dítě vzdělávají.
Dominikovo psaní se mi líbí a připadá mi vtipné. Nejsem žádná "cíťa", jen bych v případě knižního vydání trochu ubrala na příliš častých výrazech typu "posral, poblil". Dá se to říct i méně drsně.
duben 09, 2014 11:22
.. : kolemjdoucí
otec rodiny je t.č. bez práce
aha. To je ovšem obzvláště vhodné období. Do garsonky jsme si děti pořizovali za socíku, protože to znamenalo významný posun v pořadníku na byty. Dneska bych očekával (alespoň u chlapa) opačný postup. Nejdřív kariéra, potom bydlení, potom děti.
duben 09, 2014 11:50
.... : Fotřík
Možná jsem jen romantický snílek, ale tak nějak se mi nechtělo čekat na první dítě, až mi bude padesát a na jeho maturitním plese budu na kolečkovém křesle na kapačkách s vývodem vychrlávat hleny do pytlíku.
duben 09, 2014 12:03
.. : kolemjdoucí
zajímavý názor. Já jsem si vloni na maturitním plese docela s chutí zatancoval s vnučkou. Je fakt, že to mi bylo jenom šedesát devět. Za to jsem byl z jejích tanečníků jedinej, kdo uměl valčík.
duben 09, 2014 12:14
.... : Fotřík
No vidíte. To vám přeju. Pokud bych se držel vašeho doporučení, tak bych se vnučky nedožil.
Abych to shrnul:
- Podle Vás ten, kdo přivede dítě do garsonky je hlupák, ač jste si sama dítě do garsonky pořídila.
- Hezky jste si zatančila s vnučkou na maturáku (jistě krásný zážitek), avšak podle vás by měl muž splodit dítě až když má našlápnutou kariéru. Tedy v pokročilejším věku (většinou) a tedy tento trend znamená, že se vnučky nedožije.
Máte zajímavý pohled na svět
duben 09, 2014 12:26
kolemjdoucí 11:50 : mamča
Za "socíku" se (zpravidla těhotné) holky vdávaly hned po maturitě a kluci se ženili po vojně. Oběma bylo tak mezi 18ti a 21ti. Takže měli reálnou šanci dožít se nejen vnoučat, ale i pravnoučat.
Dneska mladí většinou zakládají rodinu kolem třicítky a chlapi ještě později. Pokud bude tenhle trend (napřed vzdělání, kariéra, budování zázemí) pokračovat, jako národ vymřeme.
Ještě že to tak nemají všichni...
duben 09, 2014 12:38
já : Iris
se pořád směju a nic mě neuráží, protože je mi jasné, že je to pořádně nadsazené.Materiálně založeného hrabivého mužíka jistě jeho fotřík neskonale miluje, i když mu balí kufřík a tváří se, že ho chce darovat hodným lidem.Zmínky o neustálém Čeňkově vyměšování už beru jako vysloveně originální autorův rukopis a zmínka o blití by mi osobně moc scházela.

A jinak souhlasím s tím, že děti mají mít relativně mladé, silné a zdravé rodiče. To je o mně známo.Kolemjdoucí - to pořadí, které popisuješ - kariéra, bydlení, děti - ta stojí za pomalým začátkem konce téhle civilizace, když to trochu nadsadím.

Tancovat s vnučkou klidně můžeš, to je pěkné, ale s dcerou bys byl trapný. Tedy v mých očích. smilies/wink.gif
Dominik Fotřík bude se svým Čeňkem jednou chodit na pivo a pomáhat mu balit holky, teoreticky. Super dvojka.A ne že ho povede na maturák jako děda.
duben 09, 2014 13:08
A my víme, : Myška
kolik fotříkovi je?
duben 09, 2014 14:12
... : Fotřík
táhne mu pomalu na třicet
duben 09, 2014 14:16
Tak to má věk tak akorát, ne? : Myška
O nic nejde, děti se rodily i do mnohem horších podmínek, než je garsonka.
Holt chce to jenom víc uklízet smilies/wink.gif.
duben 09, 2014 14:25
kolemjdoucí : Lotka
- promiň, ale kritizovat druhý, že nemaj v dnešní době nejméně 3pokoják, když si pořizují děti a sám v téže větě přiznat, že sis pořizoval děti právě proto, aby ses měl kam nastěhovat za socíku mi přijde hodně nespravedlivý. Vy, kteří jste žili v "jiné době" si vůbec neuvědomujete, jaký to je dneska těžký pořídit si bydlení. Má přednost hypotéka nebo dítě? To vy jste vůbec řešit nemuseli, tak prosím s blahosklonnou "moudrostí" nekritizuj ostatní.
Poznámky o blití mi v případě dítěte přijdou normální a když se dítě posere, znamená to, přesně jak autor napsal, všechno přerušit a vyřešit. :-)
duben 09, 2014 14:29
Lotko, my jsme řešili ale zase jiné věci... : Myška
Tak třeba - dostanu vůbec byt než půjde moje dítě do školy? Byty nebyly... čekalo se, hlásilo k příbuzným, aby bylo možno někdy v budoucnu zdědit právo užívání... Byty byly buď státní nebo družstevní. Kdo chtěl družstevní byt, musel si ho taky třeba svépomocí postavit a ještě zaplatit členský podíl, který na tehdejší dobu a příjmy nebyl zrovna malý...
duben 09, 2014 14:43
fotříku : Oliva
...piš, mě to baví.
duben 09, 2014 16:44
... : Mikin
Fotrikovy zazitky jsou kazdym dilem lepsi. S tim chlapem bych chtel slavit Silvestra. Palec nahoru !
Co se bytove situace za komunisticke diktatury tyce, kdyz me bylo 15 let, rodice me prihlasili (a velkou zalohu zaplatili) do brnenskeho bytoveho druzstva Prukopnik. Kdyz jsem se jako jiz 25-lety muz zajimal o to kdy budu bydlet, bylo me soudruhy prukopniky receno ze asi tak za 10 let.
Mylili se, byt jsem mel uz za rok. Ale ve Vancouveru…. smilies/grin.gif
duben 09, 2014 16:53
Kolemjdoucí, : Sidon
říká se, že prý moudrost přichází s věkem, někdy se však stává, že přichází jenom věk sám.
smilies/cool.gif
duben 09, 2014 18:36
Sidone : kolemjdoucí
také to tak cítím. Jediné, co s věkem přichází je skleróza smilies/grin.gif
duben 09, 2014 19:35
pánbu požehnej : bb2
každému normálnímu fotříkovi, co si dítě pořídí se svou manželkou z lásky, v plné síle, a dokonce se o něj chce starat a žít s ním i s jeho matkou. Navíc ve vlastním bytě.

Když se narodilo naše první dítě, bylo tehdy manželovi 30 a bylo to přesně akorát. Užil si, vyřádil se, vymetl hospody, sukně, prohnal lyže i kolo, našetřil nějakou kačku, koupil veterána a zplodil dítě. S dítětem řádil, užíval si, proháněl lyže i kolo. A navíc mu to s kočárkem i miminem v náručí táák slušelo :-)
Kariéru měl sice dobře nastartovanou, ale o dva roky později mu ji přetočil samet úplně jinam, začínal od nuly.

Edukativní hra dobrá, ovšem dítě přicucnuté na mopu, s kterým fotřík vytírá podlahu, to nasadilo laťku hodně vysoko :-)
duben 09, 2014 21:10
bb : Iris
jo, přesně tak smilies/smiley.gif smilies/wink.gif
duben 10, 2014 08:44
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]