O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DRSNÝ DOKTOR - IGOR BEZBOLESTNÝ PDF Tisk E-mail
Středa, 11 leden 2012

Jak já nenávidím zubaře... Na druhou stranu, kdo je miluje? Když budu parafrázovat jednu anglickou spisovatelku, tak jsem tlačila pro Českou republiku už třikrát, a vše, doufám, bez ztráty kytičky. I tak jsem posera přímo ukázkový, a všude, kde je možné narazit na injekce, vrtačky, kleštičky a další zajímavé pomůcky, odkrvuje se mi mozek a pomalu vystupuji ze svého těla, abych nemusela utéct zbaběle z ordinace.

 

 


     Přesně tohle jsem zažila i na začátku tohoto týdne. Čekal mě jeden velmi závažný zákrok – trhání osmičky. Už několikrát jsem se přeobjednala - s tím, že to ještě počká, ale když vedle rostoucí sedmička začala stávkovat obzvláště bolestivým způsobem, pochopila jsem, že takhle to odkládat jde jen do doby, než přijdu ne o jeden, ale rovnou o dva zuby.  Tak jsem volila menší zlo a s definitivní platností jsem se rozhodla jít na křeslo, pod silné ruce zubařovi. 
 

     Týden jsem nespala, nejedla a nedýchala – jen sporadicky. O tom, že jdu trhat osmičku, věděla i prodavačka v místním obchodě. Se všema jsem probírala možné pozákrokové komplikace a byla jsem připravená věru na všechno. Vysekávání, šití, antibiotika, týden nateklou a modrou pusu atd. atd. No - bylo toho hodně.


      Kamarádka mi nabídla odvoz a cestou mi ještě barvitě popisovala, co všechno si vytrpěla ona. Jediné, co mi přišlo na tom všem pozitivní, byla nemožnost přísunu jídla několik dalších dní. Na to jsem se docela těšila.  

 

 

 

 

 

     Zkrátím to. Ordinace byla plná podobně postižených čekajících na trhání osmičky a pan doktor zubní chirurg nejen vyhlášený svým umem, ale taky veliký šprýmař a kecka. Pokaždé, když mu někdo (podle jeho slov) tuhnul na křesle, vydal se do čekárny a bavil pacienty. Dozvěděli jsme se, jak peče vdolky, jak vaří svíčkovou a taky, jak mu skoro žádná neuteče. Když jsem přišla na řadu já a třesoucí se rukou podávala rentgen na cd, odmítl ho se slovy, že kdyby doopravdy věděl, do čeho jde, tak by byl zbytečně nervózní. Když mi dával injekci, nezapomněl mě upozornit, že mu v nemocnici říkají Igor bezbolestný, a když jsem mu „tuhla“ na křesle, odešel do čekárny, povykládat ostatním, co a jak mi bude dělat.

 

     Do dostatečně  tuhé pusy mi strčil nějaký železný nástroj s dřevěnou rukojetí a začal páčit. Pak na chvilku přestal, nechal mě vypláchnout pusu a utrápeně mi řekl, že to nejde a je to komplikované, mám prý slézt s křesla a doděláme to zítra. Zůstala jsem na něj civět s hrůzou ve vytřeštěných očích a pak jsem si uvědomila, že se sestřička směje a říká mu, že je hrozný. On pak rozevřel dlaň a ukázal mi moji utrápenou osmičku.


      Smála jsem se úlevou. Celé to trvalo asi dvacet vteřin a nejhorší na tom všem byla umrtvující injekce. No, a pak jsem ještě čekala na tu slibovanou a avizovanou hroznou bolest a komplikace, ale pořád nic. Ani teď. Trochu to cítím, ale jíst můžu, klidně vesele žvýkat. Takže žádná vynucená dieta a žádných pět kilo dole, ach jo….

 

PAULA 

 

 

Komentáře (10)add feed
výborný! : Kamila
mám velmi podobného zubaře - když přijdu na preventivku, většinou vzdychá - ách jo, tak zase nic smilies/grin.gif - na oplátku říkám já jemu, že až půjde do důchodu, nechám si vytrhat všechny zuby, protože takového zubaře už nenajdu smilies/wink.gif - no, jak je vidět, možná najdu!
leden 12, 2012 08:30
Paulo, : anina
dost drsný, ale podle mýho gusta smilies/cheesy.gif Byla jsem u chirurga podobnýho ražení - právě odoperovaný lypom mi na misce podával se slovy: Nechcete ho domů na polívku? Slabší kus by asi odpadl....
leden 12, 2012 08:36
Tak nevím, zda nejsem nějaký ufon, či co, ale já zubaře mám ráda : Eva
a dočista se k nim odjakživa těším. Asi jsem měla na ně v životě štěstí. K mé předposlední, která bohužel vloni zemřela, jsem pádila 30 let dočista vždy natěšená, kromě toho, že byla profesní machr, byla s ní i úžasná legrace a jako bonus nebyla vůbec finančně nenažraná. A teď mám zase podobnou. Sice jsem zažila také 3x vždy hodinovou resekci zubů moudrosti u stomatochirurgů, ale to nemohlo na mém základním vstřícném postoji k zubařům nic změnit.
leden 12, 2012 08:38
... : deeres.
Zubní lékař říká pacientovi: „Tak nejdřív vytrhneme zuby moudrosti. Stejně se vám neosvědčily...”
leden 12, 2012 10:08
to teda jsi ufoun:) : bb2
po třech hodinových resekcích zubů pádit radostně k zubaři.. :-))

Mně byli zubaři lhostejní do narození prvního dítětě, na školách jsem vítala povinné prohlídky, protože jsme se ulili ze školy, bezbolestně, neb jsem zuby měla do 18 bez kazu, navíc jsme měli skvělé zubaře. Když jsem byla v 8., skoro 9. měsíci s dcerou, vzal mě manžel do letního kina na Čelisti, abych si ještě něco užila, a koupil mi želatinové medvídky, které jsem v té době jedla po kilech. Nacpala jsem si pusu a při dramatické scéně prudce skousla - a rup, zub se rozpadl. I začalo martyrium s venkovskými zubaři, kteří se na obvodu, kam jsem se vdala, střídali jak fusekle, brali tu štaci snad za trest. V úterý mi zub ošetřil jeden zubař, ve čtvrtek mi vložku odvrtal jiný a za týden tam byl zase někdo jiný. Podle toho vypadala péče. Finální úprava spočívala v zaplácnutí jakýmsi žlutým cementem. Rusandy aspoň zářily při úsměvu zlatem, já byla holka s citronovou - ne šálou, ale plombou.
No, díkybohu, brzy přišel samet a s ním i k nám, mezi lišky a vlky, dorazili privátní zubaři.
leden 12, 2012 10:12
Paulo :) : bb2
škoda že jsi předtím nenapsala na Kudlu, možná bych vyrovnala kamarádčino líčení svým popisem trhání osmičky :-) no ale chápu, v těch nervech, kdo by psal na kudlanku, žejo..
Má báječná zubařka mě položí, hlavu mám jen tak mírně přizvedlou, abych viděla z křesla skrz obří okno do zahrady na uklidňující zeleň, pustí tichou hudbu, sestřička se postaví kamsi za mě, abych neviděla co podává doktorce, a už jedou, holky šikulky.
Po zážitcích z doby před 22 lety (viz výše) jsem též posera a nechávám si píchnout včeldu i na odstranění zubního kamene :-) dentální hygienistku jsem poprvé vyvedla z míry dotazem "když to bude nepříjemné, píchnete mi injekci, ano", bylo to v ordinaci mé zubařky a ta jemná tichá dáma se rozesmála až se tabulky třásly.
leden 12, 2012 10:19
... : Paula **
Evo jsi ufoun, souhlasím s bb.
BB já jen při otevření dveří do ordinace křičím, že chci umrtvující injekci.
leden 12, 2012 10:29
Od ufouna:))))) : Eva
mě zase furt vnucují nějaké injekce ke každému minimalistickému zákroku, tož to já netuším proč, tož odmítám, neb to není, vzhledem k situaci, vůbec potřeba smilies/grin.gif
Ale vážně, mně se sešlo, že mám štěstí odjakživa nějak na perfektní a šikovné zubaře plus se o své zuby moc ráda starám, chodím velmi zavčasu, tož zákroky jsou pak fakt spíše minimalistické.
Tedy kromě těch resekcí,ale ty byly potřeba jen proto, že na rentgenu zjistili, že mi díky svému hákovitému tvaru nikdy nemohou samy vyrůst a v pokročilejším věku začaly dělat neplechu, tož je bylo nutno z dásně vysekat, jinak by mohly způsobit i život ohrožující stav. Tož zavčasu jsem postupně podstoupila. Bylo mi spíš líto těch 2 stomatochirurgů, jak se snažili to udělat co nejšetrněji, já sice byla taktéž tróchen po hodině zmožená smilies/grin.gif, ale nebylo prostě zbytí. Ocenila jsem, že mne předem i chvíli po zaléčili antibiotiky, aby preventivně minimalizovali následky. Jen měli srandu z mé odpovědi na jejich otázku, zda mám doma nějaká analgetika. Jsem je ujistila, že mám dost paralenu smilies/grin.gif Já analgetika nesnáším, nic neřeší. Tož ale, když to přišlo k sobě, paralen se fakt nechytal a vyrazila jsem do lékárny s nepříčetným výrazem, že chci cokoliv silného na zuby smilies/wink.gif a neb se nedalo sedět, ležet a nic.Ttak jsem hned poprvé, abych na bolest zapomněla a rozchodila ji, jala se čistit celou sedačku. No, byla jsem zchvácená, jak blázen, ale sedačka byla jak zbrusu nová. Tož moji milí doma usoudili, zmetci, že to je perfektní, akorát je průšvih, že mám těch zubů k resekci, s ohledem na čistotu domácnosti, do konce života moc málo! smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
leden 12, 2012 11:58
... : deeres
Protože jsme byli oborový podnik, měli jsme zubní středisko, kde lékařů bylo hned několik. Šéfovala jim stomatoložka K., mohla se klidně nazývat i s malým k., svoji technickou zručnost, nahrazovala politickou korektností. Nikdo proto k ní nikdy nechodil a když vyšla její sestra, aby zavolala dalšího pacienta, tak všichni předstírali, že ještě nejsou na řadě. Kolegyni se uděla váček a měla smůlu, nikdo jiný v čekárně ještě nebyl a ujala se jí šéflékařka. Kolegyně se za nějakou dobu vrátila, na puse měla škvarek připálené kůže a kolem malé puchýřky, posypané penicilinovým žlutým práškem, byla uřvaná, opilá a bledá jak smrtka. Zubařka K. zub otvírala a přitom se bavila se sestrou, jak jí včera odpoledne přizvali na konzultaci při chirurgicko-stomatologické operaci na Bulovku a že kolegyni pálí opřenou vrtačkou ret si všimla až v okamžiku, když jí tam bolestí omdlela a zhroutila se v křesle, ubrečená byla, protože jí bolela spálenina i zub a opilá, tak to jí opili v ordinaci vodkou, aby se vzpamatovala ze mdlob a její bledost vysvětlovalo pozvání paní doktorky K. na druhý den k dokončení operace. Naštěstí tahle umělkyně byla následující den nejspíše zase na nějaké důležité konzultaci a tak kolegyně byla u někoho jiného a zákrok přežila.
leden 12, 2012 18:30
... : Hanii
No to já taky zažila děs a běs. Naš stará fetka závislá na morfiu mi vyvrtala levou horní stoličku a plombu narvala na zdravou pravou horní stoličku. Po mém protestu se omlouvala ale plombu neseškrábla k***a jedna. Od té doby mně neviděla. Má m super zubařku, ale jezdím k ní 300 km. Vyplatí se mi to.
leden 12, 2012 20:50
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]