O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KAMIOŇÁKEM V AMERICE - 24. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 17 březen 2014
Přejít na obsah
KAMIOŇÁKEM V AMERICE - 24.
Strana 2
 
 
 
 
 
 
 
      Teď něco na vysvětlenou. Součást řidičského průkazu profesionálního řidiče je zdravotní průkaz, který má platnost dva roky. Ten mne zachránil. Před nástupem do kursu mne poslali na prohlídku na nový průkaz, starému brzy končila platnost. Nový průkaz strčili v kanceláři do šuplete, že ho dostanu, až nastoupím.

     Teď byla zas řada na mně a tak povídám: "Já si nemyslím, že to bude takhle. Víš, platnost mé zdravotní karty končí tuhle půlnoc, asi za dvě a půl hodiny. Nová je v kanceláři v San Diegu. Ráno mně zavolali na krátkou cestu jen do Tijuany, pak mně poslali do Los Angeles, papírování že vyřídíme, až se vrátím. Z Los Angeles jsem ale jel až sem a mám takové tušení, že už to dnes v San Diegu nestihnu vyřídit. Krom té zítřejší cesty na sever, nemáš ještě nějaký jiný nápad?"

      Takhle s ním snad někdo mluvil poprvé za jeho kariéru, soudě podle nevěřícného pohledu. Vykoktal ze sebe, že mně teda musí poslat jako cestujícího do San Diega, protože řídit už nemůžu. Pochválil jsem ho za jeho bystrost a zeptal se, kdy že mi to jede.

"Za půl hodiny."
"Fajn, já tam budu."

     Co jsem zatím neřek je, že podle vnitropodnikových pravidel mně mohou poslat kamkoli v západní části Spojených států. Mají také právo držet mně na cestě sedm dní a teprve pak mne musí poslat domů.

     Jenže, vždy jako cestujícího a autobusem, takže se může stát, že při troše smůly mě konec šňůry zastihne na severu Wyomingu a já pojedu domů několik dní. Cestování jako pasažér, pokud ho následuje osm hodin volna, se podle zákona považuje za volno a tím pádem se můj odpočinek doma smrskává na méně než osm hodin…

      Mezi směnami je předepsáno 8 hodin volna. Volno začíná vystoupením z autobusu, nikoli až dojedu domů, to je logické. Tak počítejte: mám to půl hodiny domů, vykoupat se, najíst, no a pochopitelně hned neusnu. Dvě hodiny před začátkem další služby mi dispečer zatelefonuje a musí mluvit se mnou, slovo manželky, že mne vzbudí a já budu včas v práci nestačí. Kolik mi zbývá na spánek? Čtyři hodiny? Snad.

     Ten den jsem odešel z domova na pár hodin, nepřipraven na týdenní pobyt kdesi a nejen že jsem neměl nic na převlečení, ale v kapse dolar a 35 centů. To jsem přivezl zase domů, protože za to nic k jídlu nekoupím a že jsem teda měl hlad...

     No, další vám řeknu zas příště, protože to všechno ještě neskončilo!
 
MICHAL
 
 
 
 
Komentáře (2)add feed
... : mamča
Tam je ještě větší bordel než u nás !? :-)
březen 18, 2014 17:46
To se pak není : Sidon
čemu divit, že ti řidiči šli na stávku. Jenže veřejnosti se to pak podá trošku "přežvýkané", aby to vypadalo, že ti řidiči jsou vlastně tak trošku nenažraní a veřejnost se k tomu tak postaví.

smilies/angry.gif
březen 18, 2014 18:08
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]