O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KAMIOŇÁKEM V AMERICE - 4 PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 01 srpen 2013
Přejít na obsah
KAMIOŇÁKEM V AMERICE - 4
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 



     Já si vůbec uvědomuju, jak ty dálky a cestovní časy klamou. Když třebas přijíždíte do Arizony, je potřeba u váhy dát úředníkům něco jako kreditní kartu, oni ji projedou čtecí mašinkou a jejich počítač ví, kdo přijel. Totéž pak při výjezdu. A jejich daňový počítač ví, kolik mil jste jeli Arizonou a kolik silniční daně vám má připsat na konto. Kdysi tam museli řidiči zaparkovat a jít s doklady dovnitř. Dnes je v dosahu řidiče za volantem okénko, kde ouřada sedí a jednání probíhá z okna do okna. Kartu je potřeba mít připravenu, aby jeden nezdržoval.

 

 

 

 

 

     Běžně jsem ji začínal lovit z desek s doklady 30 mil před váhou, i když jsem pochopitelně musel vědět, že to bude trvat ještě půl hodiny, než tam dojedu. Nemyslím, že by to bylo mou vrozenou zodpovědností, je to nedostatek jakékoli mozkové činnosti.

 

      Mluvil jsem s mnohými řidiči a shodli jsme se, že je velmi časté až hrůzné, jak si nepamatujeme části cesty, kudy jsme jeli. Například: pamatuju si, jak míjím mile marker číslo 50 a pak najednou koukám, přede mnou je číslo 390! Ujel jsem 340 mil, (547 kilometrů, šest hodin) a nevím o tom!

 

      Nepřejel jsem někoho? Nevím, nepamatuju se. 

     Franta mi vyprávěl, jak je to fajn, když člověk jezdí sám a na noc zastaví a vyspí se.

 

 

 

 

 

     Na to jsem ovšem musel změnit podnik, Franta mi to ostatně doporučoval. Majitel podniku, pro který Franta pracoval, byl znám tím, že tu a tam nebyly jeho výplatní šeky podloženy penězi. Doporučil mi jiný podnik, kde majitelem byl Čech, na kterého všichni nadávali, ostatně na koho my Češi nenadáváme.

 

 

      Zavolal jsem mu a řekl, že jsem o něm slyšel tolik špatného, že musí nutně být slušný člověk.

 

      To se mu asi zalíbilo, protože mi řekl, že si mám vzít věci na cestu a přijet, pošle mne na cvičnou jízdu s někým, a pak že se uvidí. To jsem stále ještě neměl řidičák, ale dost našinců takhle začíná. Kalifornie je dobré místo, mít trucking company a vozit ovoce a zeleninu na východ, ovšem bláznů a zoufalců, kteří chtějí řídit, není nikdy dost... 


     Sbalil jsem si tedy raneček a vyrazil. Tentokrát jsem jel se Zdenkem, co si s americkým občanstvím změnil i jméno, protože jeho jméno i příjmení bylo pro Američany naprosto nevyslovitelné. Náš truck byl Freightliner cabover (po česku trambus) motor Cummins, 464 koní, devět rychlostí. Postel má jednu, ale zato "manželskou".  

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]