O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KAMIOŇÁKEM V AMERICE - 13 PDF Tisk E-mail
Pondělí, 21 říjen 2013
Přejít na obsah
KAMIOŇÁKEM V AMERICE - 13
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 


 
 

     Ráno jsem vyjel brzo, před sebou asi 250 mil do Oaklandu a naději, že to možná stihnu. Před Sacramentem je nejhorší váha, co znám. Slyšel jsem, že jsou horší, nevím, má zkušenost je tato: samozřejmě mě tam zastavili a začala prohlídka traku. Dopadlo to dobře, i když mně kontrolovala ta nejprotivnější inspektorka v severní Americe. 

 

Naštěstí, díky Bože, tam byl taky hodný dědoušek, který obsluhoval váhu. Rozhodl se pomoci, vzal můj deník (log book), otevřel, zalapal po dechu, otočil oči k nebesům a honem to zase zavřel. Když inspektorka natáhla ruku po logu, on povídá: "To už jsem kontroloval, to je v pořádku."

     Já mu chtěl políbit zadnici nebo aspoň ruku, ale nemohl jsem udělat nic, než se na něj podívat. On ten pohled pochopil, usmál se, a protože stál za inspektorkou a ta na něj neviděla, pohrozil mi prstíkem. 

 

     Do přístavu jsem dojel včas, tři palety buráků pro americkou ambasádu v Hong Kongu vyložil a hurá do Los Angeles, kde jsem měl následující ráno vykládat zbytek.

 

      Cestou mně samozřejmě zastavili ještě na jiné váze, zase na kontrolu. Zeptali se, kdy mne kontrolovali naposled a když jsem jim řekl a ukázal papír, že ten den ráno, nechali mne jet.

      V úterý ráno, to už jsem stál u rampy a vykládali mě, vidím, jak z traku hned vedle vykládají stejný náklad jako můj. Dal jsem se do řeči s řidičem a dověděl se zajímavé věci. 
Oni byli v Cometu v Bostonu, odkud byl náklad ve středu, o den dřív než já. Píšu oni, protože na traku byli dva řidiči, kteří mohou jet takřka nepřetržitě a ty palety s buráky už tam u vrat stály.

 

     Proč, když to tolik spěchalo a bylo třeba stihnout loď. ty zatracené buráky nenaložili jim? Vrtalo mi to hlavou, ptal jsem se, kde se dalo a brzo jsem znal odpověď. Za náklady do oblasti San Francisca se platí víc než do Los Angeles a okolí. Nevím proč, ale je to tak.

 

      Tak já se ženu, div se u toho nezabiju, aby můj šéf vydělal víc? Proto jsem seděl v neděli za volantem osmnáct hodin?

 

      Já riskuju pokutu na váze za hodiny ve službě jen pro něj? Pokuty nejsou malé, známý platil za falšování /a to jsme dělali všichni), $ 1600,-. Za cestu na východ a zpět jsem dostával $ 850.-, bez ohledu na to, jak dlouho trvá a kolik zastávek mám.

 

     Tak takhle teda ne! Jenže - kde vzít honem jinou práci?

 

MICHAL

Komentáře (8)add feed
Když to tak čtu, : Aknela
tak se asi začnu modlit pokaždé když budu předjíždět na dálnici kamion. Jestli je jenom polovina řidičů takhle vyčerpaných a přetažených, tak je zázrak že těch křížků u dálnic není ještě víc. smilies/sad.gif
Jinak díky, krásně se to čte!
říjen 22, 2013 04:38
... : mikin
Podle toho co slysim od svych byvalych kolegu, casy se zmenily. V kazdem trucku je computer ktery pozna i to, zdali ridic pred velkym kopcem zastavil a zkontroloval brzdy. O dlouhych jizdach bez prestavky nemluve. Vetsina ridicu je pekne nastvana, protoze oni chteji jet a jet a jet. A vydelavat....


říjen 22, 2013 08:32
Mikine, : Michal
computer tam je, Qualcom, který komunikuje s podnikem, má to i GPS, takže podnik ví, kde řidič je a co dělá. Záznam činnosti to má, přenášený přes satelit v reálném čase a v podniku zaznamenávaný. Ale není to povinné a malé podniky a soukromníci to nemají, ono je to drahé a proč do toho cpát peníze?
říjen 22, 2013 10:57
Michale, : mikin
dik. Ja jen ze jsem slysel od truckeru stiznosti na to, ze jsou vic a vic omezovani a ze je pro ne cim dal tezsi vydelat penize. Tohle je ze CNN:
"drivers will have to stick to a schedule that requires taking a 30-minute break in the first eight hours of driving, cut the maximum workweek to 70 hours from 82, and "restart" those 70 hours with a 34-hour break once a week".
říjen 22, 2013 15:31
Mikine, : Michal
o 30 minutovém breaku jsem neslyšel, to ostatní je pravda. Ovšem ten restart není nutný pokud se do těch 70 hodin za 7 dní vejdu. Jen ať mi někdo vysvětlí proč podnik po mně chce zoufalosti a pak mi dává důtku za nedodržení předpisu. Měl jsem jich... v logu psáno že spím a já ještě tři hodiny jel a tak dál. Ovšem, já psal log v počítači, bylo snadné jít zpět a opravit a tím se držet "legální". Jen se záznamem qualcom to pak nnesouhlasilo smilies/cheesy.gif
říjen 23, 2013 11:37
Ještě něco, : Michal
podle mně je to celé špatně, řidiči musí přestupovat vše a riskovat, pokud si chtějí vydělat. Ono to zas není nic příjemného být týdny na cestě a mít plat jako kdybych chodil každý den domů. To obětování soukromého života by mělo být oceněno, a ono není. To když jsem měl svůj truck, mohl jsem podnikovým řidičům závidět, ale na to přijde řeč později.
říjen 23, 2013 11:40
Michale, : mikin
mas pravdu. Ty penize za kilometr i romantika asi brzy ztrati glanc. Ja byl nakonec rad, ze jsem placeny od hodiny. Protoze i kdyz jsem nekdy stravil za volantem 16 hodin, vzdycky jsem mohl zastavit a jit se treba projit po lese.
Jednou me u toho nachytal sef a netvaril se moc nadsene. Ja mu jen rekl, ze kdybych nezastavil, vyplnovali bychom ted accident report. On jen praskl dverma pickupu a odjel. Ale na konci sichty me podekoval za dobrou praci. smilies/smiley.gif
říjen 23, 2013 18:54
Mikine, : Michal
já na konci mé "kariéry" taky jezdil jen ve městě. I když toho bylo někdy moc, málokdy se stalo, že jsem byl v práci jen 8 hodin, ale placený hodinově. Začínal jsem v 7 ráno a často jsem tam byl do 8 večer, bez pauzy. Ne, nebyla to flákárna, k tomu taky později. Když jsem přetáhl 68 hodin za týden, a to bylo často, vlastně jsem prodělal. Dostal jsem se do vyšší daňové kategorie a tak jsem dalších asi 5 hodin dělal zadarmo. smilies/cry.gif
říjen 24, 2013 10:50
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]