O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KAMIOŇÁKEM V AMERICE - 7 PDF Tisk E-mail
Úterý, 27 srpen 2013
Přejít na obsah
KAMIOŇÁKEM V AMERICE - 7
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

 

     Krajina je tu nádherná, lesy a louky a protože traky jedou opravdu pomalu - rychlost 15 mil za hodinu je asi tak vše, co se dá z motoru vymačkat - je spousta času na obhlídku. Vyplatí se zajet si asi třicet mil na sever na I-84. Celkem je to asi o čtyřicet mil dál, ale o hodinu blíž.

 

 

 

 

 

 

     Vjezd do Wyomingu provází nezvyklá procedura: na váze se musí zastavit, zaparkovat, jít dovnitř a ukázat jim doklady. Wyoming ještě neobjevil výhodu nálepky zvenčí kabiny. Vy jim ukážete svoje doklady a oni vám dají papírek z bločku, s natištěným znakem Wyomingu - kovbojem na koni na zadních nohou, na to napíší fixkou datum. To si musíte nalepit zevnitř na přední okno, dají vám na to i kousek průhledné pásky.

 

      Zvenčí je tak vidět, kdy jste do Wyomingu vjeli. Proč, to ovšem nevím.

      Váhy, to je snad námět na nový odstavec. Za používání silnic a dálnic se platí silniční daň. U osobních aut se míle ujeté v jednotlivých státech nesledují, ono to snad ani není možné. Daň je zahrnuta do ceny benzínu a tankovat se musí. Trak má nádrže obvykle na 300 galonů (1135 litrů), ujede na ně 1500 mil (2400 km). Tankovat tak často nemusí a státům by utíkaly peníze. 
Proto podniky vedou evidenci, kolik jejich traky ujely v kterém státě mil. Některé státy na hlídání úplně kašlou, jako třeba Nevada, stačí jim výkazy, které jim podniky pošlou. Šidit nejde, ve výkazu o cestě z Kalifornie do New Yorku nemůžete přeskočit stát.

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]