O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KAMIOŇÁKEM V AMERICE - 2 PDF Tisk E-mail
Středa, 24 červenec 2013
Přejít na obsah
KAMIOŇÁKEM V AMERICE - 2
Strana 2
Strana 3
Strana 4

 

 

 

 

 

 

 

     To ale předbíhám. Podle pokynů jsme měli jet na exit číslo sedm a pak po ulici s kdovíjakým jménem a tak dál. Dojeli jsme na exit sedm, sjeli do města, ale ulice nikde. Franta zastavil u benzinové pumpy a šel se zeptat. Dlouho se nevracel, pak jsem viděl jak telefonuje a když se vrátil, povídá mi, že jsme sice na správném exitu, ale ve špatném městě a státě... Máme být v New Jersey, bratru sto mil daleko.

 

 

 

 

 

 

 

      Otočili jsme se a uháněli zpátky. To jsem ještě neřekl, že tenhle trak uměl s tím nákladem, celkem skoro 80,000 liber (36 tun) ujíždět 97 mil za hodinu (155 kmh).

 

     Dojeli jsme tam, chvíli jsme se dohadovali, proč jedeme pozdě, ale pak nás pustili dovnitř. Musím dodat, že tohle všechno se odehrávalo po půlnoci, protože podniky, které obchodují se zeleninou, vždycky nejdříve naloží to, co jde ven ze skladu a potom teprve, na uprázdněné místo, začnou vykládat nové zboží. Vytahali jsme tedy z traileru náš náklad, při tom jsme jedli jahody a svět byl krásnej.

 

     Pak přišel kontrolor, koukl na to a řekl nám, ať si to zase naložíme, že je to zkažené.  Franta se s ním pokoušel hádat, jen ať se podívá na náš Ryan, že si je jistý, že jsme předepsanou teplotu dodrželi. Předepsaná přepravní teplota pro jahody je mezi 34 až 36 stupňů Fahrenheita ( 1,1 až 2,2 C). Tak zvaný Ryan je automatický zapisovač teploty, vyráběný firmou Ryan. Žlutá krabička, tak 10x8 cm, 5 cm vysoká, uvnitř je papírový pásek, projíždějící pod ručičkou mechanického teploměru. Pohání to hodinový strojek, pero vydrží týden.

 

     Dneska už je tohle minulost, nahradila to elektronika. Ryan neryan, vyhnali nás potupně ze vrat. Jeli jsme na nejbližší parkoviště, čekat, až bude v Kalifornii ráno, abychom volali o pomoc. Pročekali jsme několik hodin, potom nám dali adresu pro jiný velkoobchod, ti že si jahody vezmou. Dojeli jsme tam a jejich kontrolor jásal, jaké že to krásné jahody dostal, že prý to je ukázka, jak mají čerstvé a prvotřídní jahody vypadat. Svěřili jsme se mu se svou anabází a on nám vysvětlil, že to je normální politika.

 

     Objednají hodně (a to je pravda, my byli už desátý trak s jahodami pro ten první sklad), aby dostali zboží za nižší cenu. Přitom ale nemají pro takové množství upotřebení a z nejrůznějších důvodů odmítnou dodávku převzít. Vina ovšem musí být někde jinde než u nich. Dostal jsem tehdy velice užitečnou lekci, jenomže to jsem to ještě nevěděl.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]