O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KOZÍ LÁSKA PDF Tisk E-mail
Pondělí, 03 prosinec 2012
Přejít na obsah
KOZÍ LÁSKA
Strana 2

Začínaly prázdniny, a já jako pražské dítě se chystala na jižní Moravu, kde jsem měla veškeré příbuzenstvo z matčiny strany. Bylo mi tehdy necelých devět, a i když jsem u příbuzných měla svoje povinnosti, prázdniny vesele ubíhaly až do doby žní.

 

 

 

 

 

 

     Můj strýc, pokrývač, si vzal na tuto dobu dovolenou, aby mohl pokosit žito a pšenici, kterou společně s mojí tetou pěstovali na záhumenku. Já měla za úkol pokládat povřísla, aby na ně teta mohla pokládat náruče posečeného obilí. Práce to pro mne byla značně otravná, takže jsem se velmi zaradovala, když mi strejda druhý den ráno řekl, že půjdu do sousední vesnice s naší kozou.

      Proč tam mám jít jsem se moc nezajímala. S kozou Lízou jsme byly kamarádky, chodila jsem ji pást, takže jsem se na společný výlet docela těšila. Milá koza upalovala, že jsem jí nemohla stačit, a provaz, na kterém byla uvázána, hrozil přetržením. I kdybych byla nevěděla, ke komu s naší Lízou mám jít, koza by mě tam bezpečně dovedla. Bylo znát, že tam nejde poprvé a že tam jde ráda.


 


      Byly jsme obě uvítány a můj další strýc si kozu odváděl a bručel si pod vousy, že každá pořádná koza má mít už dávno kůzlata a nezdržovat v době, když jsou žně v plném proudu. Já jsem se ale o kozu už přestala zajímat, seděla jsem na zápraží s pořádným hrncem mléka a buchtou, kterýmižto lahůdkami jsem si krátila čas. 

 

     Z mého hodování jsem byla vyrušená a se slovy: “Vyřiď doma, že to proběhlo dobře“, mi byla koza předána a vyrazily jsme k domovu. Cesta to byla zdlouhavá. Koza se zastavovala, mečela, tu uškubla kus trávy, tu zase na druhé straně cesty viděla lákavé listy na stromku. Já už měla dlaně od provazu odřené, ale s kozou jsem nic nezmohla - ani hrozbami, ani prosbami.

 

      Asi tak v polovině cesty se koza zašprajcovala, nadobro otočila a táhla mě zpět.

 

 

 

 

     Tak jsme se tam, na té prašné cestě, spolu přetahovaly a já začala prohrávat. Ale koza je koza, cestu si nevybírala. A tak se stalo, že se provaz, se mnou na konci, zachytil o stromek. Honem jsem využila příležitosti a snažila se kozu přivázat. Po delší době jsem měla úspěch, kozu jsem uvázala a vydala se na pole, abych ohlásila, co se stalo.

 

      První co jsem slyšela, bylo: “Už je koza doma? “ S brekem jsem ze sebe vysoukala, že je koza uvázaná ke stromku u kapličky a že nechce jít domů. Strejda položil kosu se slovy: “Ta ludra jedna“  a vykročil pro milou Lízu se mnou v závěsu.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]