O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CHCETE MĚ? (DO PODNÁJMU) - V. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 08 březen 2012
Přejít na obsah
CHCETE MĚ? (DO PODNÁJMU) - V.
Strana 2

 

 

 

 

 

      Každopádně jsem zamáčkla slzu nad dojemnými maily, kterými mně v mezičase pán vybombardoval emailovou schránku, a poslala „lehce“ pochybovačný mail. Ejhle, během chvíle tam nabídka už nebyla. Ovšem druhý den se objevila nabídka téměř totožná, jen v jiné části historického centra…

 

      V mnoha jiných případech se dohodnutá prohlídka nekonala, protože si v mezičase majitelka našla nájemníka sama bez realitky (nedivím se jí, když by za to měla platit – většina realitek vybírá provizi jak od pronajímatele, tak od nájemníka; na druhé straně jen jedna makléřka zareagovala na to, že něco poptávám, a i když už to nebylo volné, zachovala se podle toho, že jsem potenciální zákazník, tj.nabízela mi průběžně alternativy) nebo jí našla nájemníka jiná realitka… anebo ho vzal první návštěvník, co do něj na prohlídku vstoupil.

 

 

     To byl ostatně i způsob, jak jsem přišla k poslednímu bytu. Měla jsem domluvenou prohlídku na byt 3+1 (84m2) v Holešovicích, byt velikánský (konečně bych měla kde si užít koloběžku), cena skvělá, jen mi trošku dělalo vrásky, jestli tam není černočerná tma i ve dne.

 

     Proto jsem to chtěla vidět. Když mi dopoledne zvonil telefon a na displeji se objevilo jméno makléřky, bylo jasné, že se něco děje. A dělo. První návštěvník, co přišel na prohlídku, byt vzal.

 

      Nebylo to poprvé (z čehož jasně plyne, že musíte mít u sebe už na prohlídce peníze na rezervaci pro případ, že by se vám byt opravdu líbil; několikrát se mi stalo, že bylo pozdě ve chvíli, kdy se za mnou po prohlídce zavřely dveře bytu), ale už mi nezbývaly alternativy, tak jsem trochu zoufale a smutně prohlížela nabídky, které jsem do té doby míjela, nebo realitky, které běžně na nejznámějších serverech neinzerují.

 

      Sjednala jsem si několik prohlídek s jednou méně známou realitkou. A prohlížela další inzerci. Úplně náhodou jsem narazila na pár hodin starý inzerát.

 

 

     Podle záznamu serveru byt ještě ani nikdo neprohlížel, možná i proto, že měl připojenou jedinou fotku – a na té ještě nebylo vidět, jestli je obecná nebo patří k tomu konkrétnímu bytu. Být to někde na druhém konci města, asi bych to přešla. Tento byt ale byl kousek od místa mého pracoviště, tak jsem si řekla, že těch pár minut za prohlídku klidně obětuji, aspoň pak nebudu litovat toho, že jsem to neudělala, kdyby se nic jiného nedařilo najít.

 

     I zavolala jsem do realitky a sjednala si schůzku o 2h později (realitka naštěstí sídlí také v lokalitě poblíž bytu)...

 

ŠTĚNĚ

(pokračování zítra)

 

 

Komentáře (5)add feed
. : toulavej
no jo, s hledáním bydlení, nájemníka nebo partnera je vždycky stejnej problém. Chce to trochu štěstí, aby člověk objevil to, co má možná kousek vedle, za rohem, chodí kolem, ale neví o tom :-)
březen 09, 2012 11:15
... : bb2
Čtu to pozorně a jsem zvědavá jak to dopadne, ale už teď jsem překvapená. Přiznám se, že jsem si představovala, že kolem potenciálního kupce, nájemce, se slétnou realitky jak vosy na med a budou se prát o možnost něco mu pronajmout, prodat, urvat ho a nepustit. V krizi...
březen 09, 2012 12:14
Hlavně by mě zajímalo, : Krakonoš
jestli je to fakt nutný řešit přes realitky? Pitomej nájem. Já jsem zatím dycky jen prodával nebo kupoval nemovitost, ale dycky bez realitky a v pohodě (až na jednu výjimku, kdy mi realitka umožnila zcela svobodný "neexkluxivní" jednání i mimo ně, takže jsem jejich služeb využil a nakonec prodal přes ně, byli fakt slušný). Je tohle to skutečně autentickej popis "kterak smolařka hledala byt", nebo je to literatura?
březen 09, 2012 23:44
Nejspis autentickej popis. : Nelina
Kdyz jsem si koncem 90.let shanela s kamoskou v Praze podnajem, bylo to docela sileny. Jen si vybavuju, jak jsme si domluvily navstevu bytu, ktery pronajimal slepy pan. Po prichodu si nas osahal a to doslova a pak na nas vybafl, ze v byte bude bydlet s nama. Nebo pani s dcerou, pronajimaly uzavreny pokoj, nakonec se melo spat v pruchozim obyvaku, nesmet si varit a o vikendech vypadnout...Uspesne jsme nasly podnajem v rodinnem domku v Ph8 za tenkrat nehoraznych 8tis. Jeden pokoj v prvnim patre,samostatna koupelna, moznost pouzivat pracku, kuchyn. A pravidlo nezamykani zadnych dveri. Majitele na vikend pravidelne odjizdeli pryc, synek pravidelne poradal mejdany. Pokud jsme zustaly, tak za nama do pokoje lezli jeho opili kamaradi. Pokud jsme odjeli na vikend domu, pelesili se nam v perinach se svyma kocickama.... smilies/wink.gif Nakonec nam nechala na pronajem byt moje kamaradka z prace, ktera odjela na par let do sveta a to jen za holy najem. Coz bylo uplne bezva a dodnes vzpominam, ze to byly super roky!
Dnes, kdyz jsem na druhe strany barikady a pronajimam, tak se snazim byt fer, jenze lidi kolikrat nejsou. Nejlepe asi a zase pres zname a doporuceni, i kdyz, k jednomu znamemu se pak chodila nejen myt, ale i prat pradlo cela rodina, takze jen na vode byl dluh 15tis.
Jj, pis dal, uz se tesim, jak to vsechno dopadne
březen 11, 2012 01:36
Krakonosi, : Štěně
Je to autenticky pribeh z nedavne minulosti...a vlastne jeste stale pokracujici smilies/smiley.gif
březen 11, 2012 21:25
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]