O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NOVÉ ZAČÁTKY I. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 10 červen 2013

Ahoj přátelé naši, neměli jsme zatím vůbec čas psát nějaké další zprávy, lítali jsme totiž  jak poděsové - nakupovali, sháněli, a ještě zdaleka není konec. Ale už se to hýbe! První noc jsme spali v našem bytě, zatím jsme v baráku sami, ostatní byty ještě nejsou pronajaté a ani nevíme, kdy budou, nevíme ani, jak daleko je pan majitel domu s ostatními rekonstrukcemi.

 

 

 

 

      Do včerejška jsme bydleli u Aniččiny sestry, v malém bytě v paneláku. No, je tam taky její syn, tedy náš synovec a byl nás tam nával. Ale nějak jsme si zvykli a obrovskou tolerancí jsme se snesli. Dokonce tak moc, že je jim líto, že jsme se odstěhovali. To se nedá nic dělat, už nám scházelo trochu toho pohodlí a místa na lokty.

 

     Z vybavení máme zatím pračku, sušičku a lednici, televize bude v pátek, svítidla a lustry snad brzo, visí nám u stropu sice moderní lustry, ale tak z roku 1950. Z nábytku máme zatím postel (hurá) a jídelní stůl s židlemi. Skříně přijdou příští týden, sedačka do obýváku asi za čtyři týdny, stolek pod televizi, noční stolky a takové ty další věci asi za měsíc. On je teď nábytek všechen na zakázku, žádná fabrika nevyrábí do skladu a skoro nic tedy není k mání ihned.

 

     Zítra jedeme do Bratislavy na českou ambasádu žádat o povolení k trvalému pobytu; ty předpisy se mění snad každý týden. Ještě v Boise nám konzulát v La A tvrdil, že budeme žádat na cizinecké policii; když jsme přijeli sem, už to nebyla cizinecká policie, ale oddělení ministerstva vnitra pro azylovou a imigrační agendu - no, a než jsme je našli, tak je to ambasáda; naštěstí nemusíme do USA, stačí kamkoli do ciziny, takže nejblíž to máme na Slovensko.

 

     Další potíž bude s řidičákem, podle předpisů ministerstva vnitra stačí pouhá výměna, ale tady nám řekli, že mi vymění starý růžový. Ten naštěstí mám, ale Anička bude muset do autoškoly. No, už mám založenou vyhlášku a budu s tím mlátit do stolu...

 

 

 

 

 

     Takže jak vidno, je tu pro nás veselo, ne, rozhodně si na nic nestěžujem, jen na to počasí. Tady u nás žádné záplavy nejsou a ani nehrozí, prší velice umírněně a místní říčka je od nás dost daleko, až pod kopcem. Ale zima je tu nechutná, to teda bylo krásné uvítání domů....  a tak vzpomínáme na teplíčko v Boise.

     A je nám nesmírně líto chudáků, kterým ta voda, co z nebe padá, tolik ubližuje.

 

Michal a Anička

 

Komentáře (5)add feed
Přejí : kim
aby vám zpívalo štěstí a kvetl život.
červen 10, 2013 22:26
Radostná zpráva, : Michal
včera přišel emajl, že naše věci už (konečně)plují do Evropy smilies/cheesy.gif . V Praze to má být odhadem, protože už jim moc nevěřím, 3. července. Tak ještě zařídit aby to přeposlali na celnici do České Třebové a nemuseli jsme sami do Prahy clít a hlavně se starat o převoz pěti metráků naší domácnosti. Držte nám palce prosím. smilies/smiley.gif
červen 11, 2013 06:36
Držím palce, : deeres
všechny čtyři. Nikdy jsem netušila, že stěhování je takový děs. Stěhovala jsem se v životě jednou, téměř před padesáti lety a nalehko. Teď se stěhuji cca 20km, do nového bydliště mně doteď nic nejezdilo,silnice u Vltavy je spláchnutá, tak jedině oklikou a to už těch kilometrů je jednou tolik a hodně ucpanou silnicí, kde se kolona šourá krokem.
Ani blbý SIPO a důchod si neumím přepsat. Chodím na poštu tady v Troji, protože v Holešovicích i na Letné jsou hrozné fronty. Tak nejdřív důchod, holka za přepážkou vůbec nechápala, chci si nechat důchod posílat pořád na poštu na Letné, ale potřebuji, aby se změnu adresy dovědělo PSSZ a to se dělá přes formulář pošty. Nejdřív mně tvrdila, že to nejde, že jim do toho nice není, ale podle směrnic PSSZ je! Pak že tam není vedoucí a ona to neumí, tak jsem to vzdala. U SIPO jsem vyplnila kontaktní formulář, holka se radovala, jak mně přesvědčí, že není úplně blbá, zadala to do počítače a pro poštu moje adresa neexistuje. Já už mám přehlášený pobyt a jsem zvědavá, kam že to ta pošta bude posílat, až tu bydlet nebudu.
Pozitivní je,že mám zadek v kalupu a ten dědek Alzheimer mne nedostihne. smilies/grin.gif
červen 11, 2013 08:56
Přeji jen samé radostné zprávy! : wendy
Nějsk mi uniklo, kde to teď bydlíte - Morava. To víš, v Boise bylo tepleji, ale nyní jste doma tady...
smilies/cheesy.gif
červen 11, 2013 09:15
My jsme : Michal
hrdí obyvatelé České Třebové prosím pěkně. V Boise bylo tepleji, ale zas tam málokdo mluví česky smilies/wink.gif Takže si nestěžujem, hrdě smrkám kudy chodím. Dorazili jsme z Bratislavy, za těch deset dní se změnila jen jedna drobnost. Už nepotřebujeme Schengenské vízum, jen povolení k dlouhodobému pobytu a k tomu žádost o trvalý pobyt. Snad se nic nezmění než to dojde na vnitro! smilies/angry.gif Úplně mimo mé chápání je, že když to vyřizuje ministerstvo vnitra, proč to nepodávám na ministerstvu vnitra, ale musím na ambasádu, ergo ministerstvo zahraničí a ti to vnitru pošlou. To už je snad úplně poslední problémeček, teď se budem radovat ze sněhu deště a čekat na léto. Snad letošní. smilies/grin.gif
červen 11, 2013 17:29
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]