O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TANEČNÍ PRO ČÍŇANY A POKROČILÉ PDF Tisk E-mail
Středa, 16 únor 2011
Přejít na obsah
TANEČNÍ PRO ČÍŇANY A POKROČILÉ
Strana 2
Strana 3
Strana 4

Nevím, jak se řekne "smím prosit" čínsky. Takže čistě teoreticky nechápu, co po mně ten mládenec chce. Prakticky je mi to bohužel úplně jasné. Poslali ho sem přeci kvůli tomu a já prostě sedím ve špatný čas na naprosto špatném místě.

 

 

 

      "Enjoy your time!" prohlásil před chvílí moderátor, takže mi asi nezbývá nic jiného. Hořce teď lituji těch chvil, které jsem v tanečních proflákala bez užitku. Schovaná s ostatními "záškoláky" v temných koutech jsem se snažila vyhnout mazurce, polce i jivu (čti džaifu). Nejsem žádná nadšená tanečnice. Ba dá se říct, že vůbec nejsem tanečnice. Z těch zmiňovaných tanečních mi v hlavě zůstaly jen základní kroky valčíku a touha utéct před každým, kdo by mě chtěl snad, nedejbože, vyzvat do kola.  Ulovila jsem si tam zednického učně s malou bradou a čistými bílými rukavičkami a toho jsem nepustila až do závěrečného plesu. Taneční mistr se sice snažil páry násilně promíchávat, ale na nás si nepřišel.

 

    Já prostě nemám ráda, když na mě sahají cizí chlapi. Asi to je pozůstatek první návštěvy diskotéky, kdy mi  jakýsi opilý chasník ochmatával zadek. Mou nechuť pak už jen dovršila lekce country tanců. Zedníka skolila chřipka a já jsem se dostala do rukou uhrovatému chovanci blízké polepšovny, který se svými pěti druhy dostal taneční jako odměnu za dobré chování. Tančit "líčko na líčko" byla ten večer už opravdu jen třešinka na dortu.

 


    Nedá se říct, že bych tančení přímo nesnášela. Jen prostě nemám smysl pro pohyb a nedovedu se smyslně a žensky vlnit. Proto se plesům spíš vyhýbám. Přesto jsem se svým mužem za těch 15 let známosti odploužila neidentifikovatelným způsobem a bez nutnosti znát jakékoliv taneční kroky už dva.

 

     Takže když se mě manžel jen tak mimochodem jednoho večera zeptal: "Půjdeme tam?" a ukázal mi barevnou pozvánku, zcela vážně jsem se zamyslela. Spring festival ball of Municipality of Bejing... to zní fakt dobře.

 

     Naposledy jsme si pořádně zatrsali někdy před čtyřmi lety.  Možná zas přišel čas vyvětrat taneční střevíčky. Co se týká cizích tanečníků a tanečních kroků to celé vypadalo docela bezpečně.

 

     Ale Číňani mě převezli...

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]