O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

V UČENÍ U ZDEŇKA POHLREICHA - I. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 03 květen 2012
Přejít na obsah
V UČENÍ U ZDEŇKA POHLREICHA - I.
Strana 2

Kulinářské kurzy se těší stále větší oblibě. Pražský kulinářský institut v Praze Suchdole pořádá cca 60 druhů různých kuchařských kurzů pod vedením lektorů slavných jmen, jako je například Ricardo Lucque, Oldřich Sahajdák, Václav Frič, Dalibor Navrátil, Jiří Štift, Jaroslav Sapík, Zdeněk Marcín a mnoho, mnoho dalších. Seznam všech lektorů i typy kurzů můžete nalézt na oněch internetových stránkách.

  .

.

    Institut vede Roman Vaněk, osobnost, která je mnohým určitě známá, pokud ne, tak je to člověk, který se snaží pozvednout gastronomii u nás na odpovídající úroveň. Vydal zatím dvě knihy pod názvy „S vařečkou kolem světa“ a „Poklady klasické české kuchyně aneb Jak to ta babička tenkrát vařila“. Na www.stream.cz mu vychází videa pod označením „Peklo na talíři“, kde s gustem sobě vlastním popisuje nešvary českého pohostinství a poukazuje na zrůdnost některých potravin, které lze také zakoupit v českých obchodech.

.

.

     Doporučuji například video pod názvem „Grónská pomazánka“, pokud jste si snad někdy podobný produkt zakoupili, po zhlédnutí vám bude přebíhat mráz po zádech.

.

.

     Z řady veskrze zajímavých kurzů jsme si vybrali právě ten se Zdeňkem Pohlreichem, a to podle primitivní logiky: když už, tak právě tento. Prostě jsme chtěli oblíbeného kuchaře zažít na vlastní kůži.

.

     Dostat se na kurzy právě u Zdeňka Pohlreicha není zrovna jednoduché, neboť bývají obsazeny i na 2 měsíce dopředu, a pokud se po vyhlášení nového kurzu člověk nezaregistruje do několika minut, má smůlu.

.

     Z nabídky jsme si vybrali lekci „Tradiční i netradiční úpravy kuřete“ a tato volba nás naprosto uspokojila. Myslím, že se jedná o vhodný kurz jak pro úplné začátečníky ve vaření, tak i pro kuchaříčky „v pokročilejší fázi“.

.

     Na kurz do Prahy jsme odjížděli se smíšenými pocity. Jednak jsme se těšili, ale na druhou stranu jsme měli i trochu obavy, jaký ten „Zdenda“ vlastně bude. Nafoukaná mediální hvězda, která bude dávat na odiv, jaký je King? Bude v duchu svého pořadu „Ano šéfe“ hrát roli arogantního hrubiána, který nás „proprdne“ za každou chybu?

.

– Nic takového.

.

     Hned ve dveřích institutu nás přivítal David Izák, který byl po celou dobu společně s dalším kuchařem Zdeňkem Marcínem nápomocen všem účastníkům kurzu. Jeho úvodní věta „Pivo a panáka – vidím to dobře?“ mě poněkud zaskočila (fakt vypadám na první pohled jako alkoholik?), ale nakonec jsem si dala výbornou beskydskou slivovici. 

.

,.

.

     Hned vzápětí nám bylo dalším personálem nabídnuto cokoli k pití od vody přes čaj, kávu až po pivo či víno. Zvolila jsem poslední jmenované a fakt mě dostalo, když mi tak uznávaný kuchař jako je Zdeněk Marcín okamžitě po dopití sklenky dolil hned další. Pokud by se tam chtěl člověk opít, šlo by to velice snadno, to však nebylo účelem.

,



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]