O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK JSEM VAŘIL KNEDLE (NEJEN) PDF Tisk E-mail
Pondělí, 24 únor 2014
Přejít na obsah
JAK JSEM VAŘIL KNEDLE (NEJEN)
Strana 2

 

 

 

 

 

 

 

     Nejlépe jsem si poradil s mixérem, když jsem mixoval do omáčky zeleninu. Jak nádherná byla tahle část úkolu, jak skvěle funguje ten úžasný kuchyňský pomocník, a nechápu, proč ho žena nemá ráda a používá stále ten starý malý do ruky. Uklidil jsem si stůl, rozložil na něj robota a kochal se při jeho sestavování. Semhle ten podstavec, na to nasadit tuhletu hřídelku, na ni dát tenhle kroužek a na to zase mísu a přiklopit to víkem....  a zrada, zpátky, ještě tam přidělat ty krouhací nože, tak a ještě tuhle přiklapnout a spustit, jejda, ne tak naráz, aha, takže nejdřív jen pomaloučku, nechat rozběhnout, ták, a už to valí. Tahleta stará mašinka patřila ještě mojí mamince a jak šlape, panečku. Jako hodinky. 

 

      Zatímco jsem ještě pekl maso, protože se mi zdálo, že nechce nějak změknout (zřejmě to byl zasloužilý býček, co to v tom krámě probůh prodávají), se mi povedlo udělat omáčku jedna báseň. Asi by se měla okyselit, zdála se mi nějaká nasládlá. Šup tam s octem. A jéje, jaksi se mi ta kyselost vysrážela do malých hrudek. Asi nekvalitní ocet. No, ještěže mám ten mixér, hrudky se povedlo rozmixovat z velkých chuchvalců na malé sněhové vločky. Ostatně, kdo ví, co ještě z těch surovin není v dnešní době taky nějak ošizené.

 

     Když jsem konečně pochopil, že maso v troubě prostě změknout nechce, že si to rozmyslelo, tak jsem se pustil do knedlíků.

 

      Těsto mělo odhadem správnou konzistenci, vyválel jsem tedy knedlíčky takové, jak je znám ze samoobsluhy. První nezdar byl způsobem tím, že jsme doma neměli dost velký hrnec. Musel jsem proto udělat knedlíky menší. Jestli vařit v páře nebo ve vodě, to nebyl problém. Ale s utěrkou připevněnou k hrnci by se mi ani tyto knedlíky nevešly, tak bylo jasné, co dál. Při varu došlo k nečekané reakci příliš tvrdé vody a měkkého těsta. Zatímco voda asi změkla, tak knedlíky začaly tuhnout.

 

     První na dotyk připomínal molitanovou vycpávku z autosedačky. Pokusil jsem se tedy tento nedostatek napravit delší dobou varu, ale to zase vytvořilo z kyprého knedlíku obrovského slimáka kříženého s huspeninou. Třetí knedlík byl sice nerozplizlý, zato uvnitř syrový. Čtvrtým knedlíkem jsem psovi stvořil skvělý gumový pendrek k aportování.

 

     Pátý knedlík jsem nechal totálně rozvařit, když jsem zachraňoval černé maso z trouby, o které jsem byl přesvědčen, že jsem ji dávno vypnul. Od dalších pokusů jsem byl vysvobozen příchodem manželky s dětmi.

 

      Jaký anděl je moje žena... Děkuji bohu za to, že jsem si ji vybral. Namísto brusinek přišla domů s růžovým igelitovým pytlíkem a v něm na čtyřech plastových talířích zabalených do alobalu nesla voňavé a ještě teplé kung-pao s nudlemi a půl kolečkem okurky a osminkou rajčete z blízké asijské restaurace, a to všechno pořízené za stravenky bratru za padesát korun za porci.

 

     Jo, není nad to mít doma skvělou, chápavou a tolerantní ženu.

 

BEDŘICH

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]