O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NÁVRAT K VĚTRNÉ ŘECE - 2. PDF Tisk E-mail
Úterý, 27 červenec 2010
Přejít na obsah
NÁVRAT K VĚTRNÉ ŘECE - 2.
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

     Kdyby to tam ale bylo nějaký divný, tak čtyřicet mil na jih mám na týhle dálnici připravený ještě dvě protilehlý RA pro opačný směry. Vždycky se snažím mít v záloze v dosahu pro všechny případy použitelný ještě i další místo na noc. Už za šera, možná, že trestuhodně, jsem za sebou nechal dvě vcelku příhodný místa u silnice. Ale, zahlíd´ sem je až na poslední chvíli, tak jsem kus přejel a už se k nim nechtěl pak vracet. Navíc, v týhle zemi v otevřený krajině spí sám v káře jenom vopravdickej blázen. Nebo nebojsa. Ani jedním ani druhým jsem se v tý chvíli ale určitě ještě necítil.

 

 

     Ale, pak jsem stejně šláp´ o kus dál na brzdu, protože takovou raritu jsem nemoh´ nechat jen tak bez povšimnutí. Byla to cedule místní osady, kterou už nemohlo přebít nic. S něčím podobným se nikde jinde v týhle zemi už nepotkáte. Miluju zdejší označení obcí. Má něco do sebe. V některým státě - třeba v Kalifornii - je na ceduli kromě názvu obce uvedena i nadmořská výška. Rozhodně dobrá věc. Tady k tomu přidali i počet obyvatel. Zapnul jsem na káře varovný blinkry a běžel zpátky těch několik desítek metrů, než tu něco pojede. Zrovna v tomhle místě na týhle hwy není totiž odstavnej pruh, jak je tu zvykem. Fotím ceduli: Lost Springs, nadmořská výška 4996 ft, počet obyvatel: JEDNA !!! 

 

     Větším Zapadákovem už může být jenom Ghost Town, město duchů. O ty - tady, na Divokém Západě - není nikde nouze ...  Jenom nevím, jak rychle tu reaguje na případnou změnu počtu obyvatel místní správa. Jestlipak by tak velká obec měla právo na existenci i u nás ...  Než se dostanu zpátky k autu, dojíždí mě velkej truck. Naštěstí si včas všiml červených blinkrů a tak se mi už z dálky vyhýbá velikým obloukem. Jo, i tahle barva blinkrů, oproti té u nás, je bezpečnější a tedy i praktičtější. Stejně, jako i mnoho jiných věcí, které by bylo pro nás záhodno odtud převzít. Odjíždím a za chvíli už projíždím kolem pumpy na křižovatce s I-25 a mířím po mezistátní dálnici na sever ...

  

TOULAVEJ 

 (pokračování příště)

 

 

 

 

Komentáře (3)add feed
tuhle ceduli tu asi udelali kvuli tobe : spongie bob





červenec 27, 2010 23:17
vypadá to tak :-))) : toulavej
jenom nevím, jak se dozvěděli, že pojedu kolem . . .
červenec 28, 2010 12:17
Toulavej, : Michal
asi tě překvapím, když napíšu jak hezky se to čte. Koukat na Ameriku očima člověka, který má čas se rozhlížet a při tom nemyslet, že už včera měl být někde úplně jinde. Který nemá starost o rodinu doma, o to zda, ještě zítra bude mít práci a zda doma někdo - nedej Bože - neonemocněl.

Ber to prosím jako pochvalu, já to tak myslím. To co popisuješ, je Amerika. kterou znám, místa kde jsem byl, jen jsem musel jet a jet a nekoukat moc kolem.

červenec 28, 2010 15:36
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]