O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DOPISY - "PŘÍPRAVY NA DOVOLENOU" PDF Tisk E-mail
Pondělí, 27 srpen 2007

Uplynulo od té doby sotva pár dnů, pár týdnů - a budoucnost se převlékla do minulosti.  Takhle je to asi někdy s manželstvím. Člověk se nejprve nesmírně těší, představy jsou jak o letu na Měsíc, přání a touhy kolorují skutečnost, bláznivé sny vítězí jak barevná fotka nad černobílou. Bude to tak, jak se těším? Nebo ještě lepší? 

Najednou je všechno za námi, doba je minulá, kterou připomíná jen pár fotek... Zůstává však nové očekávání, nová naděje, jak v té skřínce Pandory.

 

 

     Jak se mám? Holka, nestíhám nic, to dojíždění za prací je náročnější, než jsem čekala. V pět třicet ráno vstávám; nějak to není už pro mně, docela mě to ničí… A ke všemu ani jednou snad vlak nejel načas; cesta do práce a z práce mi  tak zabere denně kolem dvou a půl hodiny. Cestou ještě nakoupit, vyvenčit psa, doma udělat něco k jídlu, vyprat, uklidit - a jsem ráda, když v jedenáct můžu jít spát. Zkoušela jsem najít nějakou práci v Olomouci, ale je to tu bída...  Na to, jak je Olomouc velká, tak platy nabízejí hodně malé.

  

  

 

     Potřebovala bych auto, aspoň jednou dvakrát týdně bych mohla být doma o víc jak hodinu dřív a stihla v pohodě i knihovnu, obchody a jiné věci. Teď akorát sleduju hodinky a když chci ještě něco nakoupit pro děcka, tak to je děs... Jo, mohla bych sice zajet někam do hyper super marketů, nakoupit v klidu a pod jednou střechou - ale tam to je zas za hodně víc penízků než u našich šikmookých bratří, víš?

 

     Spala bych taky hodinku navíc a bylo by to hned lepší...    

 

     Dneska mám asi Den blbec. Vždycky, když si říkám, jak je to fajn, jak je mi dobře a jaká je pohoda, se musí najít něco, co tě ubezpečí, že si nemáš moc vyskakovat a lítat vysoko. Skřípla mě záda až dole v bedrech - za týden jedeme na dovolenou do Orlických hor, na kolech, tak doufám, že to do té doby přejde; k lékaři se nedostanu, šéf mě z práce nepustí a já na tu dovolenou moc moc chci. A další - táta, který měl hlídat psa, si to rozmyslel, takže teď abych hledala nějaký psí hotel? a hlavně si rychle našla nějakou brigádu, protože takový desetidenní pobyt vyjde aspoň na dva tisíce... čert aby to všechno vzal. Ale nebyla jsem na dovolené pět let, vždycky jen na táboře a tam jsem vlastně pracovala, i když jinak. Ale opravdová dovolená je opravdová dovolená...   

  

 

 

     Tak jsem si postěžovala a jdu spát, totálně odrovnaná - balila jsem doteď totiž synátora na tábor; za jeho aktivní, až radioaktivní účasti to bylo dost psychicky náročné a vyčerpávající. Ale ano, „všechny potřebné“ věci si nachystal vedle tašky sám: jedny slipy, jedny ponožky, dvě košile. Věřila bys?  MP3 a počítač holt nebyly mnou uznány za dostatečné a tak musel ještě přihodit další kousky oblečení, musel si vyzkoušet i kalhoty, jestli z nich náhodou nevyrostl jako z botasek koupených v květnu (vel. 45), do kterých se předevčírem prostě už nevešel. Hrůza. Následovala koupě bot velikosti 47 - v necelých 14 letech... to dítě už má 187 cm na výšku! kam ještě poroste? Do nebe? A umíš si představit, kolik toho sní? Otesánek hadra... Takže - dvě oblíbená trika se ještě suší (pod postelí jsem je prostě nehledala, když jsem dávala prát prádlo), ale bez nich by se jet prostě nemohlo.

  

    

    

     Takže tak si tady žijeme. Já nemít toho svého medvídka, tak bych asi už umřela... ale takhle nemůžu padnout, i když se mě snaží zničit těma našema super vyjížďkama na kolech.

 

 

 

     Já se ale  jen tak nedám... :-))) A „strejdovi-dědovi“ můžeš vzkázat, že ne že by mi láska svazovala ruce, ale ten čas, čas je pevná veličina, která se bohužel nedá natáhnout, roztáhnout a do jednoho dne víc minut nenapumpuješ...

 

Pavla von Holomóc

 

 

 

 

P.S. A víš, co je ještě nového? Moje spolužačka minulý týden porodila dcerušku Sofii - není to krásné jméno? Tak se těším, až je pojedeme navštívit. Ach, málem jsem z toho chytla slepičí nemoc, jak se tady u nás říká touze po miminku. Ale pak si včas uvědomím svoje dva raubíře pubertální a těším se raději  na důchod... to bude klid.

 

 

Komentáře (22)add feed
psa : sasas
vezmi s sebou. aspon se trosku probehne. a jestli je moc malinkej na to, bezet za kolem, posad ho do kosiku
srpen 27, 2007 20:41
a s tema botama to znam : sasas
pred taborem jsme koupili nove, po tabore (3 tydny) so stezoval, ze mu jsou male...
srpen 27, 2007 20:43
to máš ještě kliku, : AlenaT
že ty věci lze normálně koupit - za našich časů se sháněly , a to velmi těžce - na tábor bylo nutno nakupovati (tedy sháněti) již v lednu a odhadovat velikost, do jaké děti do půl roku vyrostou. Zvlášť u bot too bylo komplikované.eno léto mi zůstaly tři různě veliké páry holínek - ani jedny nebyly dost velké - ty jsem pak s úspěchem vyměnila za tenisky a bačkory...jo, takhle si dnes při nákupech neužijete. smilies/grin.gif smilies/grin.gif
srpen 27, 2007 20:59
... : bb
my si zase užijeme, když ty kvalitní pohodlné boty vel. 45 platíme smilies/wink.gif
zítra jedu s mladým koupit dvoje boty, jedny pantofle a kupu oblečení, protože ze všeho loni do školy koupeného vyrostl, v červnu měl ještě dvoje použitelné dlouhé kalhoty a troje tříčtvrťáky, přes prázdniny ho zase někdo natáhl na skřipec, věci co mu loni v září byly skoro pod zadek, jsou mu do pasu, kalhoty ke kotníkům, takže dvoje rifle, dvě mikiny, několik košil a trik dlouhý krátký rukáv, a něco do tělocvičny, protože to lepší si bohužel vzal do Trutnova a ostatní má flekaté, zašívané apod....batoh je ještě ok, penál a ostatní drobnosti taky, papírnictví jsem vyplenila už dřív, hodné prodavačky to aspoň rozepsaly na kancelářské potřeby...učebnice koupil z druhé ruky za 910, ale ještě čtyři zbyly ke koupení, celkem skoro za 800, a k tomu samozřejmě Headway - kniha pracovní sešit - dalších skoro 600. Jo, to bude mejdan...
srpen 28, 2007 00:30
vím přesně o čem mluvíš : AlenaT
moje kočičky měli pětačtyřicítky v osmé třídě. Tedy nikoli dětskou velikost.Asi to fakt bylo těma kedlubnama-gigantama - co jsem pořád dělala k jídlu. Protože jsem je dostávala zadarmo. Dětem jsem tenkrát nakecala, že krom vitamínů, ty kedlubny obsahují růstový hormon a že když je budou jíst, tak že vyrostou. Kolikrát jsem si říkala - jestli to s tím růstovým hormonem fakt nebyla pravda.
srpen 28, 2007 05:00
zaplatbuh : sasas
mam 3/4 deti na jedne skole, takze aspon ty ucebnice z vetsi casti po sobe dedi
srpen 28, 2007 07:58
Holky, vyrazte do Teska ! : mamča
Už asi měsíc tam mají výprodej docela použitelného oblečení, takže jsem tam oblékla od hlavy po paty svoje rychlerostoucí studující dvojčata. Jen s botama je trochu problém, ale už jsem se smířila s tím, že koupím klukům kvalitní kožené Riekry, které jsou sice cca od 1600 výš, ale zase vydrží jakékoli zacházení. Tlapy už pacholátkům naštěstí nerostou.

bb: Nevím, na jaké škole máš děti, ale moji kluci si spoustu skript stahují ze školního intranetu, a některé si tisknou.
srpen 28, 2007 08:21
Tak já ji teda napráskám : : wendy
viděly jsme se s Pavlou v Holicích, je to krásná příjemná usměvavá holka, má ráda lidi, psy a slivovici s medem, vše ve správné míře a ten její je podoben Marku Ebenovi. Dovolená se vydařuje k její spokojenosti, mají i super počasí- však si to za duševní újmu způsobenou balením synátora na tábor člověk plně zaslouží, ne ?
Prošly jsme si Holubovo africké muzeum, zatímco naše polovičky běhali po place a zaobírali se vysílači, kondenzátory, staršími ročníky Radioamatérského radia a anténami. Velice příjemné sobotní dopoledne. Až bude sraz kudlanek ns Moravě, tak pojedeme, ju ?
To máte jako s tou hláškou Jiřího Šlitra : "Rád chodím do Rudolfina. tam se vždycky scházejí slušný lidi !" Tak na Kudle jsou taky takový a ještě je s nima sranda. smilies/grin.gif
srpen 28, 2007 09:01
teď jsem to nepochopila - : alena tečkovaná
tím 3/4 - myslíš: tři až čtyři děti (nevíš to jistě?) nebo tři čtvrtiny tvých dětí - kolik jich teda máš? čtyři? - nebo třičtvrtiny dítěte? A bez které části těla tam to dítě chodí?
srpen 28, 2007 09:20
jó, moravský sraz- : saffron
už aby byl! smilies/cheesy.gif
srpen 28, 2007 09:28
alena tečkovaná : : mamča
smilies/grin.gif Pochopila jsem to jako tři ze čtyř dětí, ale taky mě to rozesmálo. Skoro jako když Petr Hapka řekl v nějakém rozhovoru, že má ASI šest dětí. smilies/grin.gif
Ale že je tak hodný, že každému dítěti dopřál vlastní maminku. smilies/wink.gif
srpen 28, 2007 09:56
Jo, : Míša šíša
my jsme teď kupovali outdoorové vybavení pro dceru, která se letos rozhodla vyrazit s námi do hor. Takže kvalitní spacák, kvalitní krosnu a ještě kvalitnější nepromokavou obuv a oblečení. Rázem se nám dovolená prodražila cca o 10 tisíc smilies/sad.gif
srpen 28, 2007 10:15
... : sasas
miso siso, to jste poridili jeste celkem uchazejicne. pocitam-li spacak 4000-5000, boty 4000-5000, batoh 2000-3000, tak uz jsem tech 10 litru utratila a na hadry ani nezbylo (jen pitoma plastenka stoji cca 1500, o slusne bunde a flisce nemluve. ja mam absolutne nejlepsi zkusenost s kombinaci lehka fliska dospod, pres to nepromokava a neprofoukava tenounka lehounka sustakovka).

alenot: 3/4 = tri ctrtiny
srpen 28, 2007 10:40
Míšo šíšo, : bb
jasně, ale to je dovolená, čili dobrovolná záležitost ve smyslu "máme na to, koupíme a jedem, nemáme na to, nekoupíme a nejedeme"
vybavení do škol se koupit musí, nemusí se sice shánět jako za časů malých dětí AlenyT, je dostupné, ale drahé...u malých dětí fungují příbuzenské a kamarádské i jiné výměníky a burzy jako dřív, ale chudší maminky habánů nad 13 lituju
srpen 28, 2007 10:50
sasas : bb
taky taky, teplo sucho a přitom lehko, žádná pumpa
srpen 28, 2007 10:51
Sašo, je vidět, že se vyznáš :-) : Míša šíša
No až tak "kvalitně" jsme zase nenakupovali, bude se jednat jen o horskou turistiku do 3000 metrů n.m., takže jsme to nějak výrazně nepřeháněli. Navíc máme výhodu v tom, že syn má obchod se sportovním zbožím, takže pořizujeme za nákupní ceny bez marže.
srpen 28, 2007 11:00
... : sasas
vybavení do škol se koupit musí

nojo, nejhorsi jsou fakt ty ucebnice. u nas se hodne praktikuje "pokracuju tam, kde jsem 30. cervna skoncil", takze v sesitech apod. toho zas tak moc neprohuci (kupujou se prubezne behem roku, jak postupne dochazeji), ale jazykove ucebnice pracovni sesit, to je pokazdy desna palka. ted kazdy ma 2 jazyky (tj. 2*cca 500 kc) a samozrejme se na tom druhym nedokazou domluvit, takze mame jako druhy jazyk zatim zastoupenou nemcinu, francouzstinu a spanelstinu, jsem zvedava, jestli se aspon mimino trefi do nektereho predchoziho. na latinu nastesti neexistuje "slusna ucebnice" (dle vyjadreni vyucujiciho), takze tu dostavaji okopirovanou (podstatne levnejsi zalezitost). take nas letos ceka 2x lyzarsky vycvik, pubertak navic samozrejme vyrostl z lyzi i bot. a seminare, kurzy, krouzky... davy lidi v papirnictvi a ucebnicovym antikvariatu... jak ja nenavidim zari!!!!

no nic, aspon jsem si ulevila :-)
srpen 28, 2007 12:20
Wen, v tom Rudolfínu : NČ
maj taky vždycky perfektně naladěný piáno.
srpen 28, 2007 12:44
No, když se vrátím k původnímu článku : Krakonoš
a steskům v něm obsaženým, nemůžu se ubránit otázkám: Jakto, že "medvídek" občas nezafunguje jako taxikář a Pavle nepomůže ty krámy objezdit? Jakto, že 187 cm syn se nedokáže sbalit na tábor sám - jen za lehké asistence? Zvládnou to i menší. Ty mokrý trika vytažený na poslední chvíli z pod postele - prala je Pavla, nebo synek - bordelář? Obávám se, že platí a). Možná nastal čas, milá Pavlo, na malou revoluci ve Vaší rodině.
Nebo se zhrótíš, a to by byla škoda :-)
srpen 28, 2007 15:34
Pozdě, ale přece : *Vodoměrka
Třeba si to ještě někdo přečte....

Wendy - ano, viděly jsme se v Holicích, od LED diod jsme to vzaly kolem tranzistorů, zesilovačů a jiných hatlapatiček až k Emilu Holubovi a vycpanému nosorožci, bylo to opravdu fajn sobotní dopoledne, musím na ni prásknout, že je to děsně fajn ženská a že se těším, až budu mít syna tak velkého jak ona, aby mě odvezl do Prahy na sraz kudlanek :-)))

Jo a Krakonoši, chápu, že nejsi zas tak pravidelný a dávný čtenář kudlanky, páč bys jinak věděl více a neptal by ses možná tak ironicky... na dokreslenou - medvídek prostě pracuje přes týden o pár desítek km dál, tak toho taxíkáře jaksi dělat nemůže, syn, i když má 187 cm, je teprve třináctiletý a na to, aby se zodpovědně sbalil, opravdu musím dohlédnout já - bylo by hezké poslat ho na tábor s tím, co si vemze sám, ať se poučí, ale strávit 14 dní v jednom triku a bez něčeho teplejšího by jaksi nebylo to pravé ani správné. Od toho taky rodiče má. A trika neperu ani já, ani on, pere je pračka, z pod postele nebyly vytaženy mokré, ale až pozdě a tudíž se praly na poslední chvíli... ale protože jsi chlap a těm se musí říct vše polopatě, tak ti to vysvětluji. A nakonec jen zopakuji - vše, co je psáno výše v původním článku je třeba brát s nadhledem, humorem a s vědomím, že slouží k pobavení, přesně tak, jak to bylo myšleno.¨

A neboj se, nezhroutím se, páč ženská vydrží víc než kůň a když je šťastně rozvedená, tak ji neporazí naprosto nic. smilies/grin.gif

Jo a ta dovolená byla super... dva týdny v ráji a bez telefonů, práce a starostí... to je něco!
září 04, 2007 23:10
já to čet´a nemusíš se omlouvat, že jsi starostlivá, : toulavej
to je přece ok. Jenom se to nesmí přehánět, ostatně jako všechno, i starostlivost má mít svou míru, zlatou střední cestu.
září 05, 2007 12:49
sasa : sasasasasasasasasasasasasasasa

prosinec 04, 2008 15:35
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]