O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DISCOVERY A ROBONAUT PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 24 únor 2011

Raketoplán na své 39. misi na oběžnou dráhu vynese šestičlennou posádku, zásoby a technický materiál i humanoidního robota R2. NASA hodlá do poloviny roku program letů raketoplánů po 30 letech zcela ukončit.

 

 

 

     V dubnu se má na svou poslední cestu do vesmíru vydat raketoplán Endeavour a koncem června Atlantis.  Discovery se do vesmíru poprvé vydal v roce 1984 a od té doby nalétal téměř 250 milionů kilometrů.

 

 

 

 

 

     Robonaut se poveze v modulu Leonardo, který zůstane natrvalo součástí stanice jako skladovací a obytná prostora. Šikovný Robonaut 2 by měl pomáhat lidem při opravách a údržbě kosmické stanice, zvláště v případech, které vyžadují zásah mimo stanici, tedy přímo v kosmickém prostoru.

 

     Oproti většině současných kosmických robotických systémů, které se zaměřují především na manipulaci s velkými a těžkými objekty, je mnohem rychlejší a obratnější. Má humanoidní tělo od pasu nahoru a dokáže používat stejné nástroje jako posádka stanice.

 

     Další, pokročilejší verze by pak měly pracovat již zcela samostatně například na Měsíci nebo na povrchu jiného tělesa naší Sluneční soustavy. R2 by měl na ISS setrvat až do "konce svých dní", neboť s jeho návratem  se nepočítá.

 

 

 

 

d@niela

 

Komentáře (5)add feed
R2D2 : Ivča
ve Hvězdných válkách, podle kterého se tenhle R2 jmenuje se mi líbil víc..byl takovej nějakej lidštější...i když plechovej...
únor 24, 2011 20:57
... : Mikin
Me ohromila hlavne te koordinace pohybu rukou. Cool !!!!
únor 25, 2011 07:48
Koordinace 1A. : wendy
To by Čapek čuměl, coo ?!
smilies/wink.gif
únor 25, 2011 10:55
Kam se na ně hrabe můj robot Emil, : Myška
s nímž mám stejný ročník narození...
únor 25, 2011 13:31
no nevim.... : alík puntík
aby pak obyvatelé těch jiných planet, co se napřed seznámí s těmi roboty, pak nebyli šeredně zklamáni, až oni na oplátku navštíví Zemi.
únor 25, 2011 22:20
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]