O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LEGRÁCKA A TRPKÁ SKUTEČNOST PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 06 únor 2014

Mám tu zase jeden obstarožní „spamový kousek“, docela milý a třeba ho ještě někteří neznáte; případně jste ho už zapomněli... Nedávno mi byla diagnostikována následující choroba – „VPDSP“. Není to latinsky, neděste se, znamená to: Věkem Podmíněný Deficit Soustředění Pozornosti. Projevuje se například takto:

 

 

 

 

 

    Rozhodnu se zalít zahradu. Když jdu k hadici na zdi garáže, všimnu si, že i auto potřebuje opláchnout. Jdu si pro klíč od auta, abych ho vyvezl na prostor před garáží. Ovšem přitom uvidím na stolku v předsíni neotevřenou poštu.

 

      Asi bude rozumné se podívat, jestli tam nejsou nějaké složenky k zaplacení. Položím klíče od auta na stolek a začnu probírat poštu. Přitom vidím řadu reklamních letáků a jdu je hodit do odpadkového koše v kuchyni. Vidím, že je plný, takže letáky položím na kredenc a jdu vyhodit odpadky z koše do kontejneru na ulici. Přitom si uvědomím, že vedle kontejnerů je schránka na dopisy, takže by bylo dobré hned dát do schránky i ten dopis, co jsem večer psal. Jdu si tedy pro něj do pokoje...

 

    Na stole u dopisu leží hrnek s kávou, kterou jsem před chvílí pil.Vezmu ho do ruky a cítím, že káva už vychladla. Nevadí, uvařím si nový hrnek kávy. Vezmu hrnek a jdu do kuchyně. Cestou vidím, že kytka ve váze začíná uvadat. Tak položím hrnek na parapet a chci vzít vázu a napustit do ní čerstvou  vodu. Přitom uvidím na parapetu své brýle, které jsem hledal ráno.

 

    Musím si je dát na svůj pracovní stůl, abych o nich věděl. Ale nejdříve přece jen doleju vodu do vázy. Položím brýle, vezmu vázu do ruky a vidím, že za vázou leží dálkové ovládání  od televize. Proboha, zase ho budeme večer hledat. Musím ovladač položit k televizi v obýváku.

 

     No, ale to počká, napřed je přece nutno dolít vodu do vázy. Jdu do kuchyně a napouštím vodu. Přitom mi vyšplouchne na kuchyňskou linku. A trochu i na podlahu. Jdu do koupelny pro hadr, abych to utřel. Pak se vracím do předsíně a přemítám, co jsem chtěl udělat.       

 

     K večeru jen smutně konstatuju: zahrada není zalitá, auto není umyté (a nemůžu k němu najít  klíče), na okně je hrnek se studenou kávou, kytky ve váze jsou už úplně  zvadlé, dopis není vhozený do schránky (a taky ho nemůžu najít), ztratily se  mi brýle a televizi musíme ovládat ručně, jelikož ovladač je zase bůhví kde. 

 

      Divím se, že nic není hotovo, když jsem se celý den nezastavil a jsem docela  utahaný. No nic, jdu zkontrolovat došlé maily...  

 

 

 

 -----------------------------------------

 

pozn.red.: 

 

     Tak přesně tohle znám... Uvařím si kafe, protože jsem děsně ospalá, abych se probrala. Je horké, tak ho nechám zatím na stole. Když jdu z WC, všimnu si kafe, které mezitím opuštěné vystydlo. Strčím ho na 1,5 minutky do mikrovlnky.

 

     Zvoní telefon, nějaká volající lká, co všechno jí ten její neřád vyvádí a "Danielo, prosím prosím, poraď... Takže třičtvrtě hodinky uplyne jako nic. Položím telefon, mžouravě se podívám na hodiny, jak ten čas letí a jdu zkontrolovat e-maily.

 

     Cestou si postavím si na kafe. Voda se vaří a vtom si vzpomenu a vyndám z mikrovlnky dvojnásob vystydlou kávu;  přeci jen ji ochutnám, ale fakt je studená - ale vzhledem k tomu, že je to stejně žbrunda, které už nic uškodit nemůže, strčím ji zpět a  zapnu MW. Zvoní skype, poklábosím.... Jo, uhodli jste, kafe zase vystydlo.

 

    Můj drahý milovaný mi koupil šňůrku na brýle. Takže už je nenacházím v botníku, v lednici, za polštářem na gauči, pod polštářem v posteli... Už se mi spokojeně klimbají na prsou.

 

TAK JAK JSTE NA TOM VY?

přiznejte se :-)))

 

d@niela

 

 

 

  

Komentáře (13)add feed
Já to ještě vylepšuju tím, : mamča
že si nahlas připomínám posloupnost všech těch věcí, co jsem chtěla udělat. smilies/cheesy.gif
A to nejen doma... smilies/grin.gif

V práci mám mj. oblepený monitor žlutými papírky s upomínkami.
Ale co, když nejde o život... smilies/cheesy.gif
únor 06, 2014 22:03
Zatim dobře, : Krakonoš
čaj i kafe si zvládám uvařit a vypít na první pokus. Teplý. smilies/grin.gif
únor 06, 2014 22:10
Jo a protože sliby se maj plnit: : Krakonoš
Zapomněl jsem zdůraznit, že bb je génius! smilies/wink.gif
únor 06, 2014 22:11
Krakonoš 22:10 : mamča
Neboj, to přijde s věkem... smilies/cheesy.gif
Zase ale má člověk radost ze spousty věcí, u kterých má díky skleróze pocit, že je vidí nebo dělá poprvé v životě. smilies/wink.gif
únor 06, 2014 22:28
nádhera :) : bb2
děkuji, děkuji, to se mi bude dobře usínat, jen si ještě něco vytisknu...něco na ledničku, aby to všichni měli na očích a nezapomněli...:-)
únor 07, 2014 01:04
mně : mia I
se bohužel už dvakrát stalo, že jsem vyvařila varnou konvici roztokem vody a kyseliny citronové (odstranění vodního kamene) a zapomněla vylít. Jednou manžel, podruhý dcera si automaticky vodu v konvici zapnuli a udělali kávu. Brr, to byly obličeje a prskání. No nevidím se káva s kyselinou citronovou.. Teď už se při pohledu na plnou konvici radši jistí a buď se zeptají zda jsem zase nevyvařovala nebo vodu z konvice vylijí a raději napustí čerstvou.

A jinak mi tuhle Dani kouzelně pobavil ten můj chlap. Má jít na operaci a samo, že se mu nechce. Tuhle se převaloval v noci na posteli až mi probudil. Tak mu ráno povídám Ty máš strach z té operace viď? Víš co mi řekl Ne, já jsem v noci nemohl spát, přemýšlel jsem, kam si tam dám mobil a peněženku, aby se mi neztratily. smilies/grin.gif smilies/grin.gif Tak on nepřemýšlí, že ho rozřežou jak králíka, on má starost o mobil. Ony všude ty zamykací skřínky nemají nebo jsou společné pro víc lidí, tak mu to šroubovalo v hlavě. smilies/grin.gif
únor 07, 2014 07:52
oprava : mia I
nedivím se
únor 07, 2014 07:54
ten můj : pepina
Muj chlap tímto stylem tráví doma také čas. Nic neudělá, zavane, nají se, a když z pěti úkolů udělá jeden, je to úspěch. A to mu není 40. Já si udělám v hlavě seznam, ten protlačím programem řazení priorit, zableskne se i náhled trasy nutné pro absolvování všeho, a už jedu. Ani jednu trasu pak nejdu s prázdnou, během úkolu který mě uprostřed nevyžaduje osobně pak udělám něco rychlého...vše podle programu, bod za bodem, jedu a odškrtávám až dorazím na konec. Prostě za pár hodin si spokojeně sednu a řeknu si, jak jsem dokonalá, a taky unavená. Bohužel někdo fungovat musí, já si tu demenci nebudu moct dovolit ani časem...
únor 07, 2014 13:24
No, jak bych to řek, : Michal
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
únor 07, 2014 13:40
... : mikin
Nevim, proc vymyslet takova vznesena jmena, kdyz jde o obycejny HOSIP.
únor 07, 2014 22:03
Jeden můj kamarád : Sidon
se strašně divil, proč mám tolik knih, že prý jemu stačí jedna. Tak jsem se trošku "podivil" a on mi řekl, že má sklerózu a že tu jednu knihu čte pořád dokola. Když se prý "dopracuje" do první třetiny, tak už neví, co bylo na začátku a čte ji znova.

Mikine, ještě to může být vylepšený na LAHOSIP. A taky by mě zajímalo, jaký je rozdíl mezi Alzheimerem a sklerórozu, nebo je to to samé ?
smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif
únor 08, 2014 11:07
hahahahaha.... : doktor
...vyzrál jsem na toho darebu,každý den si napíši co mám udělat,co mne čeká a co nepočká.Stsčí jen vše dodržovat.......ahoj
únor 09, 2014 14:32
jo, taky už mě to postihlo : toulavej
v pátek večer jsem vynesl nákup z před barákem parkujícího auta, nechal jsem zdvižené zadní dveře přes celý víkend, protože jsem na ně hned zapomněl, jak jsem uklízel nákup v baráku a s překvapením jsem na to přišel dnes ráno, když jsem šel kolem auta do práce :-). Ještě, že bydlím v naprosto zastrčeným baráku na kraji obce a nebyl vítr ani nepršelo . . .
únor 10, 2014 14:58
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]