O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SVÁTEČNÍ VÝLET DO ZOO PDF Tisk E-mail
Středa, 16 květen 2012

Docela mě ty květnové svátky vyhodily ze sedla, narušily mi  rytmus, a co si budeme namlouvat, s přibývajícím věkem si na pravidelnost potrpím. Ne tak moje děti. Ty se samozřejmě těšily, že nebudou muset do té „blbé“ školy a školky, a navíc byl celý zbývající týden takový spíš odpočinkový. Šlo se do kina a do divadla a do lanového centra, zkrátka zátěžový týden pro rodičovu peněženku.

 

 

 

 

 

 

 

     No a krom toho jsme se ještě v ten volný den vydali do ZOO na Svatý kopeček. Místní Lešnou máme prolezlou od vrchu dolů a naopak a zvířátka už nás začínají poznávat, tak to chtělo změnu, a aby toho nebylo málo, jelo se vlakem. Byl nás rovnou celý zájezd – šest rodin, přesně 9 dospělých (tři rodiny úplné, tři jen jednorodičové) a 15 dětí – hravě bychom zvládli obsadit půlku vagónu.

 

     Z naší rodiny měl největší radost Kryštof a já. Kryštof je tělem u duší vlakový typ a já jsem zase nemusela řídit. Ostatní dvě děti se těšily spíše vlažně a naší pubertální slečně ten vlažný a neúčastný přístup vydržel až do návratu.

 

     Cesta tam byla pohodová. Kryštof seděl způsobně u okna a krom toho, že nahlas komentoval všechny komíny, vodojemy a továrny, byl zlatý, ostatní děti si vybalily svačiny, jak je u nás zvykem, a jídlo jim vyplnilo cestu až na místo.

 

     Já jsem potřebovala probrat spoustu děsně důležitých věcí se svými kamarádkami a tak jsme mezi utíráním pus, vybalováním jídla a pití a chození na záchod zvládly probrat to nejdůležitější.

 

     Nemožné manžele a exmanžele, školní docházku, nedostatek financí, vlastní stárnoucí rodiče atd.


     Vlakem do Olomouce je to pohoda, stejně tak i autobus jedoucí přímo od hlavního nádraží až na kopeček přibližně 15 min je fajn. Ocenila jsem tento způsob dopravy zejména u samotné zoo, když jsem nemusela stát v koloně aut a čekat, kam mě kdo a za jaký peníz pustí.

 

 


     Olomoucká zoo je větší než to zlínská, ale zdaleka ne tak hezká, na druhou stranu některá zvířata jsme viděli poprvé v životě a pochovat si kozu se mým dětem taky jen tak nepodaří, a tak jsme u výběhu koz vydrželi asi hodinu.

 

 

 

  

 

 

     S obědem jsme byli na štíru. Dvě restaurace na celou zoo, všude mraky lidí, ale co jiného jsme mohli v takovou dobu a v takovém počasí čekat. Nakonec i toho žvance se děti dočkaly a já piva.

 

     Po tří a půl hodinové procházce po zoo jsme skončili na průlezkách před samotnou zahradou. Dospělí totálně vyřízení a děti naopak plné energie. Kdybychom je nesehnali do stáda, protože už bylo třeba spěchat na vlak, klidně by tam blbli ještě další hodiny a hodiny.

 

     Říkala jsem si, že je přemůže spánek ve vlaku, ale chyba lávky. Kryštof sice zadřímnul, ale asi jen na pět minut a pak bavil celé kupé svojí představou cizích jazyků. Maky ani tehdy neopustil výraz nekonečné zpruzenosti. Jediný Mates byl zticha a seděl a ani nedutal a to protože ho bolelo břicho a šla na něj choroba, což jsme zjistili až o den později.


     Dojeli jsme domů kolem půl osmé večer. Já jsem byla totálně vyřízená a tehdy jsem ocenila výhody rozvedených matek. Děti si totiž na večer a noc vyžádal jejich tatínek, tak jsem jim nabalila čisté věci a vyprovodila je s úlevou, že zalehnu hned okamžitě.

 

     Což se mi splnilo a já jsem spala tvrdě až do brzkého rána.

 

PAULA

 

 

Komentáře (7)add feed
Jo jo... : Vodoměrka
kozí výběh a pavilon netopýrů jsou nejoblíbenější místa naší ZOO... nikdy nezapomenu, jak se jedna holčička bála těch netopýrů a maminka ji utěšovala, že jsou za sklem, že jí nemůžou nic udělat... a v tu chvíli se jeden netopýr ladně přenesl nad jejich hlavami a vítr od jeho křídel mamince pěkně ofoukl vlasy... už ani nevím, jestli se lekla a zaječela víc ta holčička, nebo maminka...
Jinak my místních poměrů znalí si vždy předem v Arše rezervujeme stůl, protože kolem oběda tam bývá opravdu plno (když tam nejdeme přes týden, to je všude pohoda a méně lidí) a parkujeme dole nebo směrem k Radíkovu u lesa, místa se tam většinou vždy najdou a je to i zadarmo... jo, a nechodíme tam ve svátky smilies/wink.gif To je tam vždy hrůza... jedinou výjimkou jsou teda vánoční svátky, taková Novoroční večerní prohlídka má taky své kouzlo...
květen 17, 2012 00:13
... : deeres
Zlínskou ZOO neznám , za to tu olomouckou moc dobře. Kdykoliv jsme byli u tetky na Moravě, ZOO jsme nikdy nevynechali, vždycky to byl zážitek. Zoologická je součástí lesa na kopci za Olomoucem a v její bezprostřední blízkosti je historická monumentální bazilika Navštívení Panny Marie, poutní barokní kostel, v rozsáhlém areálu premonstrátského kláštera.

Do Zoo je nejlepší jít ve všední den hned ráno, když otevřou. V kopuli opičího pavilonu guarézy vítají zpěvem východ slunce a v zahradě je ještě klid. Každý rok nás tam vítala úroda mrňavých nosálů, roztomilých medvídkovitých šelem, s dlouhým frňáčkem, kterým mohou otáčet až o 45stupňů. Chovají se také jako domácí mazlíčci.


květen 17, 2012 09:24
hehe : Kamila
nejen duše? A kde je recept? smilies/grin.gif
květen 21, 2012 11:33
nojo, každej se někdy utne - : d@niela
já každou chvíli - kéž by to bylo jen na kudle :-))))))
květen 21, 2012 12:08
Dani : Kamila
nekritizuju, pobavilo mě to :-)
A kéž bych se já utínala jen takhle!
květen 21, 2012 14:32
Jo "Zolo" : alik puntik
Pražskou znám jak svoje boty, pak znám Ústeckou - dříve "Okrasnou zahradu", taky jsme s dětma byli v Zoo v Berlíně a v Sofii a v Goteborgu.V tý pražský běhají po cestičkách psouni prérijné, natahujou k lidem ručičky, všude jsou cedule, jak je máme ignorovat - ale to nejde, tak jim lidi dávaj piškotky a kousky jablek a pečiva, v pavilonu žiraf koukáte žirafám do těch nádhernejch očá...ach...už jsem tam dlouho nebyla. V Krásným Březně bývala trpasličí jeskyně, kde prosvítalo světlo barevnými okýnku a všude po vás pokukovali trpaslíčci a tekly pramínky vody a za sklem bydlel plch zahradní, byla tam perníjková chaloupka a jezírko, kde byl Jeníček a Mařenka a z deštníčku jim stříkal vodotryck,.....,já tohle milovala. V Pražské Zoo byla pro moje děti největší atrakce králíkárna, která byla hned na cestě od ledních medvědů k malým šelmám. Před ní byl klandr, na kterém púravidelně visely moje |(a i jiné) děti a nebylo lze je odtamtud dostat. Byla tam ohrádka s malinkými kozičkami, kterési děti mohly hladit a krmit.
květen 23, 2012 21:14
Jinak - na výlet do ZOO : alik puntik
jsem vždycky brala láhev s čajem a tašku karbanátků.
květen 23, 2012 21:18
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]