O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KAMIOŇÁKEM V AMERICE - 7 PDF Tisk E-mail
Úterý, 27 srpen 2013
Přejít na obsah
KAMIOŇÁKEM V AMERICE - 7
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

      V Arizoně používají kartu, o které jsem už psal. Nové Mexiko má na to zvlášť chytré úředníky. Přijedete na váhu, zastavíte a z okna ukážete knihu s povoleními. Ouřada se koukne na 15ti místnou kombinaci čísel a písmen, zapamatuje si ji, jde dovnitř a tam ji naťuká do počítače. Už ale zkoušejí vylepšení, traky které tam jezdí často, mají namontovánu na nárazníku plastikovou krabičku o rozměru asi 12x4x1 centimetr.

 

      Uvnitř je něco, co působí na snímače u dálnice jako magnetofonový pásek na hlavy magnetofonu. Dráty k tomu nevedou, vysílačka to tedy není. Moje Idaho už zavádí něco podobného a další státy asi taky. Nevím, už tam nejezdím. Protože ovšem nic na světě nejde jednoduše, nemohou se domluvit a každý stát má svůj systém a svou krabičku, takže nahrazují jeden nesmysl jiným.


     Potom jsou váhy jako třebas v  Missouri nebo v  Illinois, kde se musí zastavit tak, aby každá náprava traku byla na zvláštní váze. Pokud to nevíte, tak vás dořvou a vyhodí, že máte najet znova. Mají tam na to extra okruh, a proto na vysvětlující ceduli zřejmě nezbylo.

 

     Při mé první cestě do Colorada jsem zas něco vyvedl já. Váha vypadala jako kalifornská, svítila zelená, tak pomaličku jedu přes. Najednou na mně začali hulákat z reproduktoru, nerozuměl jsem ani slovo. Jednak to bylo v pravěku mé angličtiny a hlavně to byl podle zvuku původní nádražní rozhlas z Hlásné Třebáně. Huhly huhly. Huhly! HUHLY!! HUHLYHUHLYHUHLYHUUUU!!! Podle cedulky je to obousměrná komunikace, budeme teda komunikovat. Povídám tomu člověku pěkně česky: "Jen se neposer, nádhero". Bohužel mi nerozuměl, ale přece jen ho to zaskočilo.

,

,

,

.

.

. 

     Řval na mě o něco pomaleji a to už jsem pochopil, že musím zastavit každou nápravou na váze. Já zas na něj, že tam má semafor a na něm svítí zelená a to všude na světě znamená jediné - že mám jet dál. Donutil mne odcouvat tak, abych byl zase před váhou a že si provedeme celou operaci znovu.

 

    Dělal jsem co jsem mohl, on asi taky, ale nešlo nám to. Když rozsvítil červenou, dupnul jsem na brzdu, ale ještě jsem nebyl na váze. Bliknul zelenou, já se rozjel, on červenou, dupnu na brzdy a už zas bylo pozdě. Moc se mi to líbilo, ale jemu asi ne, protože ještě chvíli něco hulákal, pak se rozsvítila zelená, já se zas rozjel a červenou už jsem neuviděl.

 

    Vzdal to, srab.

 

 

MICHAL MÁLEK

 

 

 
Komentáře (2)add feed
. : toulavej
je dobré ještě upozornit na velmi zajímavý 30m vysoký strom Metaphor, narostlý mezi r.1982-86 díky Karlu Momenovi uprostřed solné pouště, přesně uprostřed toho rovného úseku dálnice, asi aby tu člověk neusnul, jak varují řidiče místní tabule. Bohužel zastavení na dálnici je zakázáno, ale dá se tu károu při troše odvahy sjet přímo na pláň, když se nebojíš, že se odsud už zpátky na dálnici nevyhrabeš :-). Protože je na straně směr západ, je odpolední focení proti slunci vyloučeno, což jsem ovšem, když jsem tudy projížděl, ještě nevěděl a sjet z dálnice se bál . . .
srpen 28, 2013 14:26
Toulavej : Michal
napiš mi prosím, kámoš se chystá tvým stylem do Států a něco rad by se mu hodilo. drobek zavináč hotmail.cz
srpen 28, 2013 16:41
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]