O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HAPPY HOUR PO STŘEKOVSKU PDF Tisk E-mail
Neděle, 26 srpen 2007

Kousek pode mnou jednu zastávku se otevřela hospoda, nic nového pod sluncem, odhaduji, že je to v pořadí asi tak třicátá pátá (neodborný odhad), započítám-.li do Střekova oblast od Valtířova na severu až po Sebuzín-Cirkvice na jihu. No, a v hospodách zuří tvrdý a nemilosrdný boj o zákazníka. Konkurence je pěkná věc, ovšem pokud v tom nelítáš ty sám.

 

 

     Tak si pan šéf vymyslel a zkusil netradiční způsob občerstvení. - No netradiční... okoukal to někde na dovolené. Prostě od 16 do 17 hodiny popolední vyhlásil "Šťastnou hodinku". Ve fabrikách se dělá do tří a než ke mně dojdou, to je tak akorát. Velkej plagát: "Za dvě piva zaplatíš v tu dobu jenom jedno". Uvažoval vcelku logicky, hosté se rozchlastají a pak mi tady zůstanou i za draho.

 

     Ovšem - těžce podcenil místní střekovské opilce. Tak tam dorazili před 16. hoďkou, dali si jedno a pečlivě sledovali čas. V 16.01 začali povykovat, že chtějí dvě piva a začali pít prostě obouruč. Člověk, lépe řečeno nový pan hospodský, si nedokáže představit, kolik se toho dá vypít za pouhou jednu hodinu.

 

    A to vám na něj řvali, když bylo 16.58, že chtějí eště nalejt. Von jim sice vykládal, že v tu šťastnou hodinku by to pivo také měli dopít, ovšem nabídka na plagátě byla naprosto jednoznačná a jinej výklad prostě nepřipouštěla. Jinak je to nekalosoutěžní jednání a klamavá reklama a šmytec.

 

    Říká se také, že Boží mlýny melou pomalu, ovšem v tomto případě mlely slavné mlejny opravdu velice rychle. Kousek pod tou veleslavnou hospodou se dělají autobusové zastávky a zálivy pro trolejbusy. No a záliv je jáma v zemi, hluboká třeba v tu dobu 50 cm, vysypaná štěrkem makadamem, na to další a konečná vrstva. Odpoledne to toho zálivu navezli ostrohrannej velkej štěrk, že ráno se to udusá a bude se pokračovat. No a jeden z těch chlastacích maníku (jda z této hospody) do té jámy spadnul...

 

     Dost nepochopitelné, slunéčko svítilo, všechno je ohraženo, každej půlmetr reflexní výstražník, ale jemu všechno jedno. Všechny zábrany prošel a pak jako prkno padnul do toho štěrku na hubu.

 

     Mluvil jsem s jedním klukem ze záchranky, bydlí na Střekově a povídal, že toho už viděl hodně, ale tohle ... Von prej ani ruce před sebe nedal, což udělá každej člověk někam padající naprosto reflexivně. No, vypadal prej velice pěkně, až se mu držka zahojí, budeme mít špičkového střekovského Quasimoda.

 

     Ten prostě musel bejt absolutně na šrot. A pak se říká, že opilci mají štěstí. Některý možná ano, ale tenhle zrovna ne. Jestli to v té hospůdce Happy Hour ještě funguje, se mi prozatím nepodařilo zjistit, vyrazím brzy na expediční průzkum. Ovšem domnívám se, že po oboustranných špatných zkušenostech už pravděpodobně ne.

 

Franta Bouška

 

 

Komentáře (13)add feed
to je neskutečný... : kiwi
Jestli to tedy nezavřel úplně. Ono je to něco jiného někde, kde už jsou na to zvyklí a hlavně, kde těch "Happy hour" hospod je podstatně víc, takže se ochmelkové rozptýlej. No, to se tedy panu majiteli asi "vyplatilo" smilies/grin.gif
srpen 26, 2007 16:12
ježiš Střekov : AlenaT
jako dítě na výlet - jako dorostenka na rande - krásný to tam bylo vždycky. Jednu dobu - to jsem byla malá, tam dokonce v kleci chovali madvídka mývala.
srpen 26, 2007 16:25
ts : bb
Valtířov a Střekov, jo? odkdy smilies/smiley.gif
ani obec, ani kolonie...to už by do podhradí Střekova mohl spadnout i zámek ve Velkém Březně

srpen 26, 2007 19:30
nad českého opilce ve světě není : paxx
smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
srpen 27, 2007 09:19
jajajajaj : Jirka
v Americe i v Kanade Happy Hours klapou. Pivo je sice levnejsi, ale objednat si dalsi "za pet minut dvanact" i kdyz nemam dopito by se rovnalo ostude a znacnemu trapasu.
Ale ze ten komunismus napachal skod..........

srpen 28, 2007 05:37
... : bb
taky jsem myslela, že i ti nejotrlejší z podobných manýrů vyrostli, ale kdepak
když jsem byla v 96. poprvé na dovolené v hotelu s komfortem, ne ve stanu apod. jako doposud, styděla jsem se za dámy ze zájezdu, co si u bufetového stolu po večeři cpaly do kabelek kuličky z mletého masa, zabalené v ubrousku...při představě jak to na pokoji rozbalují a maso oblepené kousky ubrousku si cpou do úst se mi dělalo nevolno...
srpen 28, 2007 10:54
... : bb
styděla jsem se ve Francii v kempu, když rozhlasem vyslali varování, že se blíží zájezdový autobus z Čech...totéž se opakovalo v západoevropských obchoďácích
no, ale naposledy v poměrně luxusním hotelu v Africe jsem se nemusela stydět za naše, zato Němci se předváděli v nehorším světle, a bordel, jaký po sobě zanechávali u stolů v jídelně i jinde Angličani, za ten by se nemuseli stydět ani v Matiční
srpen 28, 2007 10:58
... : bb
ovšem urvat něco zadarmo, v tom jsme nepřekonatelní...a pak ještě v tom našem švejkovském furianství, jak někoho očůrat, byť to nemá smysl a v důsledku to jde proti našemu zájmu, třeba nekázeň pokud jde o bezpečnostní opatření apod.
srpen 28, 2007 10:59
ale bb, : toulavej
nebylo tohle náhodou zevšeobecňování a pomlouvání českého národa ? :-)
srpen 29, 2007 13:58
Valtířov a Střekov - vysvětlení : Franta
Střekov - rozuměj tomu ta důležitější část Ústí na pravé straně počíná obcí Církvice, pak Sebuzín, Brná, hlavní Střekov, Olšinky, Svádov, všeechno u vody, ty horské neuvazuju. A tam to končí a začíná království Velké Březno se zámkem a hlavně Povovarem. Podepisuju se jako autor - dědek z Ustí nad Labem u Střekova, aby bylo jasno.
srpen 29, 2007 17:32
toulavej : bb
není, jelikož 1) je to můj názor podložený zkušeností, neboť mj. mám zaměstnance, obchodní partnery, sousedy, pracuju v obecní radě, v charitě, jezdím na dovolenou ven, při tom všem jsem nasbírala ty poznatky 2) tu žiju a žít budu, odvádím tu práci, dost velké daně, nevracím se sem po 10letech z ciziny, když už mi tam pšenka nekvete, abych tu sehnala lacině byt, nechala vystudovat děti ve státních školách, dala jim zadarmo či za málo spravit zuby a nasadit rovnátka a současně nepomlouvám, že je to tu hnusný, lidi závistivý apod.

pomlouvání a zevšeobecňování by bylo, kdybych se chystala odjet na pozvání spřátelené americké organizace na půlroční pobyt zdarma se vším servisem, využila všech možných výhod, požitků a příspěvků, co by z toho šly vytřískat, odfrčela domů s tím, že si to za rok zopáknu, a doma vykládala posluchačům, že ty Amerikáni sou teda omezený tlustý pologramoti, furt se na člověka smějou a jeden neví, co si vo nich má myslet, rodiny maj po celý zemi a nevadí jim to, holt maj to kočovný střevo, jen žerou a čumí na telku a představte si, v condominiu musej mít stejně upravený domy a nesmí grilovat na svým grilu, to tak, abych si ve svym baráku ani grilovat nemohla, a taky nesmí mít živej vánoční stromek, jen pévécé, no děsný, fakt děsný....ale co bych nebrala, když dávaj, žejo
srpen 30, 2007 00:30
Franta, : bb
nad tvým vysvětlením se budu muset ještě hluboce zamyslet, jelikož jsem ve Valtířově strávila dětství a rané mládí a vždycky jsem se hrdě od Ústí distancovala.
srpen 30, 2007 00:36
... : bb
i když jsem tam měla tou dobou trvalé bydliště smilies/smiley.gif ale domov a srdce ve Valtířově
srpen 30, 2007 09:40
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]