O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZAVŘETE OČI... JEN NA PÁR MINUT PDF Tisk E-mail
Středa, 15 únor 2012

Zas je za námi jeden dovozový svátek... Určitě jste všichni četli, že oslavy Valentýna jsou v podstatě oslavou podnikatelského úspěchu -  tento den je inspirativním svátkem pro všechny majitele živořících nebo už finančně zkolabovaných firem a živností.

 

 

 

 

        Za jeho dnešní globální slávou totiž stojí americký vydavatel pohlednic Walter Scott, který se na počátku minulého století rovněž ocitl na pokraji bankrotu. Scottovy pohlednice nikdo nekupoval a obchodník si marně lámal hlavu, jak inovovat produkci. Až jednou ve starém církevním kalendáři narazil na legendu o knězi Valentýnovi, který ve starém Římě tajně oddával zamilované páry, za což byl zatčen a 14. února popraven.

 

     Scott zkusil ze svatého Valentýna učinit patrona všech zamilovaných a natiskl krásně kýčovité barvotiskové lístky s portrétem světce a velikým srdcem. Pak vyhlásil, že nejlepším způsobem, jak si mohou páry potvrdit lásku, je výměna valentýnských pohlednic. A bylo "vymalováno"... Nový svátek lásky měl v Americe obrovský úspěch a Scott namísto bankrotu báječně zbohatl.

 

     Originální idea má cenu zlata v každé době.

 

     A svátek svatého Valentýna, to je především oslava jednoho mimořádně inspirativního podnikatelského nápadu, kterému bezhlavě propadly celé národy.

 

 

Jak jste "valentýnovali" vy?

Nebo jste vůči podobnému mámení imunní?

:-)))

 

 

A teď to slíbené:  proč vám říkám, abyste zavřeli na pár minut oči...

,

,

,

 

 

váš rytíř přichází...

,

 

 

d@niela

 

 

 

 

Komentáře (23)add feed
Dani : mia I
tak to je v pytli, včera jsem zrovna chtěla Michalovi za to, jak hezky popsal své soužití s Aničkou poslat Cohena, protože vím, že ho mají rádi. Jen jsem se rozmýšlela mezi Closing time a touhle lahůdkou. smilies/wink.gifčteš mi myšlenky. Já si ho včera taky pouštěla.
únor 15, 2012 12:28
L.Cohen, : anina
mám ráda i jeho Suzanne, je to pan Zpěvák a navíc i pěknej chlap. I přes ty léta. Díky, Danielo
únor 15, 2012 13:03
Valentýn jde mimo mě. : Myška
Ale ta historie vzniku dnešního blbnutí je zajímavá. Vida, na čem se dají vytřískat prachy.
únor 15, 2012 14:02
Moje milá : Krakonoš
bohužel na Valentýna "hraje", protože prostě komunita ženskejch, mezi kterejma se pohybuje, to tak má, takže by ji mrzelo, kdyby vůbec nic. Na druhou stranu mě poznala jako zásadního vodpůrce komerčních manipulací s davem, takže to řešíme kompromisně: Já jí k tomu svátku popřeju a vyznám lásku a něco hezkýho vymyslím (když jsme spolu, třeba něco dobrýho uvařím nebo zajdeme do hospy), ale kytky a "růžový" dárečky nevočekává - kytky kdykoli jindy, růžový dárečky nikdy (z těch se mi vždycky zvedal kufřík smilies/wink.gif) Prostě - já jí udělám radost tím, že popřeju a potěším, vona mi udělá radost, že mě nechá udělat to mnou zvoleným způsobem. Voba jsme spokojený. Letos, protože spolu zrovna nejsme, jsem jí poslal s vyznáním mms naší nejmilejší kočičky v rekonvalescenci po kastraci, v móooc roztomilý póze v naší posteli (kde normálně nebydlí). Hrozně jí to potěšilo, stejská se jí po ní možná ještě vo chlup víc než po mně smilies/grin.gif.
(Navíc jsem kvůli tomu musel absolvovat nesmyslnej proces instalace a hlavně aktivace o2 sms brány, u čehož jsem se docela vyvztekal - několik vověřovacích sms kódů a nastavování hesla, než se to rozchodilo, což vona coby velkej nepřítel výpočetní techniky vnímá, jako bych se kvůli ní musel utkat nejmíň se sedmihlavým drakem smilies/grin.gif.)
únor 15, 2012 15:22
to je krásná písnička : Inka
smilies/shocked.gif, já jsem dostala kytici růží a krásné přání, jak po telefonu tak pak večer doma a dali jsme si dobrou večeři v domácí atmosféře. Růžové a červené blbosti si nekupujeme.
Ale pamatuju si jak mi jednou na Valentýna z Francie, když jsme žili odděleně došla obrovská lehounká krabice, rozbaluju, ropzbaluju, samé papíry .... až jsem v ní našla malinkou krabičku se zlatým prstýnkem....
Jindy to byl zase ve Skotsku mi den před tím volal, že je moc nutné, abych byla druhý (Valentinský) den od 17-20 hodin doma, docela mě to dopálilo, ale zchladla jsem když se objevil kurýr s obrovitou kyticí červených růží za kterými nebyl ani vidět.
Jinak jdeme věštinou někam na nějakou speciální večeři.
únor 15, 2012 15:51
... : bb2
Jsem a nejsem imunní. Zapomínám na ten svátek, pokud nejdu zrovna kolem květinářství, tak si nevzpomenu, přáníčka si nedáváme, ale když mi přistál na stole hrnek kafe s vaječňákem a šlehačkou se slovy "už ses mrkla na zahradu? udělal jsem to nové krmítko, cos chtěla, když je toho Valentýna.." - tak to potěšilo, to zase jo. Ale taky vím, že nebýt Valentýn uprostřed února, kdy není v práci od rána do večera, tak by bylo možná to krmítko,ale bez kafe s vaječňákem :-) díkybohu za to,cukrující chlapy moc nemusim.
únor 15, 2012 15:58
Nebo jste vůči podobnému mámení imunní? : mura1
jsem velmi imuní. kdybys sem nedala článek na kudlanku, tak ani nevím datum, kdy toho valentýna vlastně je.
ale tak já jsem imunní prakticky ke každýmu svátku. asi to souvisí s mou láskou k vaření a uklízení smilies/wink.gif
únor 15, 2012 16:04
Můj miláček : Ivča
Valentýna nerad, prostě láska na povel. Ale řekl mi, že kdybych měla trpět tím, že všechny kolem budou mlet o tom, jak si užily Valentýna a já z toho budu nešťastná, že se přemůže...Vzhledem k tomu, že mi zatím vyznává lásku téměř denně, nepotřebuju, aby něco lámal přes koleno. Navíc je teď pryč. Ale včera mi přišla sms, že má pro mě dárek. To mě překvapilo, ptala jsem se, jestli ho reklama natolik zmasírovala, že nevydržel. Napřed nechápal, vůbec mu nedošlo, že je už ten Valentýn...Že prý zrovna to, co mi už měsíc chtěl pořídit, mu zrovna známý dovezl... smilies/smiley.gif
únor 15, 2012 16:35
... : bb2
Ivčo, to je Valentýnskej chlap podle mého gustava.

(jak kdysi pravil maličký junior:-)
únor 15, 2012 16:46
bb : Ivča
...poklad... smilies/wink.gif
únor 15, 2012 16:54
... : deeres
Je to komerční záležitost, ale u dospělých mně to nevadí, naopak, dávat si dárky a říkat hezká slovíčka to nikdy nezaškodí.
Ale vadí mně, že ho v USA slaví i děti, tady snad zatím ne. Docela dobře si dovedu představit tu neúnosnou hromadu frustrace, pokud to dítě nepatří mezi oblíbené.
únor 15, 2012 17:05
Deeres : Ivča
...už i tady ...U nás ve škole si děti vyžádaly na chodbu "poštovní schránku", aby mohly po škole poslat přáníčka...
únor 15, 2012 17:16
Deti v US : Giussi neprihlasena
Tady se to resi tak, ze na Valentyna maji ve skolce/skole nejakou party nebo tak neco a aspon u tech mensich deti si povinne prinesou prani pro kazdeho (moje trileta dcera to vcera ve skolce i doma hrozne prozivala). Jak je to u vetsich deti a neoblibenosti, to nevim, ale na to nemusi byt ani Valentyn, na to staci v TV (nebo venku na hristi) dva kapitani, co si vybiraji lidi do sveho druzstva na vybijenou apod. Kdo z vas nekdy zbyl jako posledni nebo predposledni, tak vi, o cem mluvim. Rovnez mnozstvi rozdanych vajicek a zmlacenych zadku behem ceskych Velikonoc udelal se sebevedomim sve...

My jsme si doma udelali hezky vecer. K veceri byly rizky s brambory a okurkovym salatem. Dale jsem upekla echtovni Linzer torte. Dostala jsem krasnou kyticku tulipanu, manzel zase hrnek na kaficko s fotografii svych tri holek a taky prani, ktere mu deti vlastnorucne vyrobily. Deti (dve dcery) zase dostaly malou kabelku s nejakymi nalepkami, a par sladkostmi (velice stridme). Vsichni meli radost.
únor 15, 2012 19:35
asi je to úhel pohledu, : Inka
má švagrová ve Skotsku je stále nějaká flustrovaná a vadí jí úplně všechno. Vadí jí Vánoce, že jsou na povel a všichni musí kupovat dárky, vadí jí Valentýn láska na povel, velikonoce ...

a my si to zas vždy uděláme hezké se spoustou legrace a tak jak to my cítíme a chceme
únor 15, 2012 19:40
Hallelujah - to jak to přezpívala L. Bílá : Jitka U.
bylo nazváno vraždou písničky. Souhlasím.
únor 15, 2012 20:24
... : Nelina
http://www.youtube.com/watch?v=T2NEU6Xf7lM

únor 16, 2012 03:39
... : Nelina
únor 16, 2012 03:39
Hallelujah : Aknela
...nejlepší verzi podle mě zpívá k.d. lang http://youtu.be/f-_d8tCFk6U Pro mě jedna z nejlepších kanadských zpěvaček (jo, fakt je to ženská smilies/wink.gif) Je to krásná píseň a báseň, z textu mrazí.

Valentýna asi každý má takového jakého si ho udělá, to je tak se vším. Tady u nás ho slaví hlavně děti, dělají pro kamarády přáníčka...někdo je kupuje, my jsme vystřihali srdíčka, napsali jména a upekli jsme dva plechy cookies co pak děti odnesly do školy a podělily se s kamarády. Žádnou společnost vyrábějící pohlednice jsme neobohatili smilies/grin.gif Manželovi jsem z jeho oblíbeného pálivého salámu vykrájela srdíčka a z kyselých okurek a sýru udělala uprostřed květinu a společně jsme to snědli. Pohoda. smilies/cool.gif
únor 16, 2012 06:16
Karneval : Manul
Možná by nebylo špatné si připomenout, co tady možná kdysi bylo. žijeme teď v Kolíně nad Rýnem. V naší čtvrti je takové menší nákupní centrum (2 potraviny, 2 pekárny, 2 lékárny, drogerie a pár dalších obchodů), ale Valentýna jsem zaregistrovala jen v polovině výlohy květinářství. Jinak totiž všude vládne karneval, který vrcholí příští týden. Kolín je prý hlavní město karnevalu, i když už ve Vídni nám říkali že roční období jsou jaro, léto, podzim, zima a karneval. Karnevalovou výzdobu najdete všude a sem tam potkáte i lidi v kostýmech na ulici.
Takže u nás žádná srdíčka a čokoládíčky a kytky, ale na blešáku jsem musela dceři koupit princeznovské šaty a manžel si vytvářel masku kostku od lega, se kterou dnes odjel do práce. Příští rok se snad připojí zbytek rodiny (já s prckem)
únor 16, 2012 10:03
Manul, moc prosím, : d@niela
mohla bys mi napsat?
danielka - zavináč - kudlanka.cz, dík!
únor 16, 2012 11:51
tak takovýhle karneval : wendy
by se mi moc líbil !!! zatím sleduju kde poblíž probíhá masopust... smilies/wink.gif smilies/grin.gif
únor 16, 2012 13:41
valentýn : jaruš
Valentýna jsem neřešila do doby, než jsem ve svém požehnaném věku 53 let dostala kytici růží - samozřejmě růžových a velké srdce jak jinak než růžové...
A dámy prostě krása..
únor 16, 2012 14:47
Mio, : Michal
já četl tvé příspěvky, jen jsem byl tak "rozčílenej", že jsem ti zapomněl poděkovat. Omlouvám se a snad dodatečně je lepší než vůbec. smilies/kiss.gif
Cohena máme strašně rádi, podle nás na něj prostě nikdo nemá. Proč? Odborníci se nemohou dohodnout jestli své písně přednáší, nebo zpívá své básně. Já tvrdím že to je přece jedno, anglicky se to říká krásně - who care. smilies/wink.gif
únor 16, 2012 16:14
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]