O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BLUDIČKA JULIE PDF Tisk E-mail
Neděle, 10 červenec 2011

Ukázkové ráno. Stojím na terase chalupy, hory i okolní lesy se koupou v oparu mlhy. Slunce ještě s oparem bojuje, ale není pochyb, že dnes bude sluníčkový den. V tuto chvíli hory ještě zadumaně mlčí. Ten okamžik mám rád, těsně před rozedněním... hory, lesy, zvěř, ptactvo i lidé v úžasu umlkají nad neopakovatelným dílem přírody.

 

 

 

 

 

     Pak první paprsky protnou krajinu a vmžiku začíná úžasný koncert. Hmyz, ptáci, vysoká - všichni se připojují k velebným tónům majestátných hor...  Hory jsou můj život. Toulky pod lesními velikány, pohled do mechu, zda se nezaleskne hlavička hříbku, zda už dozrály maliny, zda je vše na svém místě. Hory s tajemnými hvozdy jsou krásné za každého počasí; za deště, bouřky, svítání i západu slunce.

 

     Toulám se ránem, mrknu sem i tam. Nu, dnes smaženice nebude, ale nic se neděje, vždyť úchvatný pohled do údolí mne odškodní. Zůstanu stát. Zdálo se mi to - nebo... Slyším něčí volání, slabé, ale volání. Takřka po sto metrech nalézám pod větvemi mohutného smrku naříkající a sténající ženu. Schoulená do klubíčka, notně ušpiněná, žena středního věku žehrala na bolest v pravém kotníku. Podchlazený a kulhající „nález" podepřu, pomohu jí vstát. Bude  ovšem chvilku trvat, než ji dovleču do chalupy, nemůže došlápnout na pravou nohu, jo, mrcha kotník. Konečně je zde chalupa, na kotník servíruju led, na podchlazení horký čaj z jahodníku a lipového květu. První pomoc zakončím telefonátem na základnu horské služby. Na tu je spolehnutí, než paní Julie, jak mi sdělila, že se jmenuje, vypila hrnek horkého čaje, byli u chalupy. Během pár vteřin už frčela do okresní nemocnice.

 

 

 

     Konečně klid, doba na kávu a chléb se sádlem; je výborné, od sousedky, která má nedaleko hospůdku. O něco později před chalupou zastavuje auto policie: jdu otevřít a zeptat se, co potřebují. Oni nic, ale já prý budu potřebovat advokáta, protože ta paní, které jsem dal první pomoc, ohlásila, že jsem se prý pokusil ji znásilnit!

 

     Šok, nejsem schopen slova. Poručík Mareš počká, je to kamarád, také horal, bydlí tu i s rodinou. Jenže - kamarád, nekamarád, musím s nimi na služebnu k výslechu a sepsání výpovědi. Protože kluky od policie znám a oni znají mne, docela mi věří. Propouštějí mne, ale nemám opustit chalupu. Je to předpis.

 

 

 

     Po službě mne kamarád Mareš navštívil. Prý celou situaci kolem paní Julie znovu a znovu propírali sem i tam a něco se jim to nelíbilo. Tak jim to nedalo a obvolali okolní horské okrsky, zda neměli v posledních měsících podobný případ. Odpověď čekají zítra, tak uvidíme... Potřásl mi rukou a odešel a nechal mne v úvahách a nejistotě.

  

     Ráno mne vytáhl z postele. Zjistili totiž, že v okolí několika horských středisek bylo řešeno šest podobných případů a bylo prokázáno, že i příběhy se shodovaly do všech podrobností. Ano, hádáte správně, paní Julie hrála hlavní roli. Dokonce paní Julii sedl na lep i soud a padly i tresty... Nyní ale došlo k obratu, policie má nové důkazy o těchto podvodech a předala vše soudu, kde byl výsledek náležitě ohodnocen. Bylo konstatováno, že paní Julie měla každý svůj herecký výkon náležitě připraven a o obětech věděla vždy vše, co potřebovala:  aby „zachránci" v době jejího výstupu byli doma sami a nikdo nezmařil její naučenou roli.

 

      A ještě jedna zajímavost: u soudu vypovídal její ošetřující lékař a sdělil neuvěřitelné: tato žena má anomálii kotníku - takže si ho může vyvrtnout na počkání. Vybrat vhodné místo a čas bylo pro ni už hračkou... Jak to dopadlo? Dostala tři roky, plus soudní výlohy a odškodnění poškozených. Jak se říká: konec dobrý, všechno dobré. Ano, v tomto případě slavila pravda vítězství, což není vždy obvyklé. Ale stejně - pozor na podobné bludičky Julie.

                                                                         

                                                                                                      -doktor-

 

Komentáře (12)add feed
... : Mikin
A proc to doktore delala ?
červenec 11, 2011 04:27
asi chtěla prachy. : alík puntík
Ale stejně by ten pokus musela prokázat. Při lékařské prohlídce by se našly třeba škrábance, podlitiny a podobně. Spíš by možná navrhla doktorovi, že nařčení odvolá, když jí on zaplatí. Na západě si takto podobně vydělávají babky k důchodu. Prostě jedou autem a prudce zabrzdí a řidič za nimi do nich drcne. Nikomu se vlastně nic nestane - ale babka vyhledá lékaře, stěžuje si na bolesti páteře, havy a podobně....a už to jede.
červenec 11, 2011 05:31
???? : Karel B
Na západě si takto podobně vydělávají babky k důchodu. Prostě jedou autem a prudce zabrzdí a řidič za nimi do nich drcne. Nikomu se vlastně nic nestane - ale babka vyhledá lékaře, stěžuje si na bolesti páteře, havy a podobně....a už to jede.

Jak to vite?
červenec 11, 2011 06:21
... : deeres
Pěkná sviňárna a potom se všichni divíme, že lidé lhostejně překročí někoho, kdo by opravdu potřeboval pomoc. Chápala bych, že Julie by se chtěla třeba mimosoudně dohodnout, ale co ty případy, kdy to došlo až k soudu a dokonce k trestům? Vždyť to bylo slovo proti slovu a to nikdo nedělal odborný lékařský posudek? Ti chudáci, co jí poskytli pomoc, měli asi hodně dlouho špatné spaní a poučení pro příště, aby se na každého raději vykašlali.
červenec 11, 2011 08:42
deeres, : mura1
nebereš to jako reálnou historku z reálného života, že ne? smilies/wink.gif
červenec 11, 2011 09:51
Milý Karle : alík puntík
existují tzv. sdělovací prostředky ...tam ti takové věci občas sdělí. Máš-li satelit, projeď si zprávy na Německé, americké, britské, francouzské či italské televizi. Tam se o tom mluví každou chvíli.
červenec 11, 2011 10:04
mura1, : deeres
No vzala jsem to zcela vážně i když to může být pouze doktorova vyprávěnka. Ale už několikrát jsem třeba v televizi viděla, jak někoho, v rámci přiblblé televizní zábavy, rozčilili nějakým kanadským žertíkem tak, že ho málem šlehlo a pak mu vysvětlili, že to nebylo doopravdy, ale pořad Natoč to! Nejsem si jista, že se to tak jmenovalo,těch pořadů, ať už českých nebo zahraničních, kde se někoho snaží nachytat je víc. Já to moc za zábavu nepovažuji a proto ten můj předchozí komentář.
červenec 11, 2011 10:27
Neznam, nevidel jsem. : Karel B
Bud tak laskava a prozrad, jak k takovemu vydelku vlastne dochazi. Stara babka se myskou zaradi pred jedouci vuz, zabrzdi, necha se nabourat a s bolesti jde k doktorovi. A co dal?
červenec 11, 2011 14:55
Karle B, : Michal
pak už je to strašně jednoduché. V televizi jsou reklamy advokátů na tohle specializovaných. Zajít tam, dokonce i za tebou přijedou domů či do nemocnice a platit jim nemusíš nic, v případě že prohrají, je to zadarmo. Když vyhrají, dostanou 30% toho co vysoudí. Jak praktické. smilies/cheesy.gif
červenec 11, 2011 17:19
... : bb2
a babce to odsvědčí poručík Mareš, jak praktické jsou ty americké penzistky :-)
červenec 11, 2011 19:29
jestli koukáte na Profesionály, : Petronila
tak tam je v jednom dílu (Za vším hledej ženu) něco podobného - mladá holka schválně skočí pod auto ministrovi, jako "zraněná" se nechá dovézt domů a starého ministra svede.

Za nitky tahá KGB, cílem je dosáhnout toho, aby byl ministr vydíratelný.

Seriál natočen tuším koncem 70. let.
červenec 12, 2011 13:12
ne bíbí - ale protokol o nehodě se musí sepsat... : al�k punt�k
když pro nic jiného, tak pro pojišťovnu. Krom toho babka vyhledá lékaře, který jí napíše příslušnou lékařskou zprávu. Pak to dá babka právníkovi a ten se buď dohodne s řidičem o mimosoudním vyrovnání, nebo ho zažaluje.Doktorovi jde taky o prachy, takže babku nevykopne s tím, že je jí kulový - jako by se jí to stalo tady. Takže ji hospitalizuje - každá injekce, každá náplast, každej obvaz, znamenají prachy. Čím dele bude babka v ošetření, tím vážnější je její "újma" a tím víc peněz vysoudí. Tady mají politici, podnikatelé a jinak důležití lidé z ostudy kabát, ale na západě ještě tak daleko nedošli a mnozí z nich zaplatí - a rádi zaplatí, aby se o ně neotírali sdělovací prostředky a aby nevešlo v obecnou známost, že jezděj jak prasata a skoro zabili starou babičku.
červenec 12, 2011 13:19
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]