O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NAKOUKNUTÍ NA MANHATTAN - 2 PDF Tisk E-mail
Úterý, 05 listopad 2013

Anglosaský lidový svátek, HALLOWEEN, se slaví 31. října den před Svátkem všech svatých. Děti, puberťáci i dospělí se oblékají do strašidelných kostýmů a chodí od domu k domu s tradičním pořekadlem "Trick or treat" (dejte mi koledu, nebo vám něco provedu), a koledují o sladkosti. Koledují děti, lumpárny všeho druhu provádějí ti ostatní. 

 

 

 

 

 

 

     Název vznikl zkrácením anglického „All-Hallows-eve“, tedy „Předvečer Všech svatých“. Halloween sám vznikl z předkřesťanského keltského svátku Samhain – obdoby našeho Nového roku. Tradičními znaky Halloweenu jsou vyřezané dýně se svíčkou uvnitř, zvané jack-o'-lantern, dále čarodějky, duchové, černé kočky, košťata, oheň, příšery, kostlivci atd. Typickými barvami jsou černá a oranžová.

 

 

 

 

obchody s kostýmy a dalšími "potřebami"

mají žně

 

 

     Slovo „Samhain“ (název svátku slaveného v noci z 31. října na 1. listopad) se dnes volně překládá „jako konec léta“, spíše jeho význam však prostě znamená „konec“ čili smrt. „Pro Kelty byl Samhain časem, kdy se otvírá brána mezi tímto a dalším světem. Je to tedy čas komunikace s mrtvými, kteří se jako divoký podzimní vítr toulají po zemi...

 

 

 

 

 

všichni to brali nesmírně vážně...

 

 

     Každopádně - tady se Halloweenem bavili všichni, ať jim bylo kolik bylo. V obchodě jsem potkala vážného staršího pána, až teprve o něco později jsem si všimla, že má na nose alespoň červenou bambulku... Hodně se také s vydováděly dámy-zajíčci po mnoha a mnoha přežitých lovech :-))).

 

 

 

 

tak děti, hezky sýýýýýýýýýýýýr!

 

  

     Ale teď už se jen dívejte na kouzelné dětičky, které jsem pro vás nafotila. Jsou to "studenti" jedné zdejší velice fajnové mateřské školky.

 

 

 

 Jeden z mnoha pochodů městem právě vypukl...

Jak se vám líbí ta beruška?

 

 

 

 

 Průvod byl nekonečně dlouhý, bylo v něm

zapojeno těch školek docela dost

:-)))

 

 

d@niela

 


 

Komentáře (3)add feed
danielko,d@nielko, : doktor
DĚKUJI,KONEČNĚ JSEM POZNAL PŮVOD A DŮVOD VZNIKU TOHOTO SVÁTKU,KTERÝ ZAČÍNÁ MÍT I ZDE V ZEMÍCH KORUNY ČESKÉ PODPORU.MYSLÍM,ŽE BYCHOM NEMĚLI PŘEBÍRET SVÁTEK,KTERÝ NEMÁ TRADICI V ČECHÁCH.ALE DĚKUJI JE TO ZAJIMAVÉ A POUČNÉ.
listopad 05, 2013 13:38
danielko : doktor
Znovuse vracím k Tvému povídání.Nádhera a nasávám atmosferu díky tvým fotkám.Skvělé.Děkuji.
listopad 06, 2013 13:35
Taky něco z NY. : Sidon1
http://vimeo.com/77823583

listopad 07, 2013 05:52
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]