O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

V UČENÍ U ZDEŇKA POHLREICHA - II. PDF Tisk E-mail
Neděle, 06 květen 2012
Přejít na obsah
V UČENÍ U ZDEŇKA POHLREICHA - II.
Strana 2

V tomto pokračování vás zvu již k samotnému vaření. Zdeněk Pohlreich nejdříve zmínil důležitost používání kvalitních surovin. Drůbež používá z dovozu (Francie), přičemž si neodpustil trochu vlastní reklamy.

 

 

 

 

     Se svojí paní totiž provozují internetový obchod s masem - pokud by vás to zajímalo, zde je odkaz na jeho obchod.

 

     Dále názorně předvedl správné rozporcování kuřete s tím, aby mohly být efektivně využity všechny jeho části. I ze zbylého skeletu odřízl drobné kousky masa, které jsou dle jeho slov nejchutnější z celého kuřete, konkrétně pak zdůraznil tzv. „mandle“´, což jsou skutečně miniaturní kousky na stranách hřbetu. Francouzi pro ně mají speciální označení, ve volném překladu: „maso, které by jen blázen vyhodil“. Všechny drobné odřezané kousky byly následně využity pro přípravu tzv. fáše.

 

 


     V dalším postupu jsme vykosťovali křidýlka a stehna, a to tak, že z původního masitého stehna zbyla jen kůže se spodním kloubem. Zdá se to složité, ale pokud vám odborník ukáže, jak správně na to, zjistíte, že je to vlastně docela brnkačka.

 

     Ovšem podotýkám, že třeba takových 20 křidýlek bych rozhodně vykosťovat nechtěla.


     Z vykostěného masa se následně připravovala fáš za přidání vajec, brandy, koření, bylinek a smetany.

 

     Jak neopomněl zdůraznit Roman Vaněk, podmínkou úspěchu je použití kvalitní tučné smetany: „Rozhodně si na to neberte smetanu, jakou doporučují v pořadu Jste to, co jíte“, protože jedině tak totiž může tento recept fungovat.

 

 

 


     Fáší jsme pevně naplnili stehna i křidýlka, vytvarovali do původního tvaru, rozložili na plechy, potřeli rozpuštěným máslem a pekli v konvektomatu na 180 stupňů 10 minut (stehna déle). Jako rychlou přílohu Zdeněk Polreich připravil rajčatovou omáčku, triviální, ale chutnou a skvěle doplňující upečené maso. 

 

      Samozřejmě jsme se naučili i to, jak pokrm správně a úhledně servírovat, přičemž Pohlreichova pečlivost byla tak dokonalá, jakoby pokrm servíroval monackému knížeti. Ovšemže prezentace jídla se nesmí podcenit...

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]