O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

POZDNÍ PROBUZENÍ PDF Tisk E-mail
Středa, 21 březen 2012

Milá Danielo, mně se nevybavil ani tak jeden zážitek, jako spíš obrovská facka, kterou jsem dala exmanželovi - ale kterou jsem si nejspíš zasloužila já. Ruku jsem si o něj  nezlomila, ale bolela hodně dlouho... Bylo to po tom, co jsem si uvědomila, že jak jsem to vlastně žila.

 

 

 

 

     Proč? Jak to všechno bylo? 

 

     Vždycky jsem měla potřebu být nejlepší (a to ve všem, ve sportu, kulturních disciplínách...a samozřejmě i ve znalostech, celý život jsem pořád hlásala, že je důležitější to, co má člověk v hlavě a srdci...a že na vzhledu až tak nezáleží. Cha chááá. Já se tím fakt řídila! Nechodila jsem na kosmetiku, ke kadeřnici, na manikúru ani jiné kůry, šetřila jsem na hadřících a módě vůbec, hlavně, že jsem dokázala všem poradit, byla v práci za šikulu. A jak jsem už psala, vynikala jsem i  ve sportu.

 

      Předpokládala jsem, že si zvládnu najít "vhodného partnera". Jsem hodně empatická a často dokážu číst v pocitech lidí. Tedy - myslela jsem si domýšlivě, že jsem hodně empatická... a  že umím každého přečíst. A vidíte, nakonec jsem prožila život s hovadem, které na začátku brečelo, jak beze mne nemůže být (nebyla jsem si tehdy moc jistá, jestli je on ten pravý) ale  nechala jsem se přesvědčit a myslela si, že když mě tak moc miluje, že je to vlastně dobře, protože budu mít partnera, který ví, jaká jsem skvělá a jedinečná a nebude koukat jinam...

 

     A tak jsem pak ani nekoukala na to, že ten "můj" je víc "někde" než se mnou a dcerkou, že vlastně dělá všechno proto, aby byl co nejvíc mimo domov. Že jeho chování nese všechny známky nevěry, že se ke mně chová jako k mamině a ne manželce, že mě objímá jen před lidmi – tedy naoko. A také že dělá všechno pro to, abychom se intimně nemuseli stýkat (ideální je taková  hádka před spaním), že mám móóóc práce, takže se společně spát nejde...

 

     Ano, myslím, že jsem byla jediná jeptiška,  žijící 20 let v manželství bez milování (lidi, nesuďte mě, nikdo není tvrdší soudce, než já). Můj ex vystřídal během našeho manželství minimálně tři dámy, které všechny byly krásné, namalované, oblečené podle poslední módy s pěstěnými nehty. A že neuměly to co já? K čemu by jim to bylo? Měly všechno, co chtěly. Zato já  husa se starala... a můj ex všechno dával jim.

 

      Za to pak dostal tu facku, ale měla jsem jí dostat já... a mnohem dříve.

 

Krušnohoračka

 

 

 

Komentáře (37)add feed
... : bb2
nojo, když ono ti to těch 20 let vlastně asi vyhovovalo, žejo? jinak bys s tím něco dělala. Nikdy nic nenaznačil, nedal najevo, že by ses o sebe měla trochu starat? Nejspíš si na tebe zvykl, bral tě takovou jaká jsi, prostě dobrý přítel, bratr...Žili jste tak oba, takže vám to asi oběma vyhovovalo. No ano, máš pravdu, měla ses probrat dřív. A on něco říct. Takže facku oba. Nebo bez facky, ale asi stejně konec, ne?
březen 22, 2012 01:03
... : bb2
jo, už to vidím - exmanžel, takže konec
březen 22, 2012 01:03
... : Karlos...
Jsem čekal, že za ten počet dam po 20 letech bude tak o nulu větší... smilies/grin.gif Jenom tři - to ještě nebyl takovej chlívák.. smilies/grin.gif
březen 22, 2012 08:18
Karlosi : Krusnohoracka
Karlosi, ono se vždy jednalo o dlouhodobé vztahy. Já tomu soukromě říkám pravá manželství mého exchotě.
březen 22, 2012 08:26
Krušnohoračka : mamča
Tohle by se mělo vyučovat už na Základní škole, že žena se nemá úplně ve všem vyrovnávat chlapům, že si má ponechat svá malá tajemství, v rodinném rozpočtu si najít těch pár korun na zkrášlení sebe sama a hlavně : Nebýt svému manželovi náhradou za starostlivou maminku !
To je cesta do pekel, protože kdo by chtěl sdílet lože s náhražkou vlastní matky, že ?
Taky mi to dost dlouho nedocházelo. Peněz bylo při třech dětech málo, a já byla vždycky na konci té řady, kdo něco potřeboval. Nikdo mě k tomu nenutil, bylo to moje dobrovolné rozhodnutí.
Až když mě manžel začal oslovovat "matko" (jak to ostatně měl odkoukané z původního domova), teprve jsem se ohradila : "Neříkej mi matko, NEJSEM TVOJE MATKA !!!" A to jsem opakovala tak dlouho, až s tím zas přestal. smilies/grin.gif Došlo mi, že přestávám být partnerkou a jsem ta, která vytváří teplo domova, je vždycky připravená pomáhat když kdokoli cokoli potřebuje, a nežádá za to zhola nic. A to je prostě špatně i z výchovného hlediska pro budoucí život našich synů.
Těžko se z tohohle zažitého modelu nastavují nová pravidla soužití, ale jde to. Pomalu, ale jistě, jako když skálu nahlodávají kapky vody. Občas je nutno se i ozvat. smilies/wink.gif
březen 22, 2012 08:59
Nedávno tady Inka dávala k lepšímu názor své kamarádky, proč chlapi utíkají od zdatných žen : mamča
a hledají takové ty "neschopné chudinky". Moc se mi líbil, tak vám ho sem zkopíruju :

"Víš, ty jsi hrozná ženská, stále jsi o dva metry vpředu. Dokážeš si představit, jak se asi cítí chlap, který celoživotně musí dohánět svou ženu, ale nikdy nemá šanci jí předstihnout?

Proto si našel takovou neschopnou pipinu, kterou kam postaví ráno, tam jí večer najde. No chápeš, že se teď cítí jako rytíř na bílém koni, co je hrdina, všechno zařídí, vyřídí, je teď prostě pan úžasnej .... Tohle s tebou nikdy nemůže zažít, protože než on to jako chlap promyslí, tak ty už to máš dávno hotové.

Chápeš to?!?!"

březen 22, 2012 09:02
mamčo, to je přesně ono : Krušnohoračka
ten můj dáreček mě měl dokonce i v mobilu uloženou jako mamču (ani teď se tomu nedokážu zasmát). Ostatně, dnes jdu na kosmetiku ... jsem pořád workoholik, ale zkrášluju se ;-). Tedy, upřímně, pořád mi něco tam vzadu v hlavě našeptává, že je to vyhazování peněz za něco, co není podstatné....
březen 22, 2012 09:16
... : deeres
A není to nakonec tak, že neschopní chlapi se pověsí na krk zdatné ženě, aby ona se starala a pak si zajištěni vyrážejí někam jinam, hrát si na rytíře na bílém koni.
Ono té ženské pak nic jiného nezbývá, než ho vyrazit , anebo to překousnout a starat se.
březen 22, 2012 09:18
Krušnohoračka : mamča
Našeptávače pošli k šípku nebo ještě dál, a řiď se heslem, které nám vtloukají do hlavy přiblblé reklamy : "Vy za to stojíte", "Hýčkejte se", "mějte se ráda"...a podobné protivnosti, ve kterých je ale kus pravdy.
Proč bys měla v 50ti vypadat na svůj věk, když můžeš vypadat o 10 let mladší ? A stojí to jen pár kaček.
Je to důležité hlavně pro Tvůj vlastní pocit, že jsi nejen chytrá a schopná ženská, ale ještě k tomu pěkná. Žádná Nobellovka Ti nezvedne sebevědomí tolik, jako pocit spokojenosti sama se sebou. A když k tomu dopomůžou pěkné hadříky a trochu péče kosmetičky a kadeřnice, které se věnují hodinku právě jen Tobě, je to dobrá investice.
Možná i nějaká ta masáž či lázně by neškodily... smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif
březen 22, 2012 09:24
nějak mi v tom výčtu : vlk
zkrášlovacích procedur chybí pohyb, sport smilies/wink.gif
březen 22, 2012 09:34
deeres : mamča
...a nebo tak... smilies/grin.gif
březen 22, 2012 09:35
vlk : mamča
Myslím, že hned na začátku "Krušnohoračka" píše, že je sportovně zdatná. Takže netřeba jí do sportu popohánět. smilies/wink.gif
březen 22, 2012 09:37
Jasně, mamčo, : Krušnohoračka
v lázních jsem byla hned po rozvodu...moc jsem ale nerelaxovala, místo abych si dáchla, celou dobu jsem poslouchala stesky jedné fakt pěkné baby, jak hróóózně vypadá, jak jí ten jeden vlásek pořád neleží tam, kde má...a ta kůžička pod okem ...není nějaká tmavší?
No, něco přesně pro mě.
A co se týká masáží, ráda je poskytuji ... to je jedna z mých nejmilejších činností, ráda léčím. Když se mi povede někoho zbavit bolesti, jsem naprosto spokojená smilies/grin.gif. No vidíš, jediná cesta ke štěstí je věnovat se pomáhání druhým...a při tom nemusím vypadat jako hvězda.

březen 22, 2012 09:41
Krušnohoračka psala o sportu v minulém čase : vlk
a sportík chce svůj čas a čas jsou i dnes velké peníze, ty obětovala druhým. Minulý týdem jsme si dali běžky ze Skřítku na Ovčárnu a potkali jsme starší dvojici, asi šedesátiletí manželé, moc jim to slušelo a i přes absenci kosmetiky, salónů a fitnes center, měli oba jiskru a vnitřní krásu stále v sobě.
březen 22, 2012 09:41
vlku : Krušnohoračka
ještě sportuju, celý život jsem dělala fitness instruktorku (jako koně), a pohybováníčko mě baví. I když, nikdy jsem nebyla hubeňour, to je fakt...
Hele, nech si toho, jo? Právě jsem si chtěla dát čokoládu!
březen 22, 2012 09:51
mamčo, : anina
mluvíš mi z duše, je to přesně tak. A Krušnohoračce blahopřeju, že prokoukla už za dvacet let smilies/wink.gif Taky nemusela vůbec..... Hezkej den!
březen 22, 2012 09:53
tož : vlk
si ju klidně dej smilies/wink.gif
březen 22, 2012 09:55
Krušnohoračka : mamča
Je to hezká cesta - pomáhání druhým, ale neměla by být jediná. Nejde pořád jen dávat, musí někde se i brát. Energie se nelíhne sama od sebe.
Je potřeba nejen milovat, ale i být milován, aby člověk žil v rovnováze.
A nemusí tím milujícím být nutně chlap. smilies/cheesy.gif (Nepřesvědčuju Tě do 4%ní společnosti, milovat Tě můžou i děti, pes nebo kočka). smilies/wink.gif

březen 22, 2012 10:07
mamčo, : Krušnohoračka
já mám opravdu zlatou dceru a vnučku. Jsem si skoro spokojená.
I pejsinu mám, a hlavně, jsem optimistka ... a baví mě všechno, co dělám.
Jenže, kus života jsem prohrála svojí vinou.
Nechápu spoustu věcí, např. proč jsem to dovolila, a hlavně, proč ani teď neumím kopnout do toho ubožáčka...a pořád se o něho starám...a tak!
březen 22, 2012 10:21
Krušnohoračka : mamča
A co Tě pudí starat se o "toho ubožáčka" ? Že by lítost ?
Společně prožité roky hloupě prošustroval, pohnojil váš vztah sám, tak proč ?
Že by děti či vnoučata toho trubce milovaly ?
Podstatné je, že Ty sama jsi se svým životem spokojená. Jestli je Tvým údělem i samaritánství, tak svou energii radši napři na útulky pro opuštěná zvířata.
Opuštěný manžel si Tvou péči nezaslouží, zasloužil by těch facek mnohem víc, než jednu...
březen 22, 2012 10:54
Krušnohoračko, : Vodoměrka
nejdřív jsem si myslela, že po té facce jsi to pak vyřešila a dotáhla do konce, píšeš o exmanželovi, a ted píšeš, že se o něho pořád staráš a tak... takže spolu jste i po rozvodu?
Nikdo po tobě nechce, abys do něho kopala a mstila se mu, to si myslím, že není nejlepší strategie a nic se tím pro tebe nevyřeší... spíš bych se zaměřila na sebe, na své zájmy a svůj život a svou energii směřovala do věcí, co tě potěší a něco ti přinesou...
Je spousta věcí, co nechápeme, že jsme si kdy mohli nechat líbit, ale nejdůležitější je nenechat si to líbit teď, když už víme, že to bylo špatně... jak už psala mamča, jestli potřebuješ starat se o někoho, pečovat a rozdávat lásku, je spousta potřebných lidí i zvířátek, kterým právě toto chybí a potřebují to...
březen 22, 2012 11:06
Já nevím, mamčo, : Krušnohoračka
v hlavě to mám (zdánlivě) srovnané. A pak jedu domů, a chovám se stejně jako posledních 27 let (5 let na hromádce, 20 let manželství, 2 roky od rozvodu).
Jezdím jen na víkendy, za pejsinou, na zahradu...do svého.
březen 22, 2012 11:09
Krušnohoračka : mamča
Zvyk je železná košile. Ale není to "pečování" o exmanžela spíš zlozvyk ?
Pokud Tě to neohrožuje na těle ani na duchu...
Jak píše Vodoměrka, není účelem se svými expartnery na sebe plivat oheň a síru, ale na druhou stranu ani dělat exmanželovi servis.
Můžete být dokonce i kamarádi, ale jen stylem "já pán, ty pán".
březen 22, 2012 11:26
ještě : vlk
přiznej, že mu pereš fusekle a zakážu ti čokoládku smilies/wink.gif
březen 22, 2012 12:05
krušnohoračka : -doktor-
Milá zla krušnohoračko,duše něžná,buď hrdá aspoň na ten konec.Jinak opravdu těch facek mohlo být vícero.
březen 22, 2012 13:25
Jasně, že mu peru, vlku : Krušnohoračka
a nejen fusekle.
Čokoládu jsem ani nenakousla, abys věděl.
Lidi zlatý, když ono je to o tom, že když vidíte tu kající se hmotu, víte, že dělá co může, nosilo by Vás to na rukou...a pořád je to někdo, s kým máte potomkyni milovanou... Jsem slabota.
březen 22, 2012 13:43
Krušnohoračka : mamča
Jseš "měkejš", a "TO" z toho má prospěch.
březen 22, 2012 14:03
mamčo, však já bojuju : Krušnohoračka
...se sebou! Proč myslíš, že pořád koukám na kudlanku, hledám inspiraci, odvahu, čerpám si z Vašich zkušeností... a doufám, že najdu cestu. Je to moje berlička...už dlouho.
březen 22, 2012 14:24
Veronika Žilková : Ivča
loni na seznamu.cz napsala:
Neštěstí nás žen 21. století je, že jsme muže v pomyslném mužsko-ženském závodu dohonily a teď najednou běžíme vedle nich. Oni byli zvyklí razit cestu a jejich prvenství bylo neohrozitelné. Teď jsou z naší rovnosti nervózní, cítí se ohrožení, a následkem toho útočí. ...............

Milé ženy, i když běháme, myslíme i organizujeme rychleji než oni, nesmíme je předběhnout. Před nimi už totiž nikdo neběží, a my bychom tak zůstaly samy. Samy po večerech, o Vánocích i v kině. Musíme s nimi hrát „tu hru“. Hru, že vedle nich běžíme jen jejich zásluhou, že to, co vypadá „vedle sebe“, je vlastně za nimi, a že v žádném případě nemáme na to je předběhnout.

Která z nás je předběhla, tak vyhrála, ale za předpokladu, že samotu snáší a vyhovuje jí. Pak jen můžu gratulovat. My, které patříme k těm, co chtějí uléhat ve dvou, musíme rozdat karty a hrát.
březen 22, 2012 17:09
Krušnohoračka : mamča
Však já Ti rozumím. Ale když už bez toho samaritánství nemůžeš být, žádej za svoje nadstandardní služby aspoň odměnu. Buď za ceny jako "v komunále", nebo protislužby pracemi, které nemůžeš nebo nechceš vykonávat.
Je to už dva roky od rozvodu, a Ty jsi si pořád ještě nezvykla, že jste teď dva úplně cizí lidé, co spolu kdysi strávili čtvrt století a čirou náhodou mají společnou dceru a vnučku.
Ale JSTE DVA SAMOSTATNĚ ŽIJÍCÍ JEDINCI !
březen 22, 2012 17:18
Ivča : mamča
To je hezké vysvětlení soužití dvou lidí opačného pohlaví.

Já jsem někde četla, že muži si svou jedinečnost a nenahraditelnost udržují jen díky tomu, že se jim podařilo záludně přirůst k penisu. smilies/cheesy.gif
Jinak mamuty už neloví pár tisíc let a že by byli jedinými živiteli rodiny, je už taky dávná minulost.

Někdy bývají překvapeni, když se jindy poslušná ženuška ozve.
Já jsem byla vychována dosti emancipovaně, přesto jsem díky dlouhé mateřské poněkud zeslepicovatěla. Byla jsem vždycky zvyklá přiložit ruku k dílu, i u tzv. mužských prací.
Když manžel zavolal, pustila jsem z ruky, co jsem zrovna dělala, a běžela mu na pomoc, protože vždycky potřeboval tu pomocnou ruku honem.
Až jednou (když zrovna nedržel metrákovou traverzu) mě odvolal od mé práce, a mně to teprve došlo. Zeptala jsem se : "A proč si myslíš, že je Tvoje práce důležitější než ta moje ?" smilies/grin.gif
březen 22, 2012 17:27
How to make a woman happy. : Sidon
How to make a woman happy.



It's not difficult to make a woman happy.
A man only needs to be:

1. a friend
2. a companion
3. a lover
4. a brother
5. a father
6. a master
7. a chef
8. an electrician
9. a carpenter
10. a plumber
11. a mechanic
12. a decorator
13. a stylist
14. a sexologist
15. a gynecologist
16. a psychologist
17. a pest exterminator
18. a psychiatrist
19. a healer
20. a good listener
21. an organizer
22. a good father
23. very clean
24. sympathetic
25. athletic
26. warm
27. attentive
28. gallant
29. intelligent
30. funny
31. creative
32. tender
33. strong
34. understanding
35. tolerant
36. prudent
37. ambitious
38. capable
39. courageous
40. determined
41. true
42. dependable
43. passionate
44. compassionate

WITHOUT FORGETTING TO:

45. give her compliments regularly
46. love shopping
47. be honest
48. be very rich
49. not stress her out
50. not look at other girls

AND AT THE SAME TIME, YOU MUST ALSO:

51. give her lots of attention, but expect little yourself
52. give her lots of time, especially time for herself
53. give her lots of space, never worrying about where she goes

IT IS VERY IMPORTANT:

54. Never to forget:
* birthdays
* anniversaries
* arrangements she makes



HOW TO MAKE A MAN HAPPY

1. Show up naked
2. Bring beer










březen 22, 2012 18:33
Sidone, : deeres
kde jsi takového člověka, vlastně ne člověka, muže, měl čest vidět? Nejspíš ne, takže logicky jsou všechny ženy nešťastné. smilies/cry.gif
březen 22, 2012 19:30
Milá Krušnohoračko, : Magdalenka
což si takhle říct: To jsem čupr ženská, jak to všechno zvládám... Teď můžu konečně zaučovat nějaké zajíčky a prožít, co jsem dosud nezkusila. Svého ex navštívím ráda a ráda mu pomůžu a pak zase hupky dupky do svého. A všechno, co bylo, mělo být, a teď už to může být zase úplně jinak. Chci být teď šťastná a taky budu. A jestli chce mít někdo doma třeba celej harém, ať si ho má a užije ve zdraví než natáhne bačkory...
březen 22, 2012 19:57
Tak do rozvodu jseme na tom byla stejně jako ty, : carie
je to jako kdybys psala o mě, ale když já se se naštvu... Fakt jsem nic nevěděla a když mě došlo, co ze mě ex udělal za debila, jak jsem se o všechno starala a on byl vysmátej, to bylo strašný. Že bych pokračovala a měla péči o něho nebo jeho rodinu, tak to opravdu ne. No a kde jsme 10 let po rozvodu? Syn,se kterým se "taťka" soudil o alimenty, vystudoval medicínu a má skvělou práci na ARO v Německu. Já vypadám a hlavně se cítím skvěle, určitě líp než před deseti lety. No a ex? Má holčičku 11 letou, to byla ta rozvodová. No a teď má 1,5 letou, s další přítelkyní. On teď má tři práce, hypotéku do 65 let. Těch 10 let, nebylo zas tak jednoduchých, ale patlat se ve vztahu s člověkem,co si mě neváží, na to se mám ráda.
březen 25, 2012 08:40
Carie, je to i pro mě těžko pochopitelné, : Krušnohoračka
nevadí mi práce, když peru, je mi jedno, kolik toho je, stejně tak u žehlení, vaření, úklidu. Jsem volná pocitově, mám na své straně zbytek rodiny, nemusím se omezovat. Teoreticky bych nemusela ani o víkendu jezdit, jenže je tu pejsek, zahrada, moje pohodlíčko, které přes týden opravdu nemám...a jako přívažek k těmto kladům je tu ex.
Jsem na začátku přerodu od spolehlivky na "musím také myslet na sebe".
Děkuju za tvoje slova, potřebuju si znovu a znovu uvědomovat, kudy cesta nevede.
březen 25, 2012 12:00
Krucinál : Kamila
Krušnohoračko, tady fakt nejde o to, že je fuk, když pereš, kolik toho pereš! Jde o to, že on se kaje a tak má - DVA ROKY PO ROZVODU - pořád full service. To ti přijde normální? Vy spolu bydlíte? Žijete? Odstěhuj se, jinak jsi pořád tam, kde byla...
březen 26, 2012 09:46
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]