O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ULOVILI MĚ DVA PSI... - II. PDF Tisk E-mail
Středa, 10 listopad 2010

Anna napsala, jak to celé pokračuje - ale protože to vložila jako komentář k onomu předchozímu článku, vyjímám ho, neboť věřím, že vás všechny bude zajímat pokračování jejího tak nepříjemného a hlavně bolavého zážitku. Naštěstí je jí už líp, rány se hojí a sedět prý také už může  :-))) - takže: čtěte:

 

 

 

      Z vašich komentářů souhlasím nejvíce s Krakonošem. Našla jsem si na netu KKP a to, co píše Krakonoš, se shoduje. Pro Myšku: my jsme s policajtem psy našli, je to na veterině a je to i na policii - jen mne teda rozpálilo doběla, že napadení nahlášené kolem 13.30 se zjišťuje kolem 19. hodiny - do té doby z cajtů nikdo neměl snahu zajet na označené místo a psy odchytit - ti měli čas opravdu na mladší a křehčí.

 

      Já jsem Daniele pak průběh spíš opakovala ústně, takže v článku není všechno. Ošetřující lékař prohlásil, že zranění není jen na přestupkové řízení, ať si najdeme právníka - ok, máme ho už. Ale - navíc - majitel je hasič - podle mne tedy skoro policajt, mohou se znát a vycházet si vstříc. Jinak já sama dřív měla dva psy - boxery - první byl naprosto mírumilovnej, malej syn se mu prohraboval v zubech, dloubal ho do očí a pes si všechno nechal líbit, jen když ho to zabolelo, tak vykníkl, čímž polekal synka a i mne, pochopitelně. Druhý pes, co jsem ho znala, byl majitelů, kteří měli hospodářství. Ten byl proradnější a tomu jsem tak uplně nevěřila, hlídala jsem ho mnohem víc.

 

Mezi námi, já si plně uvědomuju, že psi vycítí nejistotu a že možná mému k napadení dopomohla moje bílá hůl - však taky syn vrčel, že když vidím na dva metry „hvězdičku" a jsem napůl chromá, tak co se vypravuju do obory. Ona je ale v oboře pěkně vyasfaltovaná cesta a krásný podzimní den mě prostě vylákal z domu. Chodíváme tam často. Navíc tudy nechodíme sami, chodí se tudy procházkově na takové rekreační místo a do obory.

 

      Fór je, že když jsem se dopátrali psů, tak mi policajt řekl, že majitel před půlhodinou tam byl a už zas odjel. Když jsme přijeli k tomu místu tak psíci, kteří dle majitele měli být zavřeni ve výběhu, byli zase venku - a v tom rekreačním středisku byla dokonce nějaká akce!!!! Majitelům psů pak trvalo cca půl hodiny, než se jim je troubením, voláním a pískotem podařilo přivolat. Ale - nakonec i chápu majitele, že si po několikerém vykradení chtěl pomoct a řešil to psy - jen je měl dokonale zajistit.

 

      Když tak dám vědět, jak to celé dopadlo a všem všem děkuju za podporu, teď už se snad uzdravuju i dle lékaře - včera říkal, že mám pochválit syna, ale tomu jsem odvětila, že to si raději jazyk ukousnu, protože žádnej chlap si pochvalu nezaslouží... No,  stačili jsme se s panem doktorem víc seznámit a tak jsem to mohla říct - k velké radost sestry...

 

Anna

 

 

Komentáře (18)add feed
Něco chybí ? : Zdena
Vypadá to tak.
listopad 10, 2010 12:19
co by mělo chybět Zdeni? : d@niela
? smilies/wink.gif
listopad 10, 2010 13:41
Zdani, : Aloda
on je niz vic rozvedeny ůpopis_) Je to jako I - Ulovili me dva psi

listopad 10, 2010 14:12
Měla bys u Radka Johna podat stížnost na ty policajty. : alena puntík
Oni totiž nepostupovali podle zákona. Majitel psů se dopustil napadení. Pes je totiž podle zákona věc. A pán tě napadl svou věcí. Je jedno, zda na těbe popužil klacek, sekeru, nebo psy. Podle zákona to byl on, kdo tě nhapadl a policajti mu měli /jemu - ne psům/ měli nasadit klepeta a odvézt ho na policii. Pdy měli zbavit jako předmět doličný. Kdybnby ti psi pokousali evtl. i ty policajty, tak by majitele kriminál neminul. S taky by nebylo co dokazovat, že. A ty bys pak majitele mohla žalovat o odškodné...a to takové, že by se dotyčný zatraceně prohnul. A mohla by sisléčit následky napadení a duševní újmu třeba naSeychelách, nebo v Kostarice. Nicméně neváhej, vyhledej lékaře - jednak praktického druhak psychiatra a stěžuj si na bolesti, njespavost, návaly strachu a podobně. Pokud tě budou léčit víc jak týden, pána kriminál stejně nemine. Von už se naučí pejsky přivazovat.
listopad 10, 2010 16:10
Alen , : Aloda
probehla mesicni intensivni lečba u doktora - denne vyplachy a prevazy. A pozor, kdyz mi policajti oznamili, ze maj setreni ukoncene, tak jsem jim rekla, ze dle lekare je to na trestni stihani - dle cajtu NENE - to bych musela DOKAZAT!!!!, ze ty psy na mne POSTVAL !!!! Puvodne jse m chtela mit pokoj, hlavne nechci deti zaneprazdnovat, jsem prakticky slepa a tudiz mne musej vsude doprovodit a podepsat - mne ani notarka neoveri podpis z toho duvodu, ze nejsem schopna si precist CO podepisuju. Az ta poznamka, ze ja jsem pokousana a ja bych mela neco dokazovat mne zvedla k cinu a mame pravnicku, pac to snad neni pravda. Zlodeji musis dokazat, ze te chtel okrast, vrahovi musis dokazat, ze te chtel zavrazdit a vsichni ti, kteri tyhle debilni zakony vymyslej jsou zavreni a dokonale hlidani - to je to, co mne stve. Kazdy zlocinec tady ma vic prav, nez poskozeny. Australie je velice mirumilovna zeme, kde si udrzuji, chrani a hlidaji zivotni prostredi, ale pokud JAKEKOLIV - ochocene a nebo chranene divoke zviře, sebevzacnejsi, zautoci na cloveka, tak je ZASTRELENO, protoze neni zaruka, ze to neudela znovu.
listopad 10, 2010 17:53
Jeste dodatek : Aloda
ja jsem mela moc rada psy, sama jsem mela 2 boxery, nestrilela bych psy, ale spis nektere majitele - plkud si poridim psa nebezpecneho, musim ho zajistit a zamezit tomu, aby nekohoo poskodil, pokud to nedokazu, mela bych mlcky snest ortel. Ja taky platila cisgtirnu, pac nasi boxeri byli kamoši, a strasne radi se mazlili bradama u ramene - na chlupy a pripadne zablacene tlapy pochopitelne oni mekoukali, ja platila. K nam kdyby prisel zlodej, tak bycjh asi i jemu musela zaplatit cistirnu:_) Nic jineho by mu neudelali, to bylii psi ne hlidaci, ale kamaradsti a milovali spolecnost, kohokoliv:_)
listopad 10, 2010 17:59
ti policajti kecdaj!!!! : alena puntík
akorát jsou líný, to je všecko.Dokazovat mají oni!!!!! Jo - a co chtěj dokazovat, psi jsou jeho, pokousání se prokázalo, ty máš svědky /ty lidi , co tě vysvobodili/ a on nese za své psy zodpovědnost. A ručí za škody, které provedou...hele nedej se!!!! Když tady říkám, (u domácího násilí)že policajti jednaj laxně pokud se jedná o ženskou, tak jsem obviněna z feminismu, ale sama vidíš jaká je praxe. Hnuli by se ze židle pouze tehdy, kdyby tě ti psi zabili. Vytrvej a požeň toho clapa k zodpovědnosti. Na ty policajty podej stížnost...jednali v rozporu se zákonem. Dkoazovat MUS ONI!!!!!
listopad 11, 2010 03:56
jasně, nedej se : wendy
jeden příklad - z jiného soudku, ale je to o vytrvalosti. Z chalupy jezdil permanentně narvaný poslední nedělní autobus. Neodbytným otravovaním žalováním a stížnostmi - nevím jestli si stěžoval ještě někdo jiný, ale já redy ano, na ředitelství - bylo dosaženo toho, že ted jezdíme jako lidi vícekapacitním busem. A víš jak to vypadalo ještě začátkem září ? Stála jsem na schůdkách u řidiče a prodávala a podávala lístky a peníze. Řidič pak otevřel zadní dveře a ti chudáci se tam museli nějak narvat. Děs.
Takže - nedat se a nenechat se otrávit, neříkat si - co já zmůžu, hlavně že to už je za mnou atd.
smilies/wink.gif
listopad 11, 2010 07:54
Alena : opas
Musí se prokazovat úmysl, víš? Jinak je to nedbalostní ublížení na zdraví, něco jako když na tebe z jeho baráku spadne cihla - něco zanedbal, ale úmysl ublížit tam nebyl.
Na výši náhrady škody to vliv nemá, ale má to vliv na posouzení trestně právní kvalifikace.

listopad 11, 2010 12:11
mo opas, : alena puntík
kdyby ho v rámci finančního odškodnění stáhla zkže - myslím toho majitele.....i tak by začal pejsky fofrem přivazovat,protože na další odškodňování už neměl. A úmysl by se dal prokázat tím, že měl psy volně puštzěné, přesto, že zatraceně dobře věděl, co dokážou. A kdyby mu fakt vlezl na zahradu zloděj a psi ho zranili...je to nepřiměřená obrana a chlap chlap bude sedět jak mourovatej. Jinak votravuj ho votravuj ho, votravuj ho. Jo a nahlas případ zdravotní pojiˇšťovně...ta už si ho v rámci regresů stáhne sama.Potvrzení by ti měl dát doktor.
listopad 11, 2010 14:50
Jenže právě to, když někdo vleze do zahrady a psi v té zahradě ho pokoušou, by mělo být v pořádku. : Myška
Oproti tomu, když psi někoho bezdůvodně pokoušou venku (rozuměj - ne při ochraně pána, jeho rodiny a jeho majetku).
listopad 11, 2010 14:58
no vidíš Myško, : alena puntík
není to první případ, kdy jsou naše zákony postavený na hlavu. Nicméně pánn ručí za škody, které jeho psi způsobí
listopad 11, 2010 15:05
alena : opas
nechání psů na volno, když když ví co dokážou je právě ta nedbalost, víš?
Napadený pak jedná v krajní nouzi a smí ublížit psům.

Poštvání psů "trhej" by byl útok.
Napadený pak jedná v nutné obraně a smí ublížit psům i majiteli. Opět je tu ale problém prokázat že psy poslal s pokynem "trhej" a tedy úmyslné jednání.

listopad 11, 2010 15:22
nojo, pak by měl uhradit škodu, : alena puntík
kterou svou nedbalostí způsobil. A právník a lékaři by se měli postarat, aby ta náhrada byla dostatečně mastná.Jo a když někdo - byť z pouhé nedbalosti, způsobí někomu zranění vyžadující víc než 10 dní léčby - jde sedět taky. Byť to neměl v úmyslu.
listopad 11, 2010 15:35
Alena : opas
Jiste ze by mel uhradit bolestne, usly zist, psychickou ujmu, atd... O to se ale musi primarne starat pokousany - skoda vznikla jemu a nikdo jiny to za nej neudela a ani dost dobre nemuze.
A posilat sedet za nedbalost? Nesmysl z mnoha ruznych duvodu. Kdyz uz trest tak verejne prospesne prace.
listopad 11, 2010 15:48
V první řadě : Aneli
to asi bude muset řešit ta právnička. Doktor vyčíslí bolestné, Anna další náklady a majitel psů dostane "líbesbríf", co má všechno zaplatit. Pokud zaplatí, bude to jenom dobře, pokud ne, tak zřejmě občanskoprávní spor, podložený dokumenty od policajtů a doktorů. A ohledně psů bych se obrátila na místní Krajskou veterinární správu - aby udělali majiteli doma kontrolu. Protože pokud mě napadne pes a já ho během toho útoku zabiju, nedopouštím se týrání zvířat. Ovšem týrání zvířat se dopouští právě ten majitel, protože toho psa tomuto riziku vystavil. Takhle bych argumentovala...
listopad 12, 2010 08:44
No nevím, neb nemám v tomto směru zkušenost, ale nezdá se mi, že by se Krajská veterinární správa angažovala : Myška
a šla na kontrolu k majiteli, jehož psi někoho pokousali? Neměla by KVS provádět kontroly v případech týrání psů, tedy v případě opravdového týrání? Obávám se ale, že KVS bývá v případech týrání velmi laxní, i když jsou psi prokazatelně týraní - vyhublí, slabí, a tak dál. Co by by v tomto kontrolovali? Jestli jsou psi zabezpečení? Neměla by to mít v kompetenci spíš policie?
listopad 12, 2010 08:50
ne za Nedbalost, Opasi : alena puntíkovaná
-ale za ublížení na ZDRAVÍ. a JELIKOŽ LÉČENÍ POŠKOZENé bude zaručeně trvat déle než týden....ti psi jsou podle zákona "jeho věci" a on za ně nese odpovědnost. Za cokoli co provedou. Aco jiného jsem radila poškozené...jo ne nadarmo jsaem byla deset let manželkou právníka a můžu ti říci, že při psaní jeho agendy jsem se taky ledacos dověděla. A těch pár m ěsíců na prokuratuře byla taky dobrá škola. Když půjdu kolem tvého domu a spadne mi na hlavu tvůj květináč,,,tak je to tvá vina - tys ten květináč nezajistil a tím pádem jsi svou věcí způsobil cizí osobě újmu na zdraví - květináč nebo pes....obojí považuje zákon za věc. a podnět k soudu musí samosebou podat poškozená a žalobu doložit...to už jí ta právnička snad všecko řekla
listopad 12, 2010 18:28
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]