O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SÉRIE TŘÍ... PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 24 květen 2012

Říká se do třetice všeho dobrého a já dodávám i zlého. Nevím jestli to máte také tak, ale já, když mám nějaký průšvih, tak vždycky čekám, z které strany přiletí ty další dva. Stejně tak to mám se spotřebiči, jakmile se podělá jeden, vždycky je to pak grupping.

 

 

 

 

 

 

 

 

      Nejdříve mi odešlo video,  véháeska je pěkně stará, určitě ji mám už alespoň deset let a oprava by prý stála tisícovku. Je mi sice líto těch tří stovek nahraných kazet, ale  i s videem skončí v kontejnerech na separovaný odpad.

 

 

  

 

    Luxuji a lux chvíli jde, pak kiksne, pak zas chvilku jde, verbluji se šňůrou a následuje pecka, která vyhodí pojistky z celého bytu. Bezva, bez luxu se neobejdu ani náhodou, teď zrovna chlupatci mění zimní kožich za letní. Je to jenom šľusnutý přívodní kabel, ale dávno je pryč doba, kdy jste mohli na spotřebičích dělat  opravy.

 

     Dovnitř se nedostanete,jsou udělány tak, že jejich rozebrání na nich zanechá fatální následky. A když je přístroj zavařený, zanýtovaný, nebo zašroubovaný šrouby s podivným profilem hlavy, na který se nehodí ani jeden z 24bitů, které máte k dispozici, můžete klidně být  i  Ferda Mravenec, práce všeho druhu a je vám to nanic.


     V mém luxu jsou šrouby hluboko ukryty pod držadlem,svítím si dovnitř a sláva, jsou tam obyčejné křížáky. Jsem sice začuněná jak prase, ale lux je rozšroubován, žádná katastrofa, jenom nulák se pokamarádil s fází, když vyklouzl z čokoládky.

 

     Pro jistotu kus kabelu ještě uříznu, kdyby náhodou byl zlomený někde v místě ohybu, zavřu víko a zašroubuji a mohu pokračovat v luxování.

 

      A co bude do třetice? 

 

 

 

 

     Netrvá to dlouho a začne stávkovat Set-top-box při nahrávání, nahraje kousek filmu a sekne se a teď se mi ještě ke všemu samy od sebe smazaly všechny nahrané pořady. Tak s tím si sama neporadím. Harddisk asi se bude muset přeformátovat a nahrát znovu sofware. Sice jsem na netu našla nějaký nový  program, který by zamrzání měl předcházet, ale  kdoví, jak by můj hokus pokus dopadl. Nedá se nic dělat půjde do opravy k odborníkovi.


     Štve mne to, musím ho nahradit jiným STB, znovu všechno zadrátovat a navolit programy. Věci mně mají sloužit, a ne, abych já kolem nich šaškovala.

 

     Digitalizace TV vysílání pro mne přinesla vlastně jenom samá negativa - kde jsou ty doby, kdy jsme měli společnou TV anténu, já jenom píchla přívodní kabel a anténu do  zásuvek a televize jela.

 

     Teď tady šermuji s několika USB kabely, kabely na anténu, zdrojáky a v mém případě ještě s trafíčkem k TV. Navíc ta úžasná krabička, co by měla převádět digitál zpět na analog, si často nerozumí s televizním přijímačem a když ano, neslyší na VHS nebo viderorekordér.


      A kde jsou ty úžasné nové televizní kanály, které měly přijít s přechodem na digitální technologii?

 

     Do éteru přibyly podružné kanály  Novy a Primy  a bylo přiděleno 6 digitálních licencí, jenže z nich funguje už jen TV Barrandov, a i to je prý  na prodej. Televize Pohoda dosud nezačala vysílat, Febio TV zaniklo ještě před vysíláním. TV Óčko odešlo  zpátky na kabel a satelit. Regionální RTA ukončila svoji činnost a propustila všechny zaměstnance, stejně jako zpravodajská Z1.

 

 

 

Ale -  teď mám s domácími katastrofami  na nějakou dobu pokoj a tak mám klídek;

než zase do příští série tří...

 

 

DEERES

 

 

 

 

Komentáře (5)add feed
Jo, to já měla ve Vodičkový dvoulinku : alena puntíkovaná
hozenou přes okno - a chytlala jsem na ni i "Rusáky"!!!! Kamarádka naprotipřes ulici chytala signál na stříbrnou vidličku po babičce.
květen 25, 2012 05:36
Dost dlouho : Ivča
jsem žila sama jen s dětmi, takže jsem byla nucena zvládnout plno "chlapských" věcí, rozhodně se ale považuju za netechnického jedince.Naštěstí jsou synové už natolik zdatní, že různé ladění, resetování, nahazování .....zvládají a vysvobozují mně z podobných věcí...Jasně, kdybych opravdu musela, asi bych to taky nějak dokázala...ale na druhou stranu- mužskej taky potřebuje pocit, že je užitečnej, ne?
květen 26, 2012 14:36
Ivčo, : deeres
až na to, že ti mužští jsou někdy úplně hluší a na zabití. Pak raději jdu a udělám to sama.
Nějaká ta léta jsem doma měla elektrikáře, uměl opravit cokoliv, na co si vzpomeneš, od fénu přes elektrickou troubu až po zahradní sekačku. Ale toho mého prošení aby to spravil a těch jeho keců, že za to mohu vlastně já, když to nefunguje.
květen 26, 2012 17:46
Deeres, : Ivča
synáčkové si nedovolí na maminku držkovat, dobře vědí, že ji taky budou potřebovat... smilies/grin.gif A s přítelem jsme spolu zatím krátce, takže ho ještě baví oslňovat mě tím, jak je báječně manuálně zručný a šikovný (tvářím se, že netuším, že polovinu těch věcí dělá poprvé v životě a pak samozřejmě chválím a chválím a obdivuji a obdivuji smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif ) Navíc je to takový ten chlap, co nerad prohrává, takže dělá opravdu psí kusy, aby nad všemi těmi nefunkčními a rozbitými krámy zvítězil... smilies/wink.gif
květen 27, 2012 15:35
VHS kazety : wendy
mám i s dosud fungujícím videem taky, prý mají delší dobu reprodukovatelnosti. A že jsou na nich špeky....prý se vyoplatí nahrát to, co chceme uchovat, na zlatá DVD.

Pořídit si novou techniku a např. externí hardisk není problém, ale proč se to tak rychle mění...? cítím s tebou, učím se rychle a ráda, ale obtěžujemě to.

Jinak přeji dobré nervy, do toho 21.12. to už uteče...
smilies/wink.gif
květen 28, 2012 22:56
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]