O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KRUTÝ TREST ZA NEVĚRU PDF Tisk E-mail
Pondělí, 03 červen 2013

S Johnym to táhnu už pěkných pár let, je to takový volný vztah, jeden na druhém nejsme závislí, zkrátka čas od času si to spolu pěkně užijem. Johny je sice o hodně starší než já, je to takový decentní elegán, zkrátka všechno akurát, ale když jsem s ním, cítím se v bezpečí.

  

 
 
 
 
 

 

 

 

       Můžeme spolu mluvit o všem a o ničem, někdy jenom tak sedíme proti sobě a upřeně si hledíme do očí, já mlčím, on nic neříká, ale stejně se pořád tváří, jakoby četl každou moji myšlenku. Po společně strávené noci si dokážeme říct úplně klidně: „Tak ahoj, zase někdy příště," jeden druhému nic nevyčítáme a každý si jdeme s čistou hlavou zase po svém. Zkrátka pohoda.

 

Jednoho večera pravila moje kamarádka: „Hele vykašli se na toho suchara, co si to takhle rozdat s někým jiným, zkusit má člověk všechno." No, že já husa hloupá jsem se nechala ukecat... Tenhle chlápek nebyl vůbec žádnej gentleman. Celý večer se tvářil kysele a každý jeho polibek byl tak divně trpký. Byl to fešák, to zas jo, až mi z něho šla hlava kolem a podlomila se mi kolena.

 

     Ale v posteli? Hotový utrpení! Řádili jsme tak, že jsem dostala pořádnou ránu do kebule, až mi lezly oči z důlků a všechno kolem se tak divně točilo, a když jsem se ráno probudila, nakopnul mě do žaludku, že jsem měla co dělat, abych jeho obsah nevyklopila už cestou na toaletu. Celý den jsem pak chodila jako mátoha s hadrem na čele, zpytovala svědomí a dušovala se: „Už nikdy žádný Müller Thurgau!"

 

     Věděla jsem, že už nikdy nebudu nevěrná tomu chlápkovi, který se na mě vůbec nezlobí, když ho nechám samotného, opuštěného u ledu a vzpomenu si na něj čas od času, který pookřeje pokaždé, když obejmu jeho statná ramena. Chlápka, s nímž jsem se ještě nikdy nepohádala, který mi nikdy neublížil ani slovem a s nímž se po probdělé noci rozejdeme pokaždé jako kamarádi.

 

     To jen s Tebou se cítím v bezpečí, to jen Ty jsi mojí oporou, to jen s Tebou chci mluvit, mlčet a smát se. Jen s Tebou Johnnie Walkere, kamaráde.

 

 

JITKA GOTTEROVÁ

 

 

Komentáře (10)add feed
... : Mikin
To ja svoji irske kamaradce slecne Tullamorce neverny nikdy nebudu !
červen 03, 2013 21:14
Mikine, : Iris
... smilies/grin.gif smilies/smiley.gif
červen 03, 2013 21:32
Hm, : Sidon
asi to bude hlavně záležet taky na tom, jaké množství toho člověk vypije a kolik je schopen strávit. Ze všech druhů alkoholů, má být víno pro lidský organismus nejmíň škodlivé. Za předpokladu, že je to víno správně vyrobené, z kvalitních a zralých hroznů, protože jedině hrozny obsahují čistý cukr - glukózu, a ta je pro náš mozek vlastně potravou. Já na víno nedám dopustit. Když jsem kdysi jezdíval do vinných "sklépků" na jižní Moravě, tak mi jeden starší vinař řekl - "kde sa pije pivo, tam ludé spjá, kde pijů kořauku, tam sa perů, ale kde sa pije víno, tam sa zpívá". Asi na tom něco bude.
Nakonec, všechny whisky jsou vlastně zušlechtěné vodky, ale dobrá brandy (cognac) by zase měla být vyrobena z dobrého vína. Takže já dávám přednost "dobrému" vínu, avšak whisky taky nepohrdnu, obzvlášť tou irskou, Irové do ní nemáčí uzenou rašelinu, jak to u některých druhů dělají Skotové. Kanadská (rye-žitná) mi moc pod nos nejde, rum a vodka taky ne. Ale znám pár lidí, kteří říkají - "mně je jedno, co piju, hlavně, že se motám".
smilies/grin.gif
A ještě k tomu Miller-Thurgau, to prý má být vyšlechtěná odrůda ze dvou druhů - zeleného veltlína a tramínu. Před drahnými lety jsem měl možnost okoštovat Pálavu, která tehdy ještě nebyla v prodeji, ale několik vinařů už ji mělo. To je zase kříženec Miller-Thurgau a tramínu, ale je prý proto víc choulostivá na počasí.

Takže je mi poněkud "záhadou", kolik a v jakém časovém úseku, toho MT Jitka vypila, že jí to tak "zlomilo" ? Nebo byl tem MT až druhý v pořadí, po tom Honzovi Špacírovi ? To bych se pak ani nedivil té reakci.
smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červen 03, 2013 23:42
... : deeres
Zrovna kráčejícího Honzu nemusím a asi nejsem sama. Kdysi jsem jako prezent od někoho dotala hranatou litrovou flašku a pak jsem jí vždycky vyložila před návštěvu. Nalili jsme jí do tlustostěných skleniček, přidali trochu vody a pár kostek ledu, koštnuli a pravidelně usoudili, že to chutná po petroleji a přesedlali na suché bílé. Nějaký pátek se u mne láhev válela, než jí vyžahl znalec.
Pokud whisku, tak ještě tak Ballantines, nevím, jestli tam je uzená rašelina, ale v té petrolej necítím.
červen 04, 2013 05:26
Já se přidám k Mikinovi - : Myška
když whisky, tak Tullamorku.
Když něco jiného, tak "Jégra", magistra, bechera, portské,...
Víno moc nemusím, a když už, tak červené, sladší.
červen 04, 2013 07:30
No, když už se mluví o té skotské whisce, : Sidon
tak vekice dobrá a taky dost drahá, je single malt - "Aberlour", je víc, než 10 let stará. Vlastně všechny, které mají v názvu Glen, např. Glenlivet, Glenfiddich, Glenmorangie atd, jsou nejmíň 10 let i více staré a velice dobré. Dávno tomu již, co jsem se potkal, ještě v rodném městě, s jedním rodilým Britem (byl z Leeds a jmenoval se Timothy Bowen) a ten mi řekl, že je asi přes 400 druhů whisky, přičemž já, mladý a neznalý zelenáč, jsem si myslel, že jenom asi tak 25 až 30 druhů. A taky mi řekl, že jedna z nejhorších je Queen Anne, ale u nás se tenkrát tuěím prodávala v Tuzexu a všichni si mysleli, že je to výborná whisky. Hlavně byla taky asi dost levná pro nákup. S tou kvalitou to bude asi dost podobné, jako jinde, jsou dobré, lepší, výborné, ale troufnu si tvrdit, že Skotové by si neudělali takovou ostudu, jako to provedli někteří ti naši "výrobci" alkoholu, aby tu svoji whisky pančovali denaturákem a jiným chemickým svinstvem.
červen 04, 2013 08:28
Sidone, : Krakonoš
Glenlivet jsem kdysi vochutnal přímo v jejich palírně. Byl to takovej zážitek pro chuťový pohárky, že jsem byl vodhodlanej vzít whisky na milost a zařadit ji do svýho pitnýho režimu smilies/wink.gif. Leč když jsem si ji pak někde vobstaral v lahvi, za nekřesťanskej peníz, bylo po kouzle - zase ta tvrdá podivná pachuť, kvůli který skotskou nemusím. Nevím, čím to je, nepředpokládám, že by špičková palírna lahvovala nějakej podřadnej patok. Každopádně dnes, pokud mám chuť na whisky, tak jedině Tullamorku, jak pravili kolegové nade mnou - ta mě ještě nikdy nezklamala. Nicméně hlavně jsem milovníkem piv z malejch pivovarů a kvalitních moravskejch vín z dobrejch roků a vinařství. Tramín, Veltlín, Muškát, to jsou mí tři nejmilejší kumpáni do pohody i nepohody smilies/cheesy.gif.
červen 04, 2013 10:25
... : Mikin
Kdyz jsem byl naposledy v Edinburghu (vyslovuj Hudinberrrrrrra), chtel jsem si koupit flasku nejake stare single malt, ale i kdyz vyber meli obrovsky, tak ceny byly diky danim tak priserne, ze jsem se nakonec ulakotil a nekoupil nic.
Jinak z tech single malt me chutna Glenfidich, nektere (i ty nejdrazsi) maji pro me prilis drsnou, kourovou chut.
A uz jsem potkal aspon 3 Skoty kteri me rekli, ze irska whisky je lepsi, manzelku mam prevazne irskeho puvodu, takze nakonec zase ta Tullamore nebo Jameson.....
Mam doma krasnou nalepku z falesne skotske kterou jsem koupil v Barme. Je na ni napsano, "Finest Blended Smooth Scotland", whisky se jmenuje "True Manhood" a je na ni hlava cowboye. smilies/cheesy.gif Stala v prepoctu asi 25 korun a chutnala jako rum.
červen 04, 2013 15:18
bez : Kamila
té poslední věty by to bylo lepší smilies/wink.gif pointa byla přeci jasná...
červen 04, 2013 19:06
Mikine a Krakonošu, : Sidon
jak už jsem se zmínil v předchozím psaní, Skotové přidávají do sudů s whisky očuzenou rašelinu a ta je někdy moc silná, takže to pak má pro někoho špatný dopad na chuťové vjemy. Irové to nedělají. Já jsem jednou dostal takový šok ze skotské, že se mi ve ksichtě udělaly fleky, jakobych měl lepru, nebo nedostatek kožního pigmentu. Kamoš, se kterým jsme to zrovna popíjeli, se mě docela lekl, tak jsem se šel kouknout do zrcadla a nechtěl jsem věřit vlastním očím. Byla to nějaká levnější srágora - Tři korunky.

Ale jistě jste už většina z Vás zhlédla video o pití alkoholu, kdyby ne, tak - http://www.ceskatelevize.cz/porady/1093836883-na-plovarne/211522160100023-na-plovarne-s-milanem-samankem/ . Velice poučné !
smilies/cheesy.gif
červen 04, 2013 19:10
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]