O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK TATÍNEK PROHRÁL PDF Tisk E-mail
Pátek, 08 červen 2007

 Margotčin recept na lívance a vaše oblizující se komentáře spolu s dalšími a dalšími variantami receptů na toto sladké téma mi připomněly zážitek s jedním z mých ctitelů. Kdysi jsem se na horách seznámila s jedním sympaťákem, fantasticky jezdil, byl úžasně inteligentní a z daleké Bratislavy.

      

 

     Nebyly ještě e-maily, nebyly mobily, takže jen dopisy psané a malované. Jéje, to se chodilo do papírnictví vybírat krásné dopisní papíry. (Někdy mám pocit, že jsem stará sto let, tohle přeci už tak dávno neexistuje…) A tak jsme si psali, posílali fotky a konečně, asi za dva tři měsíce, se mládenec rozjel na návštěvu Prahy. Spojil to s nějakou služební cestou, takže jsme měli před sebou jeden večer a jedno odpoledne.

  

     Protože byla moje maminka velice pohostinná (a docela určitě i hodně zvědavá), pozvala mého korespondenčního přítele k nám, „na malou svačinku“. Jak jsem se během dopisování dozvěděla, byl Jožko vysazen na sladké, proto se máma rozhodla pro lívance. To byla i naše rodinná srdeční záležitost a tak jsem věřila, že minimálně při jídle dopadne všechno dobře.      Z Hlavního nádraží jsem si ho vedla, trochu nejistého, k nám domů, cestou ještě koupil pro mámu kytku a když o něco později přišel táta, dostal zase lahvičku nějaké domácí pálenky, na kterou pak hoodně dlouho vzpomínal. Kupodivu, Jožko se brzo otrkal, zaraženost z něj spadla a bavil se s našimi, jako by byl kluk od sousedů. Poté se zasedlo k prostřenému stolu a když  jsme přinesly talíře s nádhernými lívanečky, bylo vidět, jak oběma pánům zajiskřilo v oku.

 

 

     Když máma viděla, jak se po lívancích slehla zem, s úsměvem nabídla, že ještě „pár kousků“ přidělá. To už u stolu seděli jen pánové a my s mámou smažily, mazaly, zdobily a nosily… Aniž by si cokoliv řekli, bylo vidět, že oba soupeří, kdo s koho – kdo koho přežere.  Vzhledem k tomu, že pořizovací hodnota lívanců byla téměř nepatrná, jednalo se jen o naše kmitání a servírování.  

 

     Tatínek, o kterém do té doby bylo známo, že v lívancích na něj nikdo nemá – zvláště, pokud se jednalo o ty maminčiny, začínal pomalu ochabovat a jeho tempo se viditelně zpomalovalo. Došlo i na hovor – když se snažil rivala vytrhovat z kousání různými dotazy, ale Jožka se nezdál. Štíhlý kluk, před kterým právě zmizel jedenáctý talíř, mu mile odpovídal a jen občas se zeptal maminky, jestli to opravdu nevadí, že jsou opravdu báječné, že opravdu něco tak dokonalého ještě nejedl, a na „tohle“ opravdu nikdy nezapomene.    

 

 

     Naše rande? Žádné se nekonalo. Jedlíci pak v družné zábavě zasedli před televizi (spíše se pololežmo zabořili do křesel) a ani moc nezaregistrovali, když jsme my dvě s mámou odešly. No, ještě jsme si vyměnili pak pár dopisů a bylo po známosti. Sice mi to táta vymlouval, ale co s frajerem, který dá přednost lívancům? 

 

d@niela

 

 

Komentáře (4)add feed
Ha-ha, : Míša šíša
na druhou stranu se ale zase chlap, který si umí vážit dobrého jídla a kvalitní domácí stravy, nenechá jen tak oblbnout poskakující švitořící osmnáctkou s rozevlátými kučeravými vlásky a neuteče ti s ní. Neb ona většinou umí uvařit akorát tak vajíčko na tvrdo (v lepším případě). Ta jistota dobré krmě většinou zvítězí smilies/grin.gif
červen 08, 2007 11:20
Teda Dani, : Margot
to je krááásný o))). A máš svatou pravdu, frajer sice možná vyhrál nad tatínkem, ale má smůlu, holoubek - nedomyslel to a prohrál Tebe o).
červen 08, 2007 11:30
moc hezký : AlenaT
láska holt prochází žaludkem. Tvoje povídání mi připomnělo kousek jednoho staršího filmu. Odehrává se tam scéna, kdy chlapci v počínající pubertě zavolá slečna a zve jej na schůzku. Ten se jde pro jistotu zeptat maminky, cože bude o večeři. Když zjistí, že plalačinky, schůzku odmítne s tím, že má hodně učení. smilies/grin.gif
červen 08, 2007 23:05
láska asi u chlapů prochází převážně žaludkem, : Inka kuk
onehdá jsem se zastavila u synka na chatě, on tam pracoval na zahrádce, tak jsem udělala výbornou cikánskou s těstovinama a jako desert jahody se šlěhačkou. Ona na to kouká a říká máme toho fakt hodně, nezavoláme tátovi ať se staví? Jo brkni mu říkám. On volá: ahoj tati jak se máš? On odpovídá, ahoj Marti, hele já vůbec nestíhám, nevím kde mi hlava stojí, já Ti brknu později jo? A Martin: hmmm to je vážně škoda, teď jsme dodělali výbornou cikánskou s těstovinkama a jahody se šlehačkou a kafíčko na konec, to je fakt smůla, chtěl jsem Tě pozvat. A jeho tatínek odpovídá: Fakt jo? Tak za 10 minut jsem tam, můžete nadavat. Musela jsem se jen smát :-)))), ani jsem jinou reakci nečekala.
červen 10, 2007 19:32
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]