O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KAMIOŇÁKEM V AMERICE - 15 PDF Tisk E-mail
Úterý, 26 listopad 2013
Přejít na obsah
KAMIOŇÁKEM V AMERICE - 15
Strana 2

Minule jsme skončili u „Department of Transportation.“ Tihle lidé sedí na váhách i jinde, někdy si dají k dálničnímu odpočívadlu ceduli, že všechny traky musí odbočit... a oni tam sedí a kontrolují papíry a taky technický stav trucků. Pokud nezastavíte, jsou okamžitě za vámi, už to tam bliká, čím se dá, a je to drahýýý.

 

 

 

 

 

 

 

      V Tennessee jsou to obzvláštní mrchy, jen krok za těmi v Connecticut. Stát je to dlouhý asi 490 mil (780 km) a u každého odpočívadla tam maji ceduli, že všechny traky musí zastavit. Cedule jsou tam napevno, na sloupcích zapuštěných do země. Původně se dala přes ně sklopit dvířka, která nápis zakryla, aby jako všichni věděli,  že tady se zastavovat nemusí.

 

     Zub času, ruce nenechavců, možná i sami DOT - všechna ta dvířka odstranili, takže člověk neví, kde odbočit má a kde ne. Odbočuje tedy všude,  i když ví, že z devadesáti procent zbytečně, ale riskněte to. Takoví jsou v Tennessee.

 

 

 

 

 

     To v Connecticut se mi stalo něco jiného. Jel jsem na západ po pěti dnech čekání na náklad domů, a protože jsem byl první den na cestě,, byl můj logbook v pořádku. Na vjezdové váze do Connecticut je kontrola. To už jsem slyšel v rádiu, ale protože jsem měl výjimečně všechno v pořádku, klidně jsem jel dál. Byla tam příšerná fronta, trvalo přes půl hodiny, než jsem přišel na řadu a bez ptaní na mně ten člověk zařval, abych zaparkoval a šel támhle k tomu, co tam píše.

 

 

     Zaparkoval jsem, jdu k tomu, co támhle píše, tam zase fronta jak na maso.

 

     Když jsem byl konečně na řadě, začal mi vypisovat pokutu za neplatný log book. Já na to, že log mám v pořádku a jak on to může vědět, když ho nikdo nekontroloval. Navrhnul jsem mu, že ať jde se mnou a přesvědčí se sám. On mi udělal protinávrh, že mi napíše malou pokutu, když tam nepůjdem, protože určitě v pořádku není. S těmihle lidmi se normálně nehádám, vychován Veřejnou Bezpečností, ale tentokrát jsem trval na svém. Nešel se mnou, ale na místě mi suspendoval povolení k vjezdu do Connecticutu. 

 

 

 

 

 


      Proč, to jsem se nedozvěděl. Nastala ta pravá šaškárna, protože jsem se začal okázale připravovat k dlouhodobému pobytu na místě. Nejdřív jsem se zeptal, zda tam mají nějakou kantýnu, protože už začínám mít hlad. Osopili se na mně, cože si myslím, oni že mi nic nedají, i kdyby měli. A já zase, že co teda budeme dělat, protože odjet bez toho povolení nemůžu, pěšky nepůjdu, protože to se na dálnici nesmí a krom toho je to daleko.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]