O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LÉTA ŠEDESÁTÁ A DALŠÍ - 10 PDF Tisk E-mail
Neděle, 07 červenec 2013
Přejít na obsah
LÉTA ŠEDESÁTÁ A DALŠÍ - 10
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5

Na letní olympiádě v Tokiu se československým gymnastkám dařilo. Věra Čáslavská získala tři zlaté mediale - ve víceboji jednotlivců, v přeskoku a na kladině. Tři zlaté medaile byl do té doby největší úspěch československého sportovce, který o osm let později sama překonala v Mexiku. Družstvo ČSSR pak získalo i s Čáslavskou stříbrnou mediali.

 

 

 

 

 

 

 

      Ve stranických špičkách KSSS vzrůstal odpor stalinistického křídla proti Chruščovovi. Na jejich stranu se přidal i L. I. Brežněv, který tak využil příležitosti a zradil svého spojence. Chruščov odstoupil pro veřejnost „ze zdravotních důvodů“.

 

 

 

 

 

 

      Začínající režisér Miloš Forman vytvořil s herci i neherci film Černý Petr, který se zapsal do zlatého fondu české kinematografie. Film o hledání mladých lidí a o odcizení generací. „Nehraní“ hlavních protagonistů je pro film charakteristickým znakem a právě to dodalo snímku na autentičnosti a humoru. Poprvé se tu objevil Vladimír Pucholt. Mezi filmy, v nichž se to hemžilo soudruhy, to bylo velmi příjemné oživení ve filmografii počátku šedesátých let.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]