O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

UŽ JE TO S NIMI FAKT SUPER! PDF Tisk E-mail
Pondělí, 27 únor 2012

Čím jsem starší, tím jsem praštěnější. Zatímco jako mladé pískle, nezatížené starostmi a problémy světa, jsem si nepřipouštěla téměř nic a vyvést z míry mě mohl tak maximálně nepropařený sobotní večer strávený ve společnosti rodičů u nějakého báječného programu, tak teď jsem na sobě zpozorovala další neduh blížícího se středního věku. Mám cestovní horečku.

 

 

 

 

 

     Poctivou, vyvedenou a prožitou do všech detailů. Upozornil mě na ni syn Matyáš, když se se mnou týden před zimní dovolenou na horách nedalo vůbec mluvit. Jen jsem ječela, řvala, sípala a byla nekonečně nervózní. No, stálo to za to. Ne, že by moje nervozita cokoliv řešila, ale já jsem se tou představou všeho možného balení, chystání, pakování, vaření, nakupování a čeho všeho ještě možného, upřímně trápila a nemohla spát. Letos jsme navíc jeli v plném počtu, poprvé i s miminem - k tomu plné auto krámů, čtvery lyže, dva snowboardy, plno bot, helem, hůlek, prostě jak jsem psala: krámů plné auto.


     Balila jsem sama s předstihem, všechno nanosila také sama do auta. Už jsem psala, jak mě drásá Markétčina neopatrnost a schopnost rozbít v jedné sekundě svou hlavu, jakékoliv okno či další předměty v její blízkosti. Proto jsem si to raději vyřešila sama a po svém.


      Můj scénik, nacpaný do posledního místa, se s nevolí hnul a vydal směrem nedaleké hory. Jezdíme tam léta. N ejprve jen naše partička přátel. Začínali jsme někdy kolem dvacítky, jen s batohem. Dojeli jsme se zánovníma Sulovkama pod kopec do Podťátého a pak jsme šlapali čtyři kilometry nahoru po cestě až na Kasárna. Teď máme každý nějakou tu známou carvingovou značku, kopec děcek a spoustu krámů. Samozřejmě "nezbytných". Je pohodlnější jezdit nahoru autem, ale zase předtím nám bylo cosi lehčeji.

 

     Cesta byla dlouhá a z Makova nahoru to stálo za to. Sněžilo, padaly pytle sněhu. Super na lyžování, na jízdu autem v horách k ničemu. Jela jsem srdnatě, nevšímala, co se děje za mnou. Děti nedutaly a v duchu tlačily. Snad bych ten osmikilometrový, mizerně shrnutý stoupák,  vyjela i bez řetězů, ale jak už to tak bývá, překážka se objevila a to v podobě jednoho takového velmi nevybaveného řidiče – lyžaře. Sice měl poslední model Atomiků a dokonce i řetězy, ale bohužel ne na své auto. Nakonec ho spolujedoucí museli tlačit a my se sunuli krokem za ním. Ještě jsem odchytla pána, který stál přede mnou, že pokud pomáhal jemu, musí teď i mě, protože já se už nehnu.

 

 

 

 


     Dojeli jsme nakonec úplně všichni. Všelijak, ale všichni. Večer byla chata nacpaná až na půdu a otřásala se rykem a řevem našich ratolestí. Bylo jich tam tak minimálně třicet  ve věku od 3 do 16. Mimin si s tímto sajgonem poradil statečně. Vůbec mu nevadilo, že sahá většině tak do pasu, naopak, udělal si z toho výhodu. Roztomilý chlapeček, ale pěkně zákeřný, je- li třeba. Lítal s děckama do desíti, pak upadnul do bezvědomí než by jeden lusknul prsty. Odchrupoval do osmi a ani dělobuch by mu nehnul víčkem.

 

      Ráno začal takový ten běžný provoz na horách, pořádná snídaně a oblíkání. Naštěstí těm starším už stačí jen nachystat, co si oblečou. Takže jsem do svetrů, oteplováků, rukavic, helmy a lyžáků nasoukala jen toho malého a sebe. Kryštofa jsem předala jednomu hodnému strejdovi, který ho učil lyžovat a jela si ten svůj skoro první sníh užít se staršími dětmi.


     Byla to paráda. Fakt, celý týden. Proběhl tak absolutně v pohodě, krásně a rychle. Ani mi nepřišlo, že těch dětí kolem je tak moc... Maky se velice rychle zdokonalila na snowboardu, Mates se na něm začal učit, a Kryštof na konci týdne jezdil jen na kšírech a suverenně zatáčel střídavě k Hájence nebo Bačkárce (hospody na opačných koncích sjezdovky). Já si krásně vyčistila palici od všech průšvihů a trápení, zalyžovala si, pobyla s dětmi a lidmi, které mám ráda.

 

     Těším se na další kolo. Už teď.

 

PAULA 

 

 

Komentáře (3)add feed
Ehmm... : Vodoměrka
tak to jsem v zadeli... právě jsem zjistila, že mám krizi středního věku, tedy možná ne krizi, ale jen "neduh"... a to už od dle mého názoru mladých let... cestovní horečku totiž mám snad od doby, kdy jsem začala nějak víc cestovat... nebo kdy jsem vůbec začala cestovat... tož co s tím včil dělat? smilies/wink.gif smilies/cry.gif
únor 27, 2012 23:34
Máš senzační rodinku : mamča
a príma kamarády. Mám zkušenost, že čím víc dětí je pohromadě, tím větší svobodu získávají rodiče i děti. Když v horské chatě lítají děti po schodech a řvou, jsou to NAŠE děti. smilies/cheesy.gif
Když se NAŠE děťátka rozdělí do družstev podle věku a výkonnosti, užijí si děti i rodiče mnohem víc.
Moje družstvo Pohodářů čítalo vždycky všechny mrňousy a nemehla smilies/wink.gif, a nejspíš jsme si užili legrace ze všech nejvíc. Sice jsme nesjížděli brutální sjezdovky, ale těch bunkrů, sněhuláků, soch a sněžných záchodů jsme vybudovali ze všech nejvíc. Občas jsme se posunuli někam na běžkách, nebo hráli "na Meresjeva" na sněžné opičí dráze.
O "zimních pneumatikách" jsme neměli ponětí. Jezdilo se na univerzálech OR 6 a místo řetězů na kola jsme v nouzi opásali hnaná kola řemínky z dětského kočárku. smilies/grin.gif
Jo, byl to pravěk, ale hezky se na to vzpomíná.
únor 28, 2012 08:54
Nádhera... : Eny
úplně jako "S Tebou mne baví svět", nikdy jsem tohle nezažila a asi mi to chybí. Ale snad budu mít někdy možnost tohle zažít s vnoučaty. Jetli budu, tak praštěná babička.
únor 28, 2012 12:04
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]