O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CESTOMÁNIE VÍNEM VONÍCÍ PDF Tisk E-mail
Středa, 18 prosinec 2013

S titulkem „cestománie“ to možná  trochu přeháním - ale uvidíme. V poslední době mohu s tváří pokerovou prohlásit: cestování zní pro mne jako cizí slovo. Krom Čech – jinak jsem totiž nevytáhl nikam paty. Stav této letargie změnilo pár slov: “Přijeď... nebudeš litovat...“.  Pozvání vyslovil přítel, dobrý přítel. Slova „nebudeš litovat“, se vztahovala k svátku vína i révy. Pozvání přijímám.

.

.

 

 

 

 

 

       Dobře dělám. K příteli vysílám dotaz: “kam...?“ A on odpovídá stručně: “Najdeš to snadno - Jižní Hesensko, Bensheim, jasný?“ Jasný...  Hesensko je srdce Německa. Náruč otvírá milovníkům tradice, vína a nenáročných vycházek do okolí. Jižních svahy pahorkatiny jsou stvořené k pěstování révy a přípravě skvělého vína. Neváhám a sedám na vlak. Za osm hodin pohodlné jízdy mne vítá malebné okrasní městečko Bensheim, též svahy vinic a cíle malebných procházek. Pochopitelně i přítel.

.

 

 

 

     Vítej v Bensheimu... Vítej  na slavnostech vína a vinné révy... Vítej na Weinfestu... Každý rok začátkem září se v okresním městečku Bensheimu koná Weinfest, slavnost vína a vinné révy.
Vítej v městečku vína a dobrého tradičního jídla.

.

 

 

 

 

 

     Každý rok vinaři, pěstitelé révy, pekaři, uzenáři a těšící se navštěvníci, všichni společně  v historickém centru městečka oslavují velký svátek dobrého moku a dobrého jídla. Stánky lemující centrum Bensheimu lákají na to nejlepší, co se tento rok podařilo vypěstovat. Slavnosti Weinfestu trvají celý týden. Oslava není soustředěna pouze do historického jádra města, ale bujaré veselí se ozývá ze všech hospůdek, hospod i restaurací. Prostě dobrý mok teče všude proudem. Historický střed Bensheimu ožívá až kolem čtrnácté hodiny. Dopoledne věnujeme nákupům v marketu „U Turka“, procházkám do okolní kouzelné krajiny, park Fürstenlager se zámečkem a jezírkem.

.

 

 

 

 

 

     Doporučuji výlet na hrad Auerbach. Úžasný středověký skvost. Celotýdenní veselice v ulicích historického městečka  a okázalé slavnosti končí v sobotu.  Končí velkolepou přehlídkou zúčastněných pěstitelů, vinařů a měšťanů  z celého okresu, ba i kraje. Průvod nelze komentovat, musíte jej vidět na vlastní oči. Zažít osobně neopakovatelnou atmosféru.

.

 

 

 

 

 

      Po zahájení jsme „přepadeni“ městskou stráží. Musíme se vyplatit sklenkou dobrého moku. Dobové kroje, historické oddíly vojáků jednotlivých měst i knížat, alegorické vozy pěstitelů, vyparádění měšťané z dob městských států ... atd. Každé město či pěstitel veze i svou královnu  - královnu Weinfestu.

.

 

 

     S večerem se loučíme se slavností vína, Bensheimem i přítelem. 

Vzpomínáme nyní na ty překrásné zážitky,

a těšíme se na shledání příště.

.- doktor - 

 

 

 

Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]